Thursday, January 22, 2015

Mul tuleb maailma kõige lahedam sünnipäev ja vanusest




Mul tuleb maailma kõige ägedam sünnipäev. Tegelikult pidin ma küll sõbrannadega Rootsi minema, aga töö tuleb enne ja siis lõbu. Õnneks käivad "töö" ja "lõbu" teinekord ka käsikäes, nii et mul tuleb ikka maailma kõige ägedam sünnipäev.
Okei, see ilmselgelt on väike liialdus, aga siiski. Täna käisin ma kohtumas Triinuga Mi Butterfly'st. Jumala eest, ma oleks nagu paradiisi sattunud. See oli lihtsalt kõige armsam poeke, mida ma viimasel ajal näinud olen. Me leppisime kokku, et minu sünnipäeval - 13.03 toimub järjekordne Moereede Diibis, kus just Mi Butterfly looming esitlemisele tuleb.
13. märts on seekord reede. 13 ja reede! Milline imeline kuupäev! Ma olen 13 reedel sündinud;)
Aga te vaadake neid jumalikke tooteid! Ma olen jälle armunud. Viimasel ajal kipun ma üsna tihti toodetesse armuma. Kas see on okei? Või peaks ma hulluarstiga konsulteerima? Igaks juhuks.



Moereedega seoses on mul ka paar palvet. Kui tead kedagi, kes pika pai ja kniksu eest tahaks mind jumestuse ja soengutega aidata, siis anna mulle teada. Ja kolme naismodelli, suuruses 36-38 on ka vaja. Kirjuta või joonista mulle kui tahad minu sünnipäeval modell olla. 

Moeüritustest Diibis nii palju, et hetkel on paigas kaks üritust: 
1.veebruar Moepühapäev lastele koos Tutus by Trinka´ga
13.märts minu sünnipäeva Moereede Mi Butterfly'ga
Paar üliägedat üritust on veel lahtised, sest ma ei ole suutnud kuupäevi paika panna. Nendest juba jooksvalt. Püsige lainel.

Sünnipäeva teemasse haakuvad ka paar küsimust, mis mul on tekkinud. Kuna Eesti kõige popimas meelelahutusfoorumis pandi mind paika, et "võrreldes teiste blogijatega ma olengi vana", siis kui te mu vanust ei tea, kui vana te arvate, et ma olen. 86? 
Kui vana ma siis välja paistan, et "nii õudsalt vana olen"?  Mitte et ma püüaks meeleheitlikult vaeva näha, et 18 välja näha, aga lihtsalt... 
Ja millisest vanusest algab "vana"? 30+? 40+? Minu 83-aastane vanaema ja 90-aastane vanatädi ütlevad, et nemad ei ole vanad. Kas mingist vanusest algab uuesti noorus? 
Et teil lihtsam oleks vastata, siis siin on ka üks kaks pilti. Selja taga on järjekordne järjekordsed magamata ööd. Kaal ei ole ikka langenud. Sellest ka paks käsivars. Trenni ei viitsi minna. Lihtsam on leida vabandusi kui võimalusi.
Kui vana ma olen? 



34 comments:

  1. Hästi säilinud 40- aastane pakuks.
    Ma otsisingi just paar päeva tagasi jälge sinu blogist, kus oleks sinu vanusest juttu. Just seoses selle "Perekooli" teemaga. Loodame, et varsti selgub tõde:)
    Aga blogid väga mõnusatest teemadest! Ja sinu lapse magamisprobleemist...võtaks ta nädalaks enda juurde lausa ja ajaks selle asja jutti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuna lapse magamatus on ilmselt mu vanusele korralikult juurde lisanud, siis ma hea meelega annan lapse nädalaks sulle ja taastan oma pärisvanuse;)
      Aga hea meelega kuulan nippe, kuidas laps "korda saada".

      Delete
    2. Nippe on raske jagada. Enne vaataks lapse üle. Oled sa võimeline nädal ilma oma lapseta elama, selles on küsimus? Pärast võin nippe jagada:)

      Delete
    3. No hetkel ma muidugi ütlen, et olen võimeline, aga tegelikult suure tõenäosusega siiski ei ole:)

      Delete
  2. ma tahaks selles vasakpoolses kleidis abielluda... või kodus iga päev süüa teha ja koristada. vahet pole. ma tahan seda kleiti!

    33? 34?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama siin. Ma vaid selles kleidis elaks ja hingaks

      Delete
  3. Kuskilt oleks nagu läbi käinud su vanus.. seetõttu arvan, et saad 35.. Kuigi alguses arvasin, et oled veidi vanem :)

    ReplyDelete
  4. Ma arvan, et oled kuskil 33 - 34?
    Ei paista küll 40 ega peale .:)
    Ma ei tea, miks kõik ütlevad, et nagu oleksid vana?!
    EI OLE :)

    ReplyDelete
  5. 40-aastast mina sel pildil ei näe, pakuks 34 kanti. Läksin lapse kõrvalt ülikooli teist kõrgharidust omandama ja üks vanem kursusekaaslane uuris kui vana ma olen ka. Ütlesin siis, et 29, seepeale arvati, et ma olevat väga nooruslik :D

    ReplyDelete
  6. Tahtsin juba seda number 40 ja peale parastama tulla, aga paraku olen ma su'st ju VEEL vanem. No ja pealegi on mind su emaks nimetatud (ma ikka ei saa üle(. :P

    ReplyDelete
  7. No minu meelest on 40 ikka räigelt üle pakutud. Vanemaks seal pildi peal teevad sind pigem need tumedad prillid, mitte magamata ööd;)
    Ma pakus vanuseks 35.

