Tuesday, March 9, 2010

Advanced level


Järjekordselt ei saa Mutrike mitte millestki aru. Siiani on Mutrike arvanud, et otse suhelda on palju lihtsam kui ringiga. Või ei...oota. Kuidas Mutrikese Ema ja oma Mehega suhtlebki? "Delisa, mine küsi isa käest, mis kellaks ta tööle läheb?", "Delisa, ütle talle, et ma ei räägi temaga!"
Igatahes on korraga ka Suures Ja Tähtsas Ettevõttes tekkinud olukord, kus hjuuman riisoorsis suhtleb Mutrikesega läbi Kolleegi. Mutrikese Kolleeg näitas kirjavahetust ka Mutrikesele: "Ole nii hea ja täpsusta, kuna Mutrikese puhkus lõppeb. Kas 17.aprill? Ta on puhkuse kirjutanud 16.aprillini."
1) Arvab Mutrike, et on suht loogiline, et kui puhkus lõppeb 16.aprill, tullakse tööle 17.aprill.
2) Arvab Mutrike, et nii lihtsale küsimusele oskaks Mutrike ise ka vastata.
Kirjavahetus jätkus (ofkoors mitte Mutrikesega): "Ta peab siis tegema avalduse, sest tal on võimalus kasutada puhkusereservi."
1) kahjuks ei mäleta Mutrike kirjavahetust sõna sõnalt, sest tegu oli tammsaareliku lausega, kus polnud kasutatud ühtegi kirjavahemärki
2) kas Mutrike on korraga muutunud kurt-tummaks, et talle läbi kolmanda isiku tuleb selliseid asju teada anda või räägib hjuuman riisoorsile tundmatus keeles.
Mutrikese Kolleeg kirjutas hjuuman riisoorsisele küsimuse, et kas hjuuman riisoorsis räägib ise sellest Mutrikesega. Sellele ta enam vastust ei saanud.
Ka Mutrike ei saanud instruktsioone, mis ta peaks tegema. Mutrike isegi ei tea, et tal puhkusereservi on. Küsida ka ei saa, sest siis hammustatakse pea otsast.
Huvitav, miks korraga ei sobi Mutrikesega otse rääkida? Kas on põhjus selles, et Tatraveskid juhtusid kuulma, kui Mutrike selle kirjavahetuse peale ärritus ja ütles, et meil ainult paar idiooti ongi, kes Mutrikest vihale ajavad ning see jõudis hjuuman riisoorsini? Kas on põhjus selles, et Mutrike on nii rumal, et temaga pole mõtet sellistel teemadel rääkida, et äkki keegi teine oskab Mutrikesele asjad paremini selgeks teha?
Huvitav, kas tegelikult ongi normaalne vaid niiviisi selja taga ja läbi kolmandate isikute suhelda...
Või äkki on Mutrike hoopis midagi korda saatnud? Mutrike ise küll ei tea, aga what else is new? Mutrike ei tea ju kunagi midagi!

3 comments:

  1. Kõik kes soovivad teda, kui mitu päeva Teil reservis on siis anna teda - täpselt selliselt oli teie personalijuht või mis iganes töötaja puhkustega seoses saadetud kirjas ennast väljendanud.
    Aga ära küsigi otse, et mitu päeva puhkust sul reservis on, vaid ANNA TEDA, ET SA SOOVID TEDA, KUI MITU PÄEVA SUL RESERVIS ON.

    ReplyDelete
  2. Meil täpselt samamoodi oli,et ise pidi uurima minema,mitu päeva on saada

    ReplyDelete
  3. Noh tegelikult ei olegi ju küsimus niivõrd selles, kui et viisis, kuidas suheldakse. Miks läbi Mutrikese kolleegi? Miks mitte otse?

    ReplyDelete