Tuesday, April 14, 2015

Inimliku kadeduse piirid ehk blogiauhindadest


Ühel ilusal päeval tuli kahel blogijal mõte, et korraldaks õige blogiauhindade jagamise. Mõeldud-tehtud! Panid postituse üles, et andke kallid inimesed teada, millised on teie lemmikblogid ja hakkas pihta. "Mis jaoks nad niimoodi teevad, misjaoks?" hakkasid inimesed hallvanakeste kombel nende blogides podisema, "misjaoks nad küll seda teevad?"
Ja Mariann vastas. Sest keegi teine pole selle peale tulnud ja miks ka mitte. Aus vastus. Inimestele see ei sobinud. Olla ebaaus. Esiteks ütlen ma ausalt, et ma ei usu, et auhinnakotis mõis on, teiseks kui ühel blogil on 20 000 lugejat ja teisel 200, siis ilmselt paratamatult tõepoolest selle viimase suhtes on auhindade jagamine natuke ebaaus, aga nii on ju igas valdkonnas. Võidab kõige kiirem jooksja, võidab kõige loetum raamat, võidab kõige külastatavam muuseum, võidab see, kellel on rohkem sõpru. Auhindadega ongi nii. Üks kord võidab üks, teinekord teine, mõnikord võidab vaid üks ja mitu aastat järjest. Kui ma ei eksi, siis Koit Toome pani järjest mitu aastat kinni R2 "Aastahiti", sest lihtsalt tema poolt hääletati kõige rohkem. Nii lihtne või ebaaus see ongi. 

Oma lemmikutele saate hääle anda kuni 25.05 siit: http://bestblog.ee/

          Beebiblogija

Mis mind aga jahmatama paneb on see, kuidas sellesse üritusse suhtutakse. Kuna ma ise ilublogisid ei loe, vaid vahel väga harva, siis tegelikult ma ei tea midagi sellest maailmast, ma ei ole sihtgrupp, nii nagu ilublogijate lugejad ei ole suure tõenäosusega minu blogi sihtgrupp. Või ma ei tea ka. Igatahes loen ma siis Marianni blogist, et keegi (saan aru, et ilu)blogija on talle kirjutanud, et "kuule, kas sa teed nalja, mina seda üritust küll ei promo oma blogis, sest blogimine on äri ja ma ei tutvusta oma sponsoritele sadu teisi blogisid".
Kas tõesti elab mingi osa inimesi vaid oma väikesel planeedil üksinda, arvates et kui ma teistest inimestest ei räägi, siis ei saa mitte keegi nende olemasolust teada. Ehk siis kui mina ei maini oma blogis näiteks Britti või Marianni, siis ma usun siiralt, et mitte ükski minu blogi lugeja ei saa nendest teada? Kurb on sellist kitsarinnalisust kohata isegi nii väikese ettevõtmise nagu blogimise juures. Isegi siin loeb vaid ärapanemine. Jumala eest. ärme tee mitte midagi koos. 

Ühtepidi on see suuresti ka nende (ilu)blogijate sponsorite tekitatud vastasseis. Ma olen paljude teiste blogijatega nõus, et on arusaamatu, miks firma X või Y kutsub oma üritusele vaid mingi osa blogijatest, kuigi nagu ma aru saan, siis reklaam, mis nad vastu saavad, on täpselt üks ühele kõigis neis blogides. Siinkohal teen ma kummarduse My Look'i ees. 
On naljakas, et mujal maailmas kasutavad ettevõtted reklaamiks just nimelt erinevaid blogisid - nii 400 000 kui 4000 lugejaga, Eestis aga tahetakse alati ma ei tea kas tahtlikult tekitada ja toota mingeid staare, keda siis nii kaua kasutakse kuni kõigil neist oksendamiseni saab. Mulle kunagi meeldis õudsalt Teele Viira, aga ühel hetkel olid kõik telekanalid, raadiojaamad ja ajakirjad teda täis, mul tekkis Teele Viira üleküllus, ma usun et paljudel. Sama tundub mulle, et tehakse ka blogijatega. 


Ilublogija

Ja lõppkokkuvõttes ei saa ma aru, mis keskkoolilik mäng selle blogiauhindade ümber käib. Kui tema ei tule, siis ma ei tule, kui tema ei osale, siis ma ei toeta, kui tema tuleb, siis mina kohe kindlasti ei tule...
Milleks selline jama? Kas teile ei meeldi peod või auhinnad? Või kingitused? Või ei meeldi, kes seda korraldavad? Järgmisel aastal olge nobedamad ja tehke ise esimesena. Seniks jätke igasugu omavaheline jonn ja kius ja kadetsemine. See ei vii kuhugi. Minge andke parem oma hääl mõne toreda blogi poolt. Peale enda oma:) 

Kokku üks korralik gemüüseblogija

Minu paar lemmikut: 
http://krentu.blogspot.com/
https://mutukamoos.wordpress.com/
http://missestenam.blogspot.com/


15 comments:

