Tuesday, April 29, 2014

Kuidas ma selle Idaga siis nüüd Rootsi lähen ehk palun Aasta Ema Tiitel sel aastal mulle!

Hea on, et täna täitsa lambist sõbranna mainis, et juhul kui tahan Idale ID-kaarti teha, et seda saab netis ka teha. Ma veel mõtlesin, et ei tea küll miks mul seda vaja oleks ja siis sähvatas. Selleks, et ma pühapäeval saaksin Idaga Rootsi minna, on mul ju ID-kaarti vaja.
Tormasin  kodus kohe netti, et kiirkorras ID-kaarti taotlema hakata. Aga võta näpust. Polegi nii lihtne, et vot lähen ja nüüd teen kohe. Esimest korda saab ID-kaarti taotlust esitada vaid teeninduses kohapeal.
Ja kiirkorras võtab ID-kaarti saamine viis tööpäeva. Ma küll lendan homme kohe hommikul vara platsi ja loodan, et suudan jube haledat nägu teha ning saan dokumendi reedeks kätte, aga...Tõenäosus ju jääb, et ei saa.
Oi, loll pea on ikka ihu nuhtlus küll. Täiesti uskumatu naine olen ma. Ma oleks rahumeeli Ida kaenlas pühapäeval sadamasse roninud ja lolli näoga ilmselt vaatama jäänud, kui mult Ida ID-kaarti oleks nõudma hakatud.
"Rongaemana" võiksin ma ju lapse Eestisse ka jätta. Emme ju enam tööl ei käi ja hoiab ilmselt hea meelega, aga...Väike tagasilöök. Emme tuleb ju lapsehoidjana Rootsi kaasa!

Well done, Eveliis! Well done!

23 comments:

  1. ID-kaarti kindlasti ei saa, sellele pole mõtet loota. Taotle parem passi, seal võimalus suurem, kuid esmase dokumendi osas ei oska seda ka ennustada, kaua läheb. Neljapäev ju vaba päev ka. Ma sain kiirpassi samal päeval õnneks, aga mul polnud lapse dokument, vaid enda korduv pass. Kas sa täna ei jõua enam taotlema? Iga tund juba otsustab pm. Et ma sinu asemel kahjuks mõtleks juba plaan B peale ka.

    ReplyDelete

  2. EveliisApril 29, 2014 at 4:16 PM
    Isegi kui ma Ida praegu üles ajaks, tahaks ta veel ka süüa ehk siis heal juhul kell viis saaksin liikuma, aga kuus pannakse juba teenindused kinni. Tunni ajaga siit Sõle tn ei jõua:(
    Vaatsin ka veel lisainfot, et teenindused on suletud iga kuu viimasel reedel ja 1.mai muidugi ka. Seega homme taotlema, aga kätte seda ju kohe ei saa. Hakkan plaan B-d uurima:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul oli nii, et hommikul esimesena andsin avalduse sisse ja kl 15.00 oli pass valmis. Aga eks need teenindajatädid oskavad sind selles osas aidata, et kas see kehtiks ka lapse esmasele dokumendile või pole üldse lootust. No aasta uudu tiitel läheb mulle ikkagi, sest ma avastasin päev enne pikka reisi, et pass on kadunud :) Aga läbi ime sain passi samal päeval, napilt enne lendu kätte!

      Delete
    2. No siis ikka lootust on:) ja hea teada, et ma ikka ainuke uduaju pole.

      Delete
  3. hei-hei, alles märtsis taotlesin endale ID-kaarti ja passi tava korras, seda uut passi veel esimest korda. ning mõlemad dokumendid olid ca 2-3 tööpäevaga valmis... Jah, pass kiiremini, kui ID-kaart.
    kolmapäeval andsin taotluse sisse, pass oli reedel ja ID-kaart esmaspäeval valmis. lootust on :)
    -üks (senini) vaikiv lugeja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Homme kolmapäev. Neljapäeval ja reedel teenindused kinni. Sõit pühapäeval. Tundub keeruline. Kui just homse päeva jooksul kuidagi mingi ime läbi ei saa asju korda. Lootus sureb viimasena, aga...