    ReplyDelete
  8. 40 on ikka ilmselge liialdus. Ma arvan, et sa saad 33.

    ReplyDelete
  9. 25 ;) ja mitte grammigi rohkem :)

    ReplyDelete
  10. 33 pakkuda on küll alles meelitus. Saad 39.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Käsivarre ja kortsude järgi pakud või tunned mind

      Delete
  11. Vanusega seoses tuli meelde umbes aastatagune artikkel, mille järgi neljakümnendatesse jõudes saab inimene aru, et täiskasvanuid/suuri/vanu inimesi pole olemas, kuigi seda kahtlustame me juba varemgi: There are no grown-ups. We suspect this when we are younger, but can confirm it only once we are the ones writing books and attending parent-teacher conferences. Everyone is winging it, some just do it more confidently. Sellepärast ongi vanaemal ja vanatädil õigus!
    Ise avastan, et mida vanemaks saan, seda raskem on teiste vanust ära arvata, pluss ma tunnen, et ei hooli ka enam eriti sellest. Võiksin vabalt kuuluda mõnda suguharusse, kus aastaid ei loeta :-D

    Aga sinu prillidega pildi paneks vabalt kuhugi 20ndate eluaastate algusesse, kuigi väike blogiotsing annab ka õige vanuse, mis just selline paras nooruslik ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle tuleb meelde, et kunagi kui minu "vanusegrupp" hakkas 30. lähenema, tekkis kõigil miski paanika, et oh no, nüüd on elu läbi ja isver kui õudne. Mina ei saanud aru, miks. Sain siis ise ka ühel päeval 30 ja ootasin, et mis siis juhtuma hakkab. Midagi ei olnud teistmoodi;)

      18-aastaselt arvasin ma muidugi teisiti;)

      Delete
  12. lapse magamatus nüüd küll kedagi vanemaks ei tee:)

    ReplyDelete
  13. Nooremaks ei jää meist keegi! ;) Sellest peale, kui 30 sain, tundub vanus täiesti ebaoluline. Sageli unustan üldse ära, kui vana ma olen. Kui keegi küsib, siis ma ütlen kas sünniaasta või siis arvutan ruttu , et kui vana ma siis nüüd täpselt olen. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina ka arvutan oma vanust :) aga saad minust aasta vanemaks, minu meelest 34.

      Jah, mul on õigus, sest kontrollisin üle praegu (Su isikukood on avalik, noh kui teada, millega tegeled ja kuhu "kuulud").

      Delete
  14. Ülemisel pildil 35.
    Alumisel pildil 40 - 42

    ReplyDelete
  15. Minu sünnipäev on 14.03, olen suuruses 36, jumaldan kleite, olen romantik. Kui leiad, et võiksime koos oma erilisi päevi tähistada, siis minuga saab ühendust nii - an_xu@hotmail.com .

    ReplyDelete
  16. näed välja nagu üks normaalne 33-34aastane peakski välja nägema.
    Noorus on korralikult ülehinnatud, naine peab küpsema ka, mitte aastakümneid näilist teismeiga proovima välja kanda.

    ReplyDelete
  17. Sa oled minust täpselt 359 päeva noorem ;)

    A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii palju:) Ma ju siis ikka puhta noor!

      Delete
    2. Kui mina olen noor, siis sina ju lausa plika ;)

      A.

      Delete
  18. Arstina ütlen, et vana inimene algab üldiselt 75+ aasta vanusest, aga samas olen ma näinud 80-aastast, kelle puhul ei oleks pannunud päevagi üle 50. Kui ta oma vanuse ütles, tekkis pikk vaikushetk ja kõikide lõug vajus maani :)
    See, et välimus ei ole enam 20-aastase oma, ei tähenda seda, et peaks valge lina ümber kerima ja surnuaia poole roomama hakkama. Tegutsemisind ja energilisus on määravad.
    Ise olen 25, aga nii palju komplekse vanuse suhtes on, et olen veidi kurb, et juba 3 aastat pole alkoholi ostes dokumenti küsitud. Aga lohutan ennast sellega, et ilmselt annab müüjatele vihje ka see, et ostukorvis on olnud palju "täiskasvanute" toite (oliivid, juustud jms) ning arve korralik. Oh pseudoprobleeme :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. *pakkunud, mitte pannunud :D :D

      Delete
  19. Ma tegelikult lugesin seda uuemat postitust ja ei hakka enam vanust pakkuma :) Peaasi, et rõõmus oled :P Vanuse osas meeldib mulle hirmsasti Fred Jüssi ( kohe 80.a.) lause... Ühe väiksema seltkonna üritusel intervjueerija küsis lauses miskit stiilis... no nüüd kui Te juba olete vana mees... Jüssi katkestas ja ütles, et mis vana mees? Tema end ei tunne üldse vanana... ta on lihtsalt kaua elanud... :)

    ReplyDelete