Monday, April 6, 2015

Alasti tõde


Minu meelest on see rusikareegel, et kui meigikotis midagi otsa saab, siis tegelikult saavad otsa kohe mitu toodet korraga. Nii  ma ühel päeval õudusega end sellises olukorras leidsingi. Ma ei saa öelda, et ma oleksin väga madala enesehinnanguga inimene või end jube koledaks peaksin, aga päris ilma meigita ma väga ringi liikuda ei  armasta (kui just ei ole suvi ja nägu lihtsalt ei ole juba niisama mõnusalt päevitunud).
Õnneks tekib igale probleemile üldjuhul ka lahendus ja nii tekkis mul järgmisel päeval võimalus My Look veebipoest soetada terve uus iluarsenal.


Kuna ma ei ole kõige osavam meikija, siis olen ma viimased 15-16 aastat kasutanud suhteliselt ühtesid ja samu tooteid, tooteid, mis ma tean, et toimivad. Viimasel ajal olen ma julgenud veidike rohkem ka uute ja tundmatute nimedega katsetada ja nii julgesin ma ka seekord valida mulle siiani täiesti tundmatu brändi. Dr Irena Eris. Ma pean täiesti ausalt tunnistama, et kui ma kuulen, et mõni toode on Poola päritolu, siis tekib mul esimese hooga eelarvamus. Ma tean, et see on vale ja nii ei tohiks, aga ma ei saa sinna mitte midagi parata. Seega fakt, et Dr.Irena Eris on Poola suurim kosmeetikatootja, ei avaldanud mulle väga muljet. 

Esimene meeldib üllatus oli aga pakend. Minu puhul ei ole see sugugi vähetähtis. Päris paljud hetke emotsioonide ajel tehtud ostud teen ma just pakendi järgi.  Dr. Irena Eris jääks mulle poeletil silma küll.

Ühel hommikul kui Ida mind jälle enne kukke ja koitu üles oli ajanud otsustasin ma oma uut iluarsenali katsetada. Ma olin tulemusega rahul. Rõhutan veelkord, et ma ei ole just eriti osav meikija. Kui aga Marek mind lõpuks nägi hüüatas ta: "Ohhoo! Sina ja NII VARA hommikul NII ilus!"  Seda peaks/võiks ilmselt võtta kui komplimenti, et 1) ma olin edukalt saanud hakkama meikimisega ja 2) tooted olid oma töö hästi ära teinud, aga mina hakkasin mõtlema, et KUI kole ma siis tegelikult olen. Alasti, ilma meigita. Ma tundsin kaasa oma vaesele mehele, kes juba kaheksa aastat hommikuti on minu koledusest surnuks ehmunud ja tänasin My Look'i, et nad vähemalt ühe hommiku mu mehe jaoks ilusaks tegid. 

Pühapäeval toimus meil Diibis järjekordne Moepühapäev. Ma olin tänu Mareki kommentaarile otsustanud, et hakkan nüüdsest ilusaks. Igal päeval. Moepühapäev oli õige päev sellega alustamiseks. Ja ma otsustasin avaldada kogu tõe endast. Sellest, milline ma tegelikult näen välja hommikuti. ENNE kui ma olen jõudnud end natuke kohendada. ALASTI TÕDE, palun, siin ta on. Ma ei saa Perekooli Kägudele pahaks panna, et nad mind koledaks nimetasid;) Pean ausalt tunnistama, et ma ise hommikuti peeglist nii koledat pilti ei näe, ju see "ebaadekvaatselt kõrge enesehinnang" aitab kaasa. Jumal tänatud selle eest!


Et enne ja pärast piltide erinevus eriti hästi esile tuleks kutsusin ma ikkagi professionaali appi. Kui teil on vaja head meikarit, siis Kadri Soosalu on see inimene, kelle poole tasub pöörduda. Ta aitas meid "13 ja Moereede" üritusel meigiga ja ma julgen öelda, et ta teeb imelist tööd. Oma sõnade kinnituseks näitan ma teile kohe lõpptulemusest pilte. Palun! Nagu öö ja päev võrreldes esimese pildiga. Sellisena näen ma end ise ka hommikuti peeglisse vaadates.