      Delete
    2. hmm... reedel peaksid ju teenindusbürood ikka lahti olema. Reede on ju juba mai, 02.05 - see on minu jaoks ikka maikuu esimene reede ju, mitte aprilli viimane... või saan ma valesti aru sellest värgist? igaks juhuks võid teenindajalt ka küsida, kas mõnes teises Tallinna büroos saab ehk kiiremini, linnalegend räägib, et erinevates büroodes pidavat olema erinev ooteaeg :)

      Delete
    3. politsei.ee lehel on selline lause kirjas muide:
      NB! Kui soovid taotleda dokumenti Tallinnas, siis soovitame valida J. Vilmsi 59 asuva teeninduse, kuna seal on kõige lühemad ootejärjekorrad!

      Delete
    4. Jap, selle sain ônneks juba teada, et polegi see reede meil aprilli viimane, vaid mai esimene reede;)
      Seega mulle tundub, et passi saamiseks lootus siiski veel on:)

      Delete
  4. Lapsele saad vabalt esmased dokumendid taodelda netis. Teed valgel taustal pildi ja täidad avalduse, sooritad makse. Kõik digiallkirjastad ja korras. Loe lähemalt kodulehelt.

    ReplyDelete
  5. Meil oli sama jama, lapse id-kaart oli läbi. Reisini oli nädal, käisime Vilmsi esinduses, kiir id ei teinud ja valmis sai 1 päev liiga hilja. Ehk siis neljapäevale käisime kohal ja järgmine reede tuli kiri, kell 19 kui pole enam võimalik järgi minna. Reis jäi ära :D Riskisime, aga ei vedanud.

    ReplyDelete
  6. Ja seda, et me ei saanud ilmselt kiiremini seepärast, et koolivaheaeg oli. Ja olen kuulnud, et masinad neil igapäev ei tööta või on see linnalegend :)

    ReplyDelete
  7. Just et Eestist Rootsi riskiks veel ilma passita minna, a kujutage ette kui Rootsis dokumente küsitakse. Hakka siis tõestame, et oma laps, et pole kelleltki varastanud vms, et jäängi koos Idaga Rootsi...

    ReplyDelete
  8. "arutasime" jäi puudu pärast esimest sõna

    ReplyDelete
  9. Kas sünnitunnistus ei aja asja ära? Seal on ju ka ema andmed peal, et on ikka sinu laps :)

    ReplyDelete
  10. 36 minutit asjaajamist, 57 euri vaesem, aga pass reedeks olemas

    ReplyDelete
  11. Teemaväline, aga minu meelest sulle oluline: Grupis "Jah, see on vegan!" on ilmunud postitus: "Uus Eesti top 50 on väljas. Tegin kiire uuringu. Nimekirjas on 4 restorani mis pakuvad vegan pearooga: Aed ja Chedi suisa mitut varianti, Platz ja Dietrich. 5 restorani pakuvad võibolla-vegan variante (menüüd vaadates ei saa aru, nende hulgas üllatavalt koht nimega Meatmarket). Ning 10 kelle menüüs pole isegi juustu-küllast taimetoitu. Nende hulgast on kõige nõmedam Diip, kelle kodulehel lubatakse suure suuga, et nad arvestavad taimetoitlastega." Palun mine ja anna kommentaar. Et ikka mõlemad pooled oleks esindatud.

    ReplyDelete
  12. Eveliis, tseki enne üle ka see, ega Sul pole vaja kaasa paberit, et lapse isa lubab Sul temaga kahekesi minna (http://www.vm.ee/?q=node/14289). Ma ei tea, kas ja kui palju seda kontrollitakse (ja noh, notariaalset vist Rootsi pärast tegema ei hakkaks), aga pärast on mingi jama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi juudas, kui palju on asju, mille peale minu aju poleks tulnudki:)

      Delete
    2. Kusjuures mina olen ka kartnud seda, et seda paberit küsitakse ( lennureisidel siis) ja eriti kuna meil erinevad perekonnanimed lapsega, aga siiani pole keegi midagi tahtnud :)

      Ainuke kord kui ma olen üldse näinud kedagi seda paberit küsimas, oli kui ma alaealisena isaga Venetsueelas käisin, siis taheti küll notariaalset paberit, et mu ema ka asjaga nõus on.

      Delete
    3. Pass on, põhimõtteliselt ka sama nimi lapsega -peaks koik korras olema. A igaks juhuks võib ju Marek ka kirjutada, et tal midagi minu ja Ida reisi vastu pole. Ma muidugi loodan, et pole. Ega ma ju pole küsinud, ma lihtsalt ütlesin, et lähme;)

      Delete