Monday, January 4, 2016

Mul on vend, kellel on õde, kes pole mulle õde...


Et te ei arvaks, et vaid mina meie perekonnas napakas olen, siis vahelduseks räägin ma teile oma napakast perekonnast. Noh näiteks alustades siis sellest, et terve mu elu on mul  olnud üks õde. ÜKS.
See tähendab, et ma muidugi teadsin, et mul on ka vend, aga minu loogika (või meie kõigi?) oli see, et kui on ühine ema, siis on tegu õega, kui on ühine isa, siis on poolvend ja noh, mis  asi see poolvend siis on,eksju. Las ta olla. Seal kusagil. 
Me küll kohtusime aeg-ajalt, aga no esiteks on ta minust mingi sada korda noorem ja ei saaks öelda, et meil palju ühiseid teemasid oli. Pigem sain ma läbi tema õega, aga ka nii palju kui me lihtsalt sattusime koos mängima kui ma külas käisin. Muidugi on mu vend käinud mu koolilõpetamisel ja pulmas (mitte et ta seda esimest mäletaks, nagu välja tuli. Note to self: saada pilt!), aga see oli rohkem seda viisakuse sorti külastus, sest nii peab ja on kombeks. 
Kõige naljakam seik, mis mul oma vennaga seoses meeles on, on vanaisa matus. Jp, kõige naljakam seik on seotud matusega! Me naersime, et isa oli sinna tulnud oma kolme naisega. Mina keeldusin üksi minemast ja nõudsin, et ema kaasa tuleks. Minu venna ema oli seal ja minu isa tollane elukaaslane. 
Alles paar aastat tagasi tuli vend mulle isaga uuesti külla ja kuna ta vahepeal oli ka täiskasvanuks saanud ning oli täiesti adekvaatne vestluspartner, siis meil kuidagi klappis omavahel. Võib-olla on see kuidagi seotud sellega, et me oleme siiski suguluses?  Nii juhtuski, et vend küsis mu'lt et kuule, Eveliis, miks sa mulle varem ei öelnud, et sa nii normaalne oled. Mul oli talle sama küsimus. 
Ja nii saingi ma endale paar aastat tagasi lisaks õele ka venna. Ja tegelikult ka venna õe. Mulle meeldivad mu "uued" sugulased!

Aastavahetuseks otsustas vend oma pruudiga meile Norra külla tulla (jp, see on normaalne, et vennad-õed tutvustavad oma elukaaslasi ka teistele perekonnaliikmetele! Erinevalt mõnest, kes väldib meid nagu meil oleks pidalitõbi või AIDS). Hea on, et tuli, sest alkohoolik minus avastas õudusega, et alkoholipoed olid Norras pühade ajal suletud, aga mul oli läinud meelest alkoholi varuda. Vend päästis pühad! (Igaks juhuks mainin, et ma teen nalja, te ei pea mind lisaks psühhiaatrile ka alkoravile saatma!)

Ja nii see aastavahetuse aeg läks. 

Noored läksid klubisse ja vanad jäid koju köögiaknast ilutulestikku vaatama. Naljakas oli vaadata, et kui muidu tundub, et elame pärapõrgus, siis kell 12 läks tõeline ilutulestiku-show lahti. Ilus oli. Hea, et see suusakuurort meist umbes 5 km kaugusel on.
Mina üritasin jälle Norra toitudega üllatada. Seekord sai poest ostetud valmiskujul mereandide cabaret, aga see ei avaldanud muljet. Pean meelde jätma, et mul ei tasu inimesi harjumatute asjadega võluda. Lihtsuses (loe: munavõis ja ülesoolatud foccacias) peitub võlu. Ida sundis meid kõiki Mamma Mia saatel tantsima, lumes püherdama ja karjus igaks juhuks ka natuke. Et kõik oleks kodune ja mõnus. Harjumuspärane. Ahjaa, Idal on uus komme lauale panna igaks toidukorraks kõik kahvlid ja noad. Ma ei tea, kas ta tahab midagi öelda?  Ootab mitmekäigulist lõunat/õhtusööki iga päev? 

