Tuesday, January 19, 2016

Pekki, ma ikka olengi vanamutt /Gosh, I am old!


Ma olen ka varem juba rääkinud oma vahetusõpilase aastast (näiteks siin). Ma saan aru, et tänasel päeval tundub jabur, et ma pean seda millekski eriliseks, kuid tol ammusel ajal oli see tõesti suur asi. Nii olen ma üsna tihti nostalgiline ja mõtlen selle aja peale. See kole kole Rotary jakk, millest ma midagi kuulnud polnud, kohtumised uute ja huvitavate inimestega, sõbrad üle maailma kogu eluks ja kindlasti ka laiem maailmapilt. Mis te arvate palju ma Norrast 16-aastasena teadsin? Miks ma sellest kõigest jälle räägin. Vana lugu ju juba. 

Täna helistas mulle Estelle, kellega me ühel ajal vahetusõpilased olime. Ta on eriline aktivist (oli seda ka siis) ja üks selle telefonikõne põhjustest oli vahetusõpilaste kohtumine 2017.aastal. Sest siis saab meie vahetusõpilase ajast 20 aastat. Kui ta selle lause välja ütles, hakkasime me mõlemad naerma. Me tundsime end nii paganama vanana. Sest kuidas muidu saaks sellest kõigest 20 aastat möödas olla. Estelle lisas, et ta tundis end eriti vanana kui mõnda aega tagasi ühelt vahetusõpilaselt küsis, kuna too sündinud on. Kui ta sai vastuseks 1997 tundis ta end vanana. 1997.aastal olime meie vahetusõpilased Norras. 

Ma lähen nüüd uurima, kas me saaksime kohtumise korraldada Harladvangenis, kus me kõik koos keelelaagris olime. "Landevei led meg hjem..." on laulusõnad, mis mulle sellest laagrist kõige enam meelde on jäänud. Ma ei tea, miks me seda laulu seal laulsime.




I have talked about my Rotary exchange student year many times (for example here). I understand that today a year abroad is nothing, but back then it was a big deal. I am often nostalgic and think about the year that probably changed me a lot. And about the ugly ugly Rotary jacket, which I had never heard of before, meetings with new interesting people, friends for life all over the world and a bigger picture of things;) 

Why do I again talk about this old thing? Today I got a call from Estelle, who was also exchange student the year I was in Norway. One of the reasons for this call was organizing a reunion next year. It's 20 years in 2017 since the time we saw each other last. When she said it out, I felt old. How is it possible that it is 20 years already. It cannot be possible. I feel like 20. Okay 25.  Estelle added that she felt old when she asked a Rotary exchange student when she was born. When the answer was 1997 she started laughing. 1997 was the year we were exchange students.

I will now contact Haraldvangen to see if we could have the reunion there. It is the place where we first met to get to know with other students and learn Norwegian. I remember we sang a song with lyrics "Landevei, led meg hjem" a lot. Why? I don't remember.

2 comments:

  1. Appii, musta tausta pealt valget teksti lugeda on kohutavalt valus :( kuigi uus kujundus näeb tõesti hea välja, siis lugemise seisukohast enam halvemat asja ei saa olla (ok, roosa tekst mustal taustal on veel hullem).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tean:( aga blogger jooksis kokku ja ma ei saa midagi muuta, loll üldse hakkasin muutma ja proovima, nüüd ei saa enam vana tagasi:(
      Noh ma ikka loodan, et saan lähiajal paremaks selle template'i.

      Delete