Tuesday, December 22, 2009

Mutrike mõtiskleb



Mutrike mõtleb, millest selle aasta viimastel päevadel veel kirjutada. Heast või halvast? Või hoopis tragikoomilisest?
Piimarallist? Lehedraamast? Kommisõjast vol 100? Tagarääkimisest? Rumalusest? Lauslollustest? Millestki nagu ei tahaks....
Kuigi siinses Kuningriigis on need olnud 2009.aasta vaieldamatud märksõnad ja arvatavasti jäävad need olulisteks märksõnadeks ka tuleval aastal, sest kui inimestel päris probleeme ei ole, on vaja need välja mõelda. Tatraveskite suureks õnneks on meie Kuningriigiga liitunud ja liitumas trobikond uusi inimesi, keda materdada, maha teha, halvustada, kritiseerida ja peksta. 2010. (vähemalt algus) tuleb Tatraveskite jaoks õnnis aeg! Nii palju uusi inimesi, kellele selgeks teha, millised on traditsioonid ja käitumisreeglid Suures ja Tähtsas Ettevõttes.

Mutrike on ka Suures ja Tähtsas Ettevõttes ka arenenud, palju õppinud, targaks saanud:
1) Oma arvamust ei tohi avaldada;
2) Suurtel Juhtidel on alati õigus;
3) Tatraveskitel on alati õigus;
4) Mutrikesel pole kunagi õigus;
5) Klatš on edasiviiv jõud;
6) Kõvahäälne rumalus on edasiviiv jõud;
7) Kõige targem on vait olla, et vältida laulu sisse panemist;
8) Kes on kõige rohkem vait, selle kohta mõeldakse kõige rohkem jutte;

Samas peab Mutrike tõdema, et 2009. aasta on olnud ka naljakas, sest kus mujal saaks osa:
1)kommisõjast;
2)lehedraamast;
3) piimarallist;
4)küpsisekaklusest;
5)lõuna-toomise õudusest.
Ainulaadne kogemus! Kas milleks ka kasulik - jumal seda veel oskab öelda:)

Ja Tatraveskite ja Lõuapoolikute ja Kuningate ja Suurte Juhtide kõrval on õnneks Suures ja Tähtsas Ettevõttes ka palju toredaid inimesi. Kellega Mutrike ilma Suure ja Tähtsa Ettevõtteta poleks võib-olla kunagi kohtunud:
1) Gäng samasuguseid tillukesi mutrikesi nagu Mutrike.
2) Parkimisandur Rafik - ta teab, et Mutrike ei oska oma Ruudolfit väga hästi parkida ja iga kord kui ta näeb Mutrikest lähenemas, viskub ta kasvõi teiste autode ja seinte vahele, et Ruudolf kedagi ära ei lömastaks, üle ei sõidaks või ennast ära ei kriimustaks;
3) Üks Tore Kolleeg, kes emalikult Mutrikese pärast muretseb. Nii et Mutrikese päris ema võib 186km kaugusel rahulikult hingata, sest tema rumal Mutrike on heades kätes.
4)Üks Ülišeff Vene Keelt Rääkiv Daam - tänu kellele Mutrike oskab vene keeles rääkida kõigest, mis on качественный või teeb "mjäu". Vanemana muutub Mutrike sama DAAMIKS!
5) Ülimalt tänulik Klient turul C - ükskõik, mida Mutrike talle ka ei kirjuta, algavad kõik meilid enam-vähem ühtemoodi: "thank you very much for your email below" ja lõppevad enam-väehm ühtemoodi: "You are so kind and good, thank you very much for your beautiful wish"

Kuigi Suur ja Tähtis Ettevõte tundub toituvat Mutrikese närvidest, on Mutrike ikka veel elus ja peaaegu, et täie mõistuse juures - hääled mu peas kinnitavad seda ka - nii et võib olla ei olegi KÕIGE hullem aasta olnud? Ja kui veel rohkem aus olla, siis just nimelt Suur ja Tähtis Ettevõte on sundinud Mutrikest liigutama, tegema midagi oma unistuste täitmiseks. Üks on täidetud. Uued ootavad täitmist. Võib-olla ilma Suure ja Tähtsa Ettevõtteta lebaskleks Mutrike mugavalt diivanil ja vaataks E!Onlinest vaid "Keeping Up With The Kardashian'e" ja "Playboy Mansioni" ?

No comments:

Post a Comment