Wednesday, January 6, 2016

The homemade Hollywood glamour


Kuna ma jälgin nii mõndagi Norra blogi, siis hüppas mulle sealt päev-paar tagasi ette uudis. et Norra best dressed on selleks korraks valitud. Mood ja riided üldse on mind ikka huvitanud (kamoon, millist naist ei huvitaks eksju. Muidu ei vahiks me naelutatult teleri ees ka Vabariigi aastapäeva vastuvõttu) ja nii ma siis selle uudise lahti klikkisin. Ja klikkisin sealt edasi järgmisi linke ja järgmisi. Ma ei saa sinna midagi parata, aga mul on tunne, et norrakate maitse on ikka üks kummaline asi. Vähemalt kui vaadata neid paremini riietuvaid inimesi. Ma pean muidugi ka ausalt tunnistama, et ma tean väga vähe Norra kuulsustest ja minu arvamus põhineb 98% nendel piltidel, mis selle artikli juures ära olid toodud.
// I follow some Norwegian blogs and a day or two ago a news about "Best dressed in 2015 in Norway"  popped up. Fashion has always interested me (c'mon I am a woman. We all love a bit of fashion!) and that's why I clicked on the link. And the next one and next one and next one. After all this clicking I  must say that I feel that the Norwegian sense of style is a biiiiit strange. At least when you look at these 10 best dressed. Of course I have to admit that I don't know many of Norwegian celebrities and my opinion is 98% based on the photos from this article

10.kohal oli blogija Sophie Elise Isachsen. Ta on selles nimekirjas üks kahest, keda ma läbi virtuaalmaailma tunnen. Hoolimata ta "tibake" ületuunitud välimusest mulle tema blogi meeldib. Võib-olla ei ole ma osanud otsida, aga see on üks väheseid Norra blogisid, kus keegi päriselt avaldab oma arvamust. Täpselt nii nagu mõtleb. Nats nagu Norra Mallukas. Selline korrigeerimata. Ülejäänud Norra blogid on mu meelest sellised "hommikul sõin-käisin poes -olin ilus" tüüpi blogid, kus on vaid ilusad pildid ilusate inimeste ilusast elust. Sellised pinnapealsed. Üldse olen ma aru saanud, et Norras on iga vääääääga palju pinnapealset ja seepärast võib-olla ka SE nii eristub. 
Aga paremini riietuv? Nojah, nii nagu artiklis kirjutatud, siis võrreldes varasemaga on see palju parem, aga päriselt Norra paremini riietuv? Kusjuures ma isegi ei kritiseeri ta stiili (ja merineitsi-juukseid tahaks ma ka endale. Varajane keskeakriis?), aga aru ma ei saa sellest 10.kohast. Vägisi jääb mulje, et "there's a new star in the making" sest Fotballfrue jt on eilne uudis, aga no see ei tähenda, et ta kohe igasse toppi tuleb panna. Kui ma ei eksi, siis sai ta just ka mingi meediapersooni esikoha. 

// On 10th place is the blogger Sophie Elise Isachsen. She is one of the two from this list I know from virtual world. Although she is "a bit" too fixed for my taste I like her blog. It's one of the few blogs where the blogger says what she means. Just like that. Without polishing every single word first. Like their own Mallukas. Other Norwegian blogs are just nice beautiful photos of the nice beautiful life of nice beautiful people. Starts to get a bit boring to read "ate this went there bought this and that" articles they after day.  There's a lot of shallow in Norway and perhaps this is the reason SE is becoming popular. 
But best dressed? I am not judging her style. Let her be ( I even love the mermaid hair and wish I had hair like that for a change), but the 10th place...Don't get it. As said it looks to me like Fotballfrues and other pretty bloggers are becoming yesterdays news, so that need to make a new star and that's why she's getting different awards and a lot of publicity. Give her the best blogg award, that's it!


Keegi  Bjørnar Moxnes on selles topis saanud kuuenda koha. Päriselt? Okei, ma saan aru, et ta sai valituks, sest erinevalt tavalisest Norra mehest ei ole ta ülevõlli tuunitud (näide), aga no sellisel juhul oleks pidanud kuuendal kohal olema nimetu Norra mees. Tavaline Ola Nordmann. Sest kui see siin on hästi riietuv mees, siis elan mina koos stiiliguruga. Ilmselt sina ja sina ja sina ka. Onju? 