Toodetest palusin ma Kadril loomulikult kasutada Dr. Irena Erise tooteid. 
Me kasutasime: 

Ma pean ütlema, et ma olen enda üle uhke, et netist tellides suhteliselt õiged toonid valisin. Ma ei ole kunagi varem netist kosmeetikat tellinud. Ainuke, millega ma natuke eksisin, oli kivipuuder. Selle toon (Natural Touch) sai liiga tume, nii et kontrast kaela ja näo vahel oleks seda kasutades jäänud liiga suur, küll aga saime me seda kasutada põsepunana ning suure tõenäosusega saan ma seda kasutada juba üsna pea kui nägu natuke päikest näeb. 

Kõige suuremaks üllatuseks oli Light Radiance Base, mida saab kanda nii jumestuse alla (jumestuse püsimiseks) kui ka peale (jumestuse värskendamiseks). Mind ehamatas natuke selle liigne sära, kuid nagu piltidelt näha võib, siis ei sillerda ma nagu pühademuna. See (alus)kreem muutis naha säravaks ja mulle tundus, et nahk jättis tervema ja värskema mulje. 

Jumestuskreem oli väga vedel (see muidugi oli ka kodulehel kirjas, et tegu on vedela ja kerge koostisega, aga ma ju ei lugenud täpselt), nii vedel, et esimese hooga kui ma ise kreemi kasutasin, suutsin ma vannitoa kapi ära määrida, aga tänu Kadrile sain ma ühe nipi, et seda segada aluskreemiga, nii et koostis oli paksem ja seda oli lihtsam peale kanda. Tulemuseks oli väga hea katvus. Ma alati kardan natuke jumestuskreeme, sest ma ei taha, et mul oleks näos mask, nii et kui natukenegi end liigutad, kukub see eest ära. Selle jumestuskreemiga seda tunnet ei tekkinud. Olgugi, et me kandsime mu näole päris korraliku koguse erinevaid tooteid, ei olnud tulemus pärast raske või rõhuv. Meik oli loomulik ja värske. 

Miks ma tellisin ka Star Shimmer valgust peegeldava puudri, sellest ma enam pärast aru ei saanud. Ma ei kasuta tegelikult selliseid tooteid ja seepärast jäi see ka mu jaoks arusaamatuks. Me kasutasime seda laugudel, aga eraldi tootena sära andvat puudrit mul iseenesest vaja ei lähe. 

Ripsmetušš oli samuti meeldiv üllatus. Ripsmed jäid tihedad ja süsimustad. Ainus miinus, mis minu puhul on, on minu tundlikud silmad. Ma ei tea, millest see on tingitud, aga minu silmad ei talu enam paljusid ripsmetušše (ma olen nüüd katsetanud paljusid erinevaid alates YSList kuni Irena Eriseni, kuid pean kahjuks tunnistama, et ainus, mis mu silmi valutama ei pane on siiani Kanebo 38C). See aga on puhtalt minu enda traagika. Muidu ei ole mul sellele ripsmetušile ühtegi etteheidet. 

Minu suueks lemmikuks sai matt huulepulk. See kattis väga hästi ja püsis. See püsis vähemalt kolm tundi! Huuleläige on samuti väga hea. 

Kokkuvõttes pean ma tunnistama, et minu eelarvamus Poola toote suhtes oli alusetu. Ja ma päriselt julgen neid tooteid soovitada, lihtsalt enne kui tellite lugege läbi tootetutvustused (nt et jumestuskreem ON  vedela koostisega). 

My Look veebipoes on hetkel kõik tooted ka - 20%. Tasub vaatama minna!





23 comments:

  1. Vaatasin ja vaatsin, et kumb ikka parem on, kas enne või pärast. Ausalt, ma ei suutnud otsustada... Enne on selline armas ja loomulik, naturaalselt ilus; pärast on noh, selline peomeik.

    ReplyDelete
  2. Väga lahe postitus - vbla proovin ise ka Irena Erise tooteid millalgi. Hoolimata nende Poola päritolust:)
    Ja meikar on teinud head tööd - aga mulle meeldib su "enne" foto rohkem:) Seega võib-olla polegi see Mareki jaoks olnud selline piin ..?:D

    ReplyDelete
  3. No seda on ju vaid rõõm kuulda, et vbla ma ikka ei hirmutagi ilma meigita inimesi laiali:) Ilmselt ma igapäevaselt siiski nii korraliku meigiga tõepoolest ei käiks, aga mulle väga meeldib see, millega meikar hakkama sai.

