Wednesday, February 15, 2012

Kohtumised a la Norra vol 2


 Norras võib ette tulla mitut sorti kohtumisi. Üks neist on selline, et sind unustatakse lihtsalt ära. Teine aga on selline, et sind võtab vastu semulik norrakas, kes naeratab nagu oleks sind aastaid tundnud. Loomulikult on ta veidike habetunud ja töörõivais, sest ta on ühtaegu nii omanik, müüja, assistent, ehitaja ja koristaja.  Pärast tõsise ja töise töövestluse lõppu vaatab ta kella ning ütleb otsustavalt: „Nüüd sööme lõunat!“  (Tegelikult teeks ta tõenäoliselt sama ka keset vestlust kui kellaaeg lõunaajale piisavalt lähedale oleks jõudnud.)
Ta isegi ei küsi, kas sa tahad lõunat süüa. Tema jaoks on ilmselge, et sel ajal süüakse lõunat. Punkt. Järgmisel hetkel on laud kaetud kõige ehtsama norra lõunasöögiga. Laual on sai, või, juust, sealhulgas kindlasti ka pruunjuust, sink ning rekesalat, krevetisalat, mis vähemalt minu jaoks on norra lõunasöögi sünonüüm. Koos pruunjuustuga.
Pärast lõunasööki pühib ta käed salvrätti, lausub „Nice doing bussiness with you“  ja läheb oma toimetustega edasi. Sellised Norra kohtumised mulle meeldivad. Vahetud ja lihtsad. Ilma liigse viisakuseta. Ja kõht saab täis. 200nok´i, mis oli mõeldud lõunasöögi jaoks, jääb alles.

(Ei tea, kas H&M-is on veel aled?)

No comments:

Post a Comment