Wednesday, January 13, 2010

Kohvi ja sigaretid


Kõigest kuu ja üks nädal läks aega, et Mutrike saaks korteri müüdud ja Pangale vägisi pool laenusummast tagasi makstud. Tsivilisatsiooni arengu seisukohast oli tegu muidugi vaid nanosekundiga, kuid Mutrikese närvide jaoks oli see igavik. Igavik täis segadust, sekeldusi, sõimu (seekord ei sõimanud Mutrike, vaid Mutrikest sõimas Kuri Pangatädi) ja ooooooooootamist. Nüüd on see siis tehtud! Enam ei saa Mutrike eputada, et tal on Linnas 2-toaline korter, nüüd on Mutrike läbi ja läbi Maainimene -Uss Ussisilmal.
Aga Mutrike on rahul! Ja seda ei juhtu just tihti, üldiselt leiab Mutrike ikka midagi, millega mitte rahul olla. Hetkel Mutrike ei tea, millega mitte rahul olla. Võib-olla vaid sellega, et ta eile oma alles hiljuti maniküüritud käekestel ühe küüne murdis. Aga Mutrikesel oli ju ilmtingimata vaja proovida ISE kodus üht pilti seinale riputada. Pilt ise ei ole just erilise kunstiväärtusega, aga Mutrikese jaoks natuke erilise tähendusega. Kui Mutrike umbes seitse aastat tagasi oma esimese Linna korteri Ühel Mäel üüris, oli see just kõige esimene asi, mis ta uude kodusse soetas. Nuge ja kahvleid ja taldrikuid ei olnud, aga oli PILT seinal. Mutrike on Kunstniku hingega - see tundus talle olevat kõige olulisem detail uues kodus. Nüüd ripub see pilt murtud küüne hinnaga Mutrikese päris kodu seinal.
Ja kuna Mutrike pidi eile notaris saba andma, pildi tasku viskama, kokku kukkuma, siis tegi Mutrikese Abikaasa hommikul Mutrikesele ettekirjutused uueks eluks: ei kohvile ja suitsule! Hetkel vaatabki Mutrike laual auravat teetassikest nagu vasikas aiaauku ning unistab kohvi mõrkjast aroomist, kuid sõnakuuleliku naisena püüab ta (vähemalt mõnda aega) Mehe ettekirjutusi järgida.

7 comments:

  1. jaaa, ma toetan, mehe sona peab kuulama:)

    ReplyDelete
  2. ma olen iga kell nõus mehe sõna kuulama, kui mehe sõnad minu arvamusega koku lähevad :)

    ReplyDelete
  3. No see ka tore, aga ära siis unusta, et süüa võiks ka vahepeal ja eelkõige hommikuti - sul ju on, kellest eeskuju võtta.

    ReplyDelete
  4. kõike korraga ka ei saa - kaks kolmest on juba niigi hea tulemus:)

    ReplyDelete
  5. Palju õnne kõigepealt sulle maainimene (welcome to the club...)!!! Ja seda ka et - tänu Põllega päevale olen ma juba täitsa suur teemimm!

    ReplyDelete
  6. Kui veel mõelda, mis ilusaid kleite-kingi-kotte kõik selle suitsu- ja kohviraha eest saab osta!!!
    Tulbisibulaid ka!

    ReplyDelete
  7. Jah, ma mõtlesin ka nende kleitide ja kingade peale ning ostsin allesjääva suitsuraha eest kohe aasta jagu ette ära eelmisel nädalal.

    ReplyDelete