    ReplyDelete
  4. Minu arust Sa näed ilma meigita suurepärane välja! Lihtne, loomulik, kaunis ja isegi et noorem, kui meigiga.

    ReplyDelete
  5. kas see on esimese aprilli naljapostitus või? ma ei tee "enne" ja "pärast" piltidel mitte mingisugust vahet, kui, siis võib-olla on esimene pigem ilusam :D KES näeb ilma meigita nii hea välja? mida minusugune mustade silmaalustega inimeseloom tundma peab praegu? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sina oled ilmselt ilus igas olekus ja alati. 24/7

      Delete
    2. ilus kahtlemata, aga kindlasti mitte samasugune või ilusam, kui meigiga :D sest mul ikka on kottis silmaalused ja kuiv ja igasuguse särata nahk. sina ei peaks minu meelest meigile sentigi kulutama (aga õnneks praegu pole ka, ma saan aru :P) !

      Delete
  6. Vat kus nüüd tuli kamp meelitajaid välja...Ei noh laske aga edasi:)

    ReplyDelete
  7. Ilma meigita ilusam! :)

    ReplyDelete
  8. Ilma meigita on tunduvalt ilusam. Noorem näeb välja ka.

    ReplyDelete
  9. Mulle endale ikka meeldib meigiga rohkem, siin vbla jah tegime nö peomeigi, aga mu meelest teeb meigitud silm näo säravamaks. Vanemaks ehk ka, aga ega ma polegi enam 20;)

    ReplyDelete
  10. Meik teeb vanemaks ja toob silmaümbruse kortsud paremini esile. Ilma meigita pildil tuleb taevasinine silmavärv paremini esile. Seekord oli "enne" pilt parem. "Pärast" pildi juures meeldis huulepulga toon.

    ReplyDelete
  11. Minu arust on meigiga nii särav. Väga gläm.

    ReplyDelete
  12. No mina arvasin, et see meigita pilt oligi see "hakkan nüüdsest ilusaks. Igal päeval." ja vaatasin, et tõesti on ilus... ja siis kerisin alla ja sain aru, et ma olin valesti aru saanud :D

    ReplyDelete
  13. Meigita on ilusam. Säästa aega hoopis oma mehele meigi arvelt. Igal hommikul. Vott siis alasti tõde :-)

    ReplyDelete
  14. Lol, koos meigiga on ikka hoopis teine tera, ei tea millest need teised siin räägivad.

    ReplyDelete
  15. Loomulikult on molemad ilusad, nii enne kui pärast, aga meigiga on ikka meigiga. Väga armas ja piisavalt tagasihoidlik meik on ka muidugi - just täpselt nii palju, et loomulikule särale lisa anda. Nii tahaks isegi välja näha.

    ReplyDelete
  16. Minule meeldib ka meigita variant rohkem, kuigi olen tavaliselt "meigiusku" inimene. Väga ilus oled loomulikuna! (Mitte, et "after" pilt kole oleks, kindlasti mitte.) See enne pilt on kuidagi väga nooruslik ja mõnus.

    ReplyDelete
  17. :) Jah, minagi vaatan ja pean tunnistama, et ilma meigitagi oled samuti imeilus, meigi miinuseks ehk see, et annab mõne aasta juurde.

    ReplyDelete
  18. Aga mul on soovitus särapuudri kasutamiseks - kui see sul veel alles on ning tahad kasutada! Lisaks silmadele kasutamiseks võid seda kanda edukalt isegi hommikul lihtsalt natuke üle näo ja suvel v kevadel ka dekoltee üle käia, isegi kui ülejäänud meiki nii tugevat ei tee! Ilus sillerdav võib jääda :) aga before ja after teemade osas, mulle meeldivad mõlemad, meik sobib õhtuks kenasti. Ning soovin muidugi, et kõigil oleks võimalik korraga terve arsenal kokku osta niiviisi! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks meik saigi õhtune meik tehtud ja seepärast mulle endale väga meeldib:)

      Delete