Thursday, January 19, 2012

Kuidas abikaasat üle kavaldada?


  Ma ei tea, mitut käterätti teie nädala jooksul duši all käies kasutate või mitut on normaalne kasutada, kuid „musta maainimesena“ kasutan mina max kahte. Ühte juuste kuivatamiseks ja teist keha kuivatamiseks. Ma kasutan ühte ja sama rätikut täpselt nii kaua, kuni talle see vastik veelõhn juurde tuleb, sest ma ei suuda aru saada, kuidas saab puhta keha kuivatamisest rätik mustaks saada.
Minu armas abikaasa on aga hoopis teist tõugu. Temal läheb nädalas oma seitse käterätti. Tal on isegi välja kujunenud rätikute kasutamise süsteem. Esimesel hommikul võtab ta kasutusse esimese rätiku – kogu keha kuivatamiseks. Järgmisel hommikul saab sellest rätikust alakeha kuivatamise rätik ja riiulist võetakse uus ülakeha kuivatamiseks. Kolmandaks päevaks saab alakeha rätikust jalgade ja vanniäärte  kuivatamise rätik, ülakeha rätikust alakeha rätik ja nii edasi. Põhjenduseks see, et tema ei taha musta rätiku sisse kaks päeva järjest end kuivatada.
Nojah...Ma olen püüdnud talle selgitada, et tema teguviis pole just eriti loodussäästik ja et me ei ela hotellis, kusjuures isegi hotellides on ju vannitoas kirjad, et „think twice enne uue rätiku kasutuselevõttu“. Tulutult!
Eile hommikul kui ma vannituppa minnes jälle nägin nagis rippumas kaht (!) uut rätikut, mõtlesin ma abikaasa üle kavaldada. Panin märjad rätikud hommikul resti peale kuivama ja õhtul enne abikaasa koju jõudmist voltisin kuivad rätikud kenasti vannitoariiulile. 
Hommikul vaatas abikaasa kahtlase näoga riiulis seisvaid rätikuid, mõtles natuke ja lausus tähtsalt: „Püüdsid mind üle kavaldada jah? Hehh, mind sa juba nii lihtsalt ei murra!
Kui kätte oli jõudnud minu kord vannituba kasutada leidsin ma as always põrandalt läbimärja käterätiku. Ilmselt oli ta selle nimelt nii märjaks teinud (ma ei tea, kas ta igaks juhuks oli selle ka jooksva vee alt läbi lasknud), et ma jumala eest ei saaks seda kuidagi kuivama panna.
Nüüd on mu mõistus otsas. Ma ei tea, kuidas teda murda! Või peaks ma üks kord alla andma ja selle tobeda kiiksuga lihtsalt leppima? No igatahes mitte nii lihtsalt. Not without a fight!*


*igaks juhuks täpsustan, et tegu on naljaga.

3 comments:

  1. Tuleb tuttav tunne. Minu kallis , pisike pojake vahetab samuti saunalina kasvõi 2 korda päevas. Iga pesuga võtab uue lina- nädalavahetuseks koguneb mul neid pessu ikka 10-12 tk. Õudne.

    ReplyDelete
  2. Võitluseks peab olema relvastus. Relvadeks siinkohal - sinu samasugused väikesed, aga tüütud kiiksud.

    Valmista igal esmaspäeval kaheksajalga.

    ReplyDelete
  3. Kui ta väidab, et rätik pärast ühekordset kasutamist must on, siis palu tal end korralikumalt pesta :D Muretse koju ainult eriti abrassiivseid puhastusvahendeid ja nuustikuks võiks kasutada traatharja ja ...
    No ja kaheksajalg on muidugi klassika. Siiski soovitan seda teha mitte kindlal nädalapäeval, sest siis võib juhtuda, et ta hakkab esmaspäeviti nt viltimiskursustel käima vms ...

    ReplyDelete