  1. Sa oled äge naine, Eveliis! Algul kui su blogi lugema hakkasin, tundusid liiga sahmerdis kuidagi aga mida rohkem loen, seda rohkem hakkad mulle meeldima.
    Ära muretse, mingi stalker ma pole ja sinu poolt hääletasin juba nagunii :)
    A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sahmerdis olen ma siiani, udu samuti. Näiteks eile ei läinud mu auto käima, jätsin selle linna. marek läks õhtul seda ära tooma, aga ei saanud, sest aku oli tühi. Ma olin raadio unustanud käima, käsipiduri olin ka unustanud ja käik polnud sees, kuigi auto seisis kallakul. minuga juhtub:)

      Delete
  2. Kunagisest "anonüümsest kommentaatorist" kasvas aja jooksul välja A. Pole teab, mis orginaalne "varjunimi", aga kuidas nüüd neid erinevaid A-sid eristada? :)

    A. (end. "anonüümne kommentaator")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aga kes sina oled?
      A. (see, kes siin esimesena A-nimega kommenteeris)

      Delete
    2. Mina olen see A.
      http://diipkunstiinimene.blogspot.com/2014/06/me-vist-kaisime-bullerbys.html
      ja see http://diipkunstiinimene.blogspot.com/2014/01/uks-mote-vol-3.html
      Aga sina?

      Eveliis, ühlasi vabandan teemaväliste kommentaaride pärast, aga sa mu mõistad, et identiteedid vaja selgeks saada ;)

      A. (end. "anonüümne kommentaator")

      Delete
    3. Mulle meeldib see arutelu siin. Eks ma tahan ka teada, kes need A.-d on:)

      Delete
    4. Okei, sina oled siin siiski kauem olnud ja jätan õiguse A- nime kasutada sulle :)
      Tervitades, Anni.

      Delete
  3. Inimesed suhtuvad nende kahe blogija tegemistesse kahtlustavalt selliste asjade pärast http://arvamus.postimees.ee/3154981/triin-tammert-blogijad-ja-eetika.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja siis need kaks blogijat kommenteerivad Siisoni poolt kirjutatud vastust jne? See kogu üritus tundubki taaskord selline asjade/firmade promamine ja asjade pommitamine lihtsat nüüd on veidi parem eesmärk - tunnustame ju teisi! Kui enne pommisime endale tasuta sööki ja veini siis nüüd on ju kõik teistele (no välja arvatud need kaks auhinda, mis nende enda tasku lähevad) ? :D

      Delete
    2. Eveliis sa oled asjast valesti aru saanud...asi ei ole kadeduses vaid pigem korraldajate maines! ;)

      Delete
    3. Selle mainega on nii ja naa. Esiteks kui oma seisukohast, siis olen kuulnud, et nEST on tore projekt, vaid vale inimene veab seda. Mina siiralt ei arva, et ma vale inimene olen. Nüüd sõltub ka kellelt mu (tausta) kohta uurida. Kindlasti on inimesi, kes mind monstrumiks ja petturiks nimetavad, kel pole midagi ette näidata, teised aga ütlevad, et olen tore ja sõnapidaja. Võta siis kinni, olen ma vale või mitte.

      Nende kahe blogijaga on sama natuke. Ettevõtted ise saadavad neile kinke jms oodates vastu reklaami, kui aga mainest rääkima hakatakse, siis ei taha keegi neid ei tunda ega teada. Kahepalgeline mu meelest.

      Delete
    4. Postimehe arvamusega olen ma päri. Eetikakoodeks on tore asi, kahjuks on "eetika" üleüldiselt pigem võõrsõna.

      Ma vōiks restoranimaailmast, tippkokkadest, suhetest, rahast palju näiteid tuua sel teemal. Kõike annab kallutada nii nagu vaja, nii nagu sobib, nii nagu kasulikum

      Delete
  4. Oiii. Südame tegi soojaks praegu, et minu pisike blogi on sul ühe lemmikuna kirjas. Nii armas.

    ReplyDelete
  5. Tead, Eveliis, sa oled üks vinge naine!!! Ma mäletan, kui sa mingi hetk oma blogi aadressi vahetasid. Mina olin siis välismaal ja magasin igast postitused ja asjad maha, ja ma sain ŠOKI, et mida kuradit, mis juhtus, kus su blogi on???? Andsingi siis juba alla ja järsku avastasin uue aadressi, THANK GOD!! Mulle väga meeldib, et sa oled nii aus ja ütled otse välja, mida mõtled. Millegi pärast "visatakse" sinu teele koguaeg mingit jama ette, aga sina saad alati kõigega hakkama! Kui mitte sina, siis kes veel? Oled tõeline Eesti Naine, kes tõestab, et kui ikka väga tahta ja endasse uskuda, on võimalik kõigega hakkama saada! Ja isegi kui vahel on raske ja sa tahaksid alla anda, siis tea, et ka see on ühele õigele naisele lubatud. Aga pärast tormi tuleb alati päike välja ja siis saad sina jälle särada:) Jõudu ja jaksu sulle ning ole täpselt see kes oled. Las koerad hauguvad, karavan läheb ikka edasi. Sai nüüd üks imelik kommentaar ja paras pudru ja kapsad, aga ma olen ammu tahtnud sulle seda öelda:) Ja ma pole ka mingi õudne stalker :D

    ReplyDelete