Venna pruut meeldib mulle ka. Kui see üldse peaks oluline fakt olema. Ma loodan, et me teda väga ära ei ehmatanud oma hullusega. 

















9 comments:

  1. Head uut aastat! Väga ilus ajutine kodu on teil ja ma paluks kolme komponendiga foccacia retsepti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Head uut! Kolme komponendiga foccacia on lihtne - pakk pärmi, mulle meeldib värske pärm, liiter leiget vett ja tundejärgi soola (retsept ütleb vist 20g), kõik kokku segada, oliiviõliga üle kasta ja 30 min paisuda kile all. Siis ahju ja kui pealt kena pruun, ongi valmis.

      Delete
  2. Replies
    1. A no jaa...kilo jahu võiks ka panna, siis peaks välja tulema;)

      Delete
  3. Eeh, aga need kahvlid-noad-lusikad on ju tõepoolest sinna loogika järgi pandud. Ei ole hunnik lusikaid ühes kohas ja noad teises, vaid iga koha peal kõiki. See on vist tõesti mitme käigu ootus :D.

    ReplyDelete
  4. Ka üleväsinud ema on siiski ennek6ike normaalne inimene.
    Soovitusi jagama ei hakka, sest kunagi ei tea, kas veebipäevikutes kajastatu on emotsiooni pealt kirjutatud (ja seega soovitused saadetakse kukele!) v6i on siiski midagi sügavamat taga. Asi, mis alati aitab, on endale ja teistele esitatud ootusi vähendada. Siis lihtsalt vähem pettumusi.

    Ja mis Ida s6numitesse puutub, siis ehk tahab ta aidata? :-)Sätib asjad valmis, et vanematel vähem sahmimist?
    V6i on ta juba maast-madalast selline kolme-käigu-l6unataja? :-)

    Ilusat uut aastat!



    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, kukele soovitusi ikka ei saada, sest nii nagu igas veebipäeviku postituses on nii liialdusi kui tõtt, on sama ka iga kriitika või soovitusega. Täna olen ma magamatusest surmani väsinud, aga Ida seevastu on olnud musterlaps ja mina teinud plaane, kuidas ja mida muuta, kust alustada jne jne.

      ja Ida puhul ei imesta kui ta aidata tahaks, sest ma ikka teinekord imestan, kuidas ta nii asjalik ja tegus ja taibukas on tulnud. Noh geene arvestades...Neid mu pipipikksuka omi;) (hmm, aga pipi oli ka väga tegus ja asjalik ja taibukas ju?)

      Delete
    2. Pidevas pöörises olles ei teagi enam, mis toimub ja millest alustada, et asi paremaks läheks. ja oma tarkusest samuti alati ei piisa (paraku, .. ytlen oma kogemusest :-)).
      Sestap oleks hea aega maha v6tta, aga kas siis saab? :-)
      Iga uue harjumuse loomiseks olevat vaja vähemalt 21 päeva, nii et muudatused siis ehk väikeste ampsudena, aga järjepidevalt. :-)

      Ma olen kyll k6ige spordikaugem inimene ilmas, aga vaimset/hingelist pingutust (eriti kui see on kaua kestnud) tasakaalustab k6ige paremini
      füüsiline.
      Mina näiteks praegu venitan oma lihaseid nii graatsiliselt kui oskan, ja jooksma lähen siis, kui parem ilm ja tuju :-) (hahaa, millal? :-)

      Delete
  5. No ma ise kahtlustan ka, et see on otsene vihje, et olgu laual ikka supp, praad, magustoit, ja see käib ikka nüüd juba mitmendat päeva, et mina panen lauale enda arvates piisava arvu nuge-kahvleid ja siis tuleb Ida appi ja lisab veel nii umbes kolme käigu jagu söögiriistu

    ReplyDelete