// A Bjørnar Moxnes has got 6th place as best dressed. Really? Okay, I understand that he is on the list, because she sticks out from all the way toooooo much hairspray  using Norwegian (like this one) males, but in this case a nameless Man or a Typical Ola Nordmann should have been listed as number 6. If this man here is one of the best dressed in Norway I live together with a Style Guru. And probably you and you and you too.


Seitsmendal kohal on Sigrid Bonde Tusvik, koomik nagu ma teada sain. Saab kiita selle eest, et oskab välja kanda half-tacky stiili. (Half)-Tacky on see stiil tõesti.

// A comedian Sigrid Bonde Tusvik, a comedian, is on 7th place. Getting praised that she can rock in half-tacky French design. Well. The style sure is (half) tacky. Don't know about the rock.


Esikoht läheb Jamina Iversenile, kelle kohta nad ise kirjutavad, et paljud võib-olla ei tea, kes ta on, kuid ilmselgelt on tegu Norra kõige paremini riietuva kuulsusega. Ma ei tea, kas mina olen loll või kalpsab pool maailma igapäevaselt ringi nii nagu tütarlaps sel keskmisel pildil?  Tõesti no stiilsuse tipp! Ma oskan sama stiilne olla. Stiilsem ka kui vaja ja natuke sättida. Jp. 

// First place goes to a Jamina Iversen, a celebrety who's not a celebrety, as they write in the article, but still she is the best dressed one. Am I stupid or is half of the world wearing the same outfits as the girl on the photo in the middle?  Stylish. I could be stylish as that. Or even more. 


Teisel kohal on Jenny Skavlan. Ma ei saanudki aru, miks ta kuulus on. Vist oli ka blogija, aga kui ma vaatasin allolevaid pilte, siis stiilseks teda just küll ei peaks. See roosa kleit on ju kole kui (roosa) öö!
Kuna aga artiklis räägiti sellest, et ta pooldab taaskasutust, armastab vintage asju jms, siis guugeldasin ma natuke ja jõudsingi kohe tema blogini . Ok, tema on tõesti stiilne. Vägagi. 

//Second place goes to Jenny Skavlan. A blogger? When I looked at the photos below (the ugly ugly pink dress!) I thought really what is wrong with Norway, but as they wrote about her love in reuse and vintage I googled and found her blog. Ok, she really is stylish. Very. And pretty. There's still hope for Norway.


Muidugi ei taha ma tegelikult öelda, et olen eriline moeguru ja tean kõiki viimase aja trende, kuid samas ei pea ma end ka kõige moekaugemaks inimeseks maailmas. See nimekiri siin oli lihtsalt kummaline. Aga kui võtta muidugi arvesse, milline on hetkel trendikas Norra naisterahvas, siis noh võib-olla need inimesed selles nimekirjas tõesti eristuvad. 
//Of course I am not saying I am The Fashion Guru and know all about latest trends, but I don't consider myself too far from fashion either (the knowledge at least). This list was strange. Not really too much style and best dressed people in it. But if we think what is the latest trend amongst Norwegians at the moment, perhaps these 10 still are the best dressed? 

Ühe tähelepaneku tegin veel. Millega seostub teile Norra? Maalähedane, naturaalne, kodune, sportlik võibolla? Ma ei tea, et kusagil nii glamuuri järgu janunetakse kui siin. Nii palju veidraid gaalasid, vastuvõtte. Kjendisgalla (kuulsustegaala), Costume-Award, of course Blogg Award jne jne jne. Miks Eestis juba selliseid vastuvõtte ei korraldata? Meile ju ka meeldib selline home-made Hollywood glamuur. Ja staarid. 

// I also noticed how much Norwegians love galas. They seem to thirst for glamour. Kjendisgalla, Costume Awards, of course the Blogg Awards and sooooo many others. Why don't we have galas like this in Estonia. We love the home-made Hollywood glamour as much as Norwegians too. And stars. Estonians love stars. That's why we have so many of  them;) 

4 comments:

  1. Caroline Berg-Erikseni polnudki kuskil ? Wow ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eip, arusaamatu eks? Mu meelest võiks ta küll olla üks paremini riietuvaid Norra kuulsusi:)

      Delete
  2. "Stiiliguru" Bjørnar ajab tõesti naerma, aga Jenny mulle ka väga meeldib! Isegi see roosa kleit on omamoodi lahe! Igaüks seda lihtsalt välja ei kannaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selles mõttes olen nõus, et iga teise seljas oleks see kleit veel kohutavam:D Aga Jenny on tõesti stiilne muidu!

      Delete