Monday, December 21, 2015

Siis, kui ma enda peale vihastasin


Mul ei olnud seitse kuud televiisorit. Te ei kujuta ette kui palju mul oli vaba aega ja kui palju ma jõudsin tehtud. Selles mõttes, et isegi kui ma ei teinud midagi kasulikku, siis näiteks pühapäeva hommikuti läksime me piiiiiiikale piiiikale jalutuskäigule. Pärast oli hea tunne. Ma ei tundnud grammivõrdki puudust kõigist neist absurdsetest reality'test ja seepidest, mida ma muidu vahtisin. Uudistest teinekord tundsin puudust, et noh alustaks hommikut "Terevisiooni" vms-ga, aga üldjoontes sain ma nende seitsme kuu jooksul teada, et teler ei ole absoluutselt vajalik. 

(Varem vaatasin ma telekata elavaid inimesi nagu napakaid.)

Kuu aega tagasi ilmus meie koju jälle telekas. Või siis me kolisime kohta, kus oli telekas. Alguses läks kõik kenasti. Ida vaatas multikaid ja mina ei pööranud telekale suurt tähelepanu. Siis aga tuli pildile Marek, kes kõik ära rikkus. Tema pani õhtul teleka käima ja selle asemel, et oma asju teha, nii nagu varem, leidsin ma, et ma pean ilmtingimata koos temaga vaatama "jääraja rekkavendasid" ja dokumentaale jääkarudest, vaaladest, eskimotest. Kui meil poleks telekat olnud, siis me oleks omavahel suhelnud (mida teineteist kaua näinud inimesed peaksid ju ideaalis tegema), aga meie olime teleriekraani külge kleebitud.

Edasi läks asi palju hullemaks.  Kogemata klõpsides avastasin ma, et mingilt kanalilt tulevad alates kella seitsmest "Sõbrad", loomulikult pidin ma neid vaatama hakkama. Siis avastasin ma, et üks kanal näitab "Kardashiane", mis sellest, et nii vanu osasid, kus Kim pole veel abiellunudki ning Bruce on ikka veel mees, ikka pidin vaatama. Ja siis juhtus kõige hullem asi. Ma sattusin nägema üht osa "Modern Family't". Ja nüüd olen ma sõltuvuses. See on lihtsalt niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii naljakas. Pühapäeva hommikul tuleb seda mitu-mitu osa järjest ning mis te arvate, kas ma istun või ei istu naelutatult teleka ees. Veel kuu aega tagasi ei teadnud ma sellest sarjast mitte kui midagi ja nüüd ei oska ma selleta elada. Pole vist kaugel aeg kui ma ostan endale saatekava, et mitte ühtegi osa maha magada. 

Ma olin enda peale püha viha täis. Oli mul vaja see telekas jälle uuesti avastada. Kuidas sellest sõltuvusest lahti saada? Samas ega ma ju ei taha ka, sest olgem ausad, "Modern Family" on lihtsalt ülinaljakas. Kuidas ma sellest varem midagi ei teadnud? 




6 comments:

  1. Ma olen kõik "Modern family" osad ära vaadanud ja no teist sama mõnusat hea-tuju-sarja hetkel lihtsalt polegi. Ja eriti meeldib mulle see, et ei toetuta ainult huumorile, vaid ollakse loomingulised, näiteks üks osa oli tehtud nii, et kõik suhtlesid terve aeg läbi nutiseadmete.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tihti naeran nii, et pisarad tulevad silmist. Näiteks eile nägin osa, kus tütar arvas, et isa vaatas ta pilti ja nuttis heldimusest/armastusest, tegelikult aga tuli välja, et isa ajas ninakarvu, kasutas raamitud pilti peeglina ning pisarad olid seepärast silmis, et ninakarvade eemaldamine oli valus:)

      Delete
  2. Täitsa imelik, kunagi kiideti seda "Modern familyt" ja no punnitasin, mis ma punnitsin seda siis algusest peale vaatama hakata, tundus see täiesti mõttetu :D Mul lemmik nö vanast klassikast on "Scrubs". Vaadanud olen ka "New Girl" ja "Gougar Town", aga mõlemad ammendusid mingi hetk. "Walking Dead" ongi ainuke, mida vaatan praegu. Ma just tunnen puudust mingi hea sarja avastamisest, sest telekast ei tule mitte midagi.

    ReplyDelete
  3. Kolmest viimasest pole ma isegi kuulnud (või valetan natuke, sest kahe viimase nimed on ikka vist kuidagi kusagilt läbi jooksnud, aga see on ka kõik), aga "Scrubsi" olen mingitel hetkedel vaadanud, sest telekast ei tulnud mitte midagi (aga ometi oli vaja vaadata), kuid no see sari tundub mulle mõttetu:D Ma isegi mäletan, et kui päevad läbi teleka ees vedelesin, siis "Scrubs" ajal oigasin vaikselt, et ohh issand, aga kannatasin ära, sest peale seda hakkas uuesti "Sõbrad" või "kaks ja pool meest" vms

    ReplyDelete
  4. Meil pole ka telekat, aga sarju vaatan ikka ja mitu osa korraga, siis kui mulle sobib. Netist saab ;)

    ReplyDelete
  5. Meie peres pole juba mitu head aastat teleteenust olnud. Aegajalt ikka helistatakse ja pakutakse pea olematu raha eest, kuid ma ei taha enam seda orjust kaela, õieti keegi meie perest, isegi lapsed, kes algul natuke skeptilsed olid. Oleks vist veelgi varem loobnud, kuid hoidsin asjast kinni kokasaadete pärast :-) Nüüd vaatame saateid, millal meeldib ja sobib. Net on võimalusi täis, Netflix pakub oma... Tõmbame muide saated teleekranile. Tegelikult aga võin oma üllatuseks päevade kaupa mitte midgi vaadata. Edu sulle emmas kummas: saadete jälgimises või orjusest lahtisaamises :-)

    ReplyDelete