Tuesday, January 12, 2010

Kus on kodu, mis on kodu.....


Seoses korterimüügiga on Mutrikesel vaja oma elukoha aadress ära muuta. Ega muidu nii väga ei kiirustakski, aga kuidagi peavad ju need alati oodatud valged ümbrikukesed erinevate arvetega Mutrikeseni jõudma. Niisiis otsustas Mutrike eile end registreerida Ussisilmale. Oleks see siis nii lihtne.
Hakkas Mutrike blankette täitma. Algus oli lihtne: nimi, aadress, kontaktid. Siis tuli "ruumi kasutuse alus", see pani Mutrikese pead kratsima. Miks elab Mutrike Ussisilmal? Vaatas juhendist, mis on variandid. Kasutamine omanikuna (kaasomanikuna); kasutamine omaniku perekonnaliikmena, kui perekonnaliikme ruumi kasutamise õigus tuleneb «Elamuseadusest» või «Võlaõigusseadusest»; kasutamine omaniku (kõigi kaasomanike) nõusolekul, mille võib võtta elukohateatele või lisada eraldi dokumendina. Mutrike ei tea päris täpselt, kas Ussisilma on ühisvara ja Mutrike kaasomanik või on Mutrikese Abikaasa eluruumi omanik ja peab andma oma nõusoleku, eelpooltoodud seadusi Mutrike ei tunne, lugeda ka ei viitsi.... Vist on kõige lihtsam Abikaasalt nõusolek ja allkiri paberile saada;)
Edasi läks veel paremaks: Sideandmed kehtivad alates.....kuni....... Kuni? No kuidas kurat Mutrike teab, kaua ta abielus on või kaua ta Ussisilmal elab. 10 aastat? 20 aastat? Happily ever after?
Siis uuris Mutrike moodsatest netiportaalidest, et ehk saab kuidagi lihtsamini oma avalduse esitada. Ja mis tema näeb - elab Ussisilmal lisaks Mutrikese Abikaasale veel keegi: nimi: teadmata; sugu: isane; tõug: segavereline; kiibitud. Hugo kuramus! Tema ka Ussisilmale registreeritud ja tähtsatesse dokumentidesse kantud. Oleks Orkut ja Skype ka sisse kirjutatud olnud, oleks Mutrike saba andnud.
Mutrike tahab ka aadressi ja elukohta:D

3 comments:

  1. Tänud inspireerimast:)
    Tulid eneselgi meelde oma sissekirjutamissüsteemid...

    ReplyDelete
  2. Mul on sellekohane kogemus, et kuigi kodanikuportaalis (x-tee vms) tegin vajalikud muudatused, ei kandu sealt automaatselt vist kuhugi midagi edasi ja seepärast muud ja kontrolli üle kõik oma andmed ka pangakodukal, telefonioperaatorite juures, Eesti Energias (seal vist vaja üldse leping lõpetada või uute omanikega koos minna nende nimele muuta), maksuametis jne. Mul peale maalt linnakolimist veel tükk aega kirjad mõnedest ametiasutustest läksid vanale aadressile, kuigi olin aadressimuudatusest teavitanud.

    ReplyDelete
  3. nähh, mis kasu siis üldse on kogu sellest registreeimise kadalipust, kui ikka pean üle kontrollima:(

    ReplyDelete