Wednesday, December 5, 2012

Maeioskaselleleisegipealkirjapanna!


Ma olen varsti kodus olnud juba kuu aega, mis ühtlasi tähendab ka seda, et mul on olnud võimalus vaadata "Vapraid ja Ilusaid"  rohkem kui oleks tervislik. Ma ise ka imestan, et see sari mind imestama paneb, aga ma ikka imestan. Mitte enam selle üle, et aastas paar korda Ridge Brooke'iga abiellub, leides et nad on hingesugulased ja siis lahutab, et Tayloriga abielluda, sest tegelikult on nemad igaveseks kokku loodud.
Veidike teemast kõrvale kaldudes ei ole ma selle kuu aja jooksul näinud Ericut ja Steffanyt. Kas nemad on nüüd lõpuks ometi ära surnud?

Aga...

Umbes kuu aega tagasi nägin ma, et peale on kasvamas uus abielluv-lahutav põlvkond, sest kuus kuud tagasi kui ma seda seepi viimati nägin oli Liam õnnelikus abielus Steffiga (kuid unistas Hope'ist) ja nüüd on ta siis õnnelikus abielus Hope'iga (kuid unistab Steffist).  Tegelikult ei pannud seegi mind imestama, pigem on tegu asjade loomuliku käiguga ja ilmselt on varsti oodata uut lahutust ja uut pulma ja uut lahutust ja ....
Mind paneb hoopis imestama, et terve see kuu aega, mis ma olen seepi jälginud, ei ole toimunud muud, kui 1)õnnelikud abikaasad musitavad hommikust õhtuni kamina ees ja 2)nende vanemad arutavad hommikust õhtuni, kuidas värskel abielupaaril läheb. Vahepeale ka veidike traditsioonilist Brooke-Ridge-Taylor-suhet, kus seekord on värskelt armunud Brooke ja Ridge ning Taylor on sellega leppinud. On sellega leppinud? Kas ta ei peaks viimase kolmekümne aastaga olema sellega hoopis harjunud?

Enivei.

Alles nüüd hakkab (nagu selles sarjas ikka) asju juhtuma. Sest otseloomulikult selgub, et kogemata on üks iPad kukkunud nii, et kogemata vajutas sisse salvestamisenupu ja otseloomulikult kukkus sellisesse asendisse, et videosse jäi see, kuidas otseloomulikult asjadest valesti aru saanud Liam oma pulmapäeval endise abikaasaga musitas ning otseloomulikult ununeb see iPad pärast pulmi Brooke'i majja, kus too kogemata videot näeb ja avastab õudusega, et tema tütart on petetud ja otseloomulikult tormab ta kohe Liami ja Hope'i majja, et tõde päevavalgele tuua.  Tegelt ka?

Kogu suguvõsa teab, et õnnelikul noorpaaril on esimene öö abikaasadena uues kodus (seriaalivaataja on seda "esimese öö" kamina ees musitamist näinud vähemalt paari nädala jagu). Sellest hoolimata tormab oma väimehes pettunud ema kohale, et asjad sirgeks rääkida. No ma ei kujuta ette, et mu ema minu pulmaööl 100ga Tartust Tallinna lendaks, uksele koputaks ja ütleks meeleheitliku häälega, et peab Janekiga rääkima. Ja selle peale mina vaid naerataks ja ütleks, et lähengi käin siis sel ajal duši all ära, sest see kulubki ära. Hallooo, ema Brooke! Tänapäeval on olemas mobiiltelefonid. Ja Hope? Sa oled just kuu aega kamina ees musitanud, lootuses, et see lõpuks seksini viib, kuid avastad siis korraga, et pead hoopis pesema minema?
Mina arvaks, et mu ema on nõdrameelne, kui ta niimoodi meile koju sisse sajaks (pulmaööl siis) ja kaaluks talle kiirabi kutsumist või kardaks, et keegi on surnud, mitte aga ei läheks rahulolevalt duši alla kui ema teisest linnast või linnaotsast kohale sõidaks. Ma ei usu, et Los Angeles nüüd nii väike linn ka on, et istun autosse ja sõidan siuhti laste juurest läbi. Või on nad kõik naabrid? See seletaks nii mõndagi.

Arusaamatul kombel on paari vaatamata osa jooksul tegevus kolinud moemajja, kuid nüüd teab kohutavast pulmapäeva musitamisest juba palju rohkem inimesi ja otseloomulikult arutavad nad omavahel, et kes seda õnnelikus (kuid valele rajatud) abielus Hope'ile ütleb. Keegi peab ütlema! Kui sina ei ütle, siis ütlen ma ise! See on tema suhtes aus, et ta teada saaks! Ta peab teada saama! Ja otseloomulikult olemegi jõudnud selle hetkeni, kus Steffi vaatab kahetsevalt Hope'ile otsa öeldes: "Ma pean sulle midagi ütlema!" 
Järgneb pikk ja sügav silmavaade. Ma olen kindel, et nüüd saab umbes kuu või kolm sellest teemat arendada, sest variante on  küll mitu: 1)keegi segab vahele 2)Steffi ütleb hoopis midagi imalat, aga tulemus on kindlasti järgmine: kõige pealt kallistatakse ja ollakse üksteise üle õnnelikud ja siis mõne aja pärast plahvatab "pomm". Tõde tuleb siiski päevavalgele ja Hope on pettunud Steffis ning lahutab Liamist, kes siis kindlasti abiellub kohe Steffiga.

Aaaaah....ma ei suuda ise ka uskuda, et ma seda tõepoolest jälgin. Aga õnneks juba uuest nädalast lähen ma tööle! Et siis kunagi puhkuse ajal jälle vaadata, kes siis seekord kellega...

Ja kell ongi saanud 15:00. On aeg.

No comments:

Post a Comment