Friday, January 10, 2014

OMG! Ma olen üks nendest!

Ma olen alati mõelnud, et miks kuradi pärast hakkavad mõned juuksurid ja/või kosmeetikud vatrama oma lastest võõrastele inimestele. Me ju ei tunne üksteist, ma ei ole kunagi su last näinud ja mind ei huvita, kas ta oskab selili keerata, kõndida, lõpetab keskkooli või töötab Hiina suursaadikuna! Mind on see alati häirinud, et pean siis viisakalt naeratama ja teesklema nagu oleks see maailma kõige huvitavam vestlus.
Eile käisin ma kosmeetiku juures, ilusalongis, kus ma ikka olen käinud. Me tunneme üksteist seal nägupidi. Nad on näinud mind peenikese ja emavaalana. Kuidas teil siis läheb, küsis kosmeetik.
Ja ma alustasin vatramist sellest, kuidas Britt Ida isaga koju jäi, kuidas Marek kartis, kas ta hakkama saab, kuidas last enne söötsin ja magama püüdsin panna, mis talle selga panin, mida soovitasin teha nutu korral, millises tempos teda kussutada, millises toas olla...Kui ma ühtäkki taipasin. Kosmeetik küsis, kuidas meil läheb, viisakusest. Ilmselt ootas ta lühidat vastust, et kas hästi või halvasti. Miks peaks teda huvitama võõra lapse areng 0-2 kuuni ja see kuidas ta isaga koju jäi?
 Ma taipasin, et olen üks nendest titemammadest, kes aint oma lapsest vatraks. Ma jäin automaatselt vait. Kosmeetik ei küsinud rohkem midagi. Tegi vaid vaikuses mu kulmud korda.

13 comments:

  1. Oh, sa oled nii armas:) Ausalt kohe!
    Lugesin mitut su postitust ja muidu üsna nullis tuju tõusis kohe mitme kraadi võrra. Aitäh sulle, et oma toredaid emotsioone ja vahvaid läbielamisi jagad!

    "Anonüümne kommentaator"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noo, aga kui minu v'ikesed vahejuhtumid kellegi tuju suudavad tõsta, siis ma võin neid rohkem kirja panna. Mul ikka juhtub;)

      Delete
  2. :) ma käisin eile maniküüris ja seal ma vatrasin ka oma lastest, selle erinevusega, et kosmeetik rääkis vastu oma lastest :D Aga päris igal pool mul jutupaelad lahti ei lähe, temaga nagu klappis kohe, kuigi ma nägin teda esiemst korda :D :D No tuleb välja, et täitsa sooda, sest me polnud isegi teretuttavad enne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mõnega klapibki. Usu mind, ma olen võhivõõraga ka universumi algusest, maatriksi lastest ja muust sellisest jamast rääkinud. Vaimustunult, kusjuures:D

      Delete
  3. On jah nii, ka mina, kes küll alati kenasti kuulas ja tegelikult ka tundis huvi kõigi laste vastu (no teatud piirini eks), lubasin, et ise ei vatra liiga palju enda omast. Aga ikka juhtub. Oma ema ja ämmaga kõige rohkem, a see on ka vist loomulik. Muu perekonnaga ka - sest noh, paratamatult on minu praegune elu väga tihedalt ja peamiselt temaga seotud.
    A see saaks naljakas olema, kui me peaks kokku saama - mulle tegelikult meeldib lugeda Britt Ida kohta, aga ausalt, ega ei julgeks küsida midagi väga kui Sina ise ei räägiks. Samas - ma enda lapsest räägin, aga ainult siis, kui vestluskaaslase nägu ei ilmuta vähemaidki "ohmygod,jubajälle.." märke.
    Pigem kuulad, mida teised räägivad enda omadest, esmakordse ema asi, ikka tekib küsimusi ja värk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuna me siis kohtume, lattetame ja oma tittedest vatrame?

      Delete
    2. No minu poolest või kohe esmaspäeval- Sa pead pigem enda ja Britt Ida järgi vaatama, et millal teil on plaan linna tulla ja üldse - sest nii pisikesega on mõistlik optimeerida võimalikult palju (kui kohvitamine ei ole väga heaks ettekäändeks linna tulla ;)). Ma olen vast rohkem mobiilne vastavalt vajadusele ja pealegi kulub mul kodust Diipi jõudmiseks mingi... 15 minutit, kui pole tipptund:)
      Järgmisel nädalal lendan ma küll Londonisse kolmeks päevaks (kah rongaema, jätan lapse isaga koju ja lähen õe ja sõbrannaga shoppama eks), aga esmaspäeval-teisipäeval olen olemas, kellaajalisi asju ei ole sinna ka planeeritud hetkel, seega üks kohvitamine sobiks hästi:)
      Aga kui järgmine nädal ei sobi, siis alati on ülejärgmine;) Meil regulaarselt on hõivatud ainult kolmapäev 13-14, kui käime ITK-s võimlemas lapsega ja reede hommik, kui Õismäel ujumas.

      Delete
    3. Mina olen Diibis täitsa olemas teisipäeval, kell 11 on üks kohtumine ja siis pärast seda nii poole tunni pärast olen täitsa kohvitaja. Kui sulle nt pool 12 sobib teisipäev, siis mina istun diivaninurgas ja ootan:)

      Delete
    4. Mulle sobib teisipäev kenasti. Aga kas Diip pole mitte avatud 12st?:)

      Delete
    5. Diip on 11st avatud, aga kohtuda v]ime ka 12. Mina olen olemas.

      Delete
    6. Okei, me Irisega laekume siis 11:30 (sorry, ma ei leidnud FB lehelt täpseid lahtioleku aegasid, seepärast eeldasin et avatakse samal ajal kui nädalavahetusel) - aga palun juba ette vabandust, kui hiljaks peaksime jääma natuke - selle peaaegu aastasega liiklemine ei luba alati väga täpne olla:)

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Ei ole üldse hullu, teeme 1130-1200 vahel, siis ei saa hiljaks jääda:) Ja kui jäädki, siis ma olen niikuinii seal nii umbes üheni.

    ReplyDelete