Monday, January 11, 2016

Mu elu saab otsa 55-aastaselt? Mulle ei sobi see


Ma lõpetasin eile päeval oma (skandaalse?) raamatuäpiga Raimond Valge elulooraamatu lugemise ja õhtul oli vaja kuidagi aega sisustada, nii et jumala pärast ei peaks tööd tegema. Nii ma siis nuputasin, et mida järgmiseks lugeda, aga samas nagu väga lugeda ka ei viitsinud. Silma torkas selline asi nagu "Numeroloogia käsiraamat".

Ma olen alati öelnud, et numbrid pole minu teetassike, aga samas on  minu teetassike igasugu "ennustamine" ja selline maagiline värk, kui numeroloogiat nii nimetada saab. Ja nüüd ma vannun end maapõhja, et selle käsiraamatu endale alla laadisin. Nii põnevaks läks, et terve eilse õhtu (kui ma oleks juba pidanud ammu magama) lugesin ja liitsin ja lahutasin ja üritasin aru saada, mida millega ikka liita tuleb, et see isikliku aasta ja kuu ja päeva asi selgeks saada.
Nagu ma ütlesin, numbrid ei ole minu teetassike ja nii ma pusserdasin liita 1+3+3+1+9+8+1, et see tulemus omakorda lahutada mingist kõrgema matemaatika valemist, mis annaks mulle mu "väljakutse numbri" teada. Irooniline on see, et ma siin muudkui pasundan, et numbrid pole minu rida, aga need samad numbrid, va sindrinahad, soovitasid mul karjääri teha muuhulgas pankuri ja raamatupidajana. Kui need ei peaks sobima,siis olid valikus ka puusepp, lõhkeainete ekspert ja ettevõtja:D (Marek seevastu võiks alustada karjääri kirjanikuna).

Ma ei saa öelda, et ma horoskoope ja muud sellist puhta kullana võtaksin, viimasel ajal eriti horoskoope, sest no ma ei tea juba mingi sajas aasta lubavad need mulle "just sel aastal" rikkust, aga ma ei näe kusagil kratte kottidega minu suunas jooksmas. Võib-olla on see siis muu rikkus olnud;) Mina, vana materialist olen ehk ise valesti aru saanud? (Samas lubas Mang mulle ju muuhulgas eelmisel aastal ka kohtus käimist ja see imetabane üritus läks ju ometi täide).
Aga tegelikult osa minust ikka usub igasugu ettemääratud ja nö nimesse kirjutatud asju. Ma usun, et osa asju on ettemääratud, kuid oma teekonda saab ikka ka määrata. Eriti negatiivses mõttes. Noh näiteks kui horoskoop ütleb, et see aasta läheb ikka täiega pekki, siis inimene alateadlikult hakkab tegema valesid valikuid, sest "kõik on ju niikuinii ette määratud pekki minema". Ma olen alati uskunud märkidesse. See ei tähenda, et ma alati oleksin neid osanud märgata, kuid ma usun, et keegi kusagil tahab meile aeg-ajalt midagi teada anda. Samamoodi usun ma kaitseinglitesse (igakord sellele teemale mõeldes tuleb mulle meelde see meie autoõnnetus, kus auto läks mahakandmisele, aga minul ja Idal ei olnud isegi ühtegi sinikat). Ja nüüd tulevad ka need numbrid. 

Ma ei taha kõlada nagu mingi poolearuline, kuid kui ma siin pika arvutamise tulemusena olin kätte saanud oma elutee-, karjääri-, hinge- ja nimenumbri ning välise isiksuse numbri, siis see kõik, mis minu elus on toimunud tundus nii loogiline. Ma rääkisin Marekile, et minu eluteenumbriga inimene on võimeline looma majandusimpeeriumi ja Marek hakkas naerma, kui ma lisasin, et sama numbriga inimene võib olla liiga võimukas, sallimatu ja tige, vastas ta "jepp, jepp, siis võib olla küll". Okei, nali naljaks, aga tõesti  paljud asjad said kuidagi selgemaks. Kusjuures ma usun ka ise, et ma olen päris paljuks võimeline, sest mu loomus on selline, et ma ei anna alla ning ma usun, et inspiratsioon ning kujutlusvõime annavad tulemusi,seda ei pea mulle numbrid ütlema, aga ma sain kuidagi nagu vastuse, miks asjad mõnikord "pekki lähevad" ja mida sellest peaks õppima.



Ma sain teada, et elu koosneb üheksa aasta pikkustest tsüklitest ja sündmused korduvad iga üheksa aasta järel. Mulle meeldib see mõte. 2007 oli mu mäletamistmööda hea aasta. Norra sai olulisema rolli mu elus, sellega omakorda kaasnes vastutus, töö, aga ka igati vääriline palk (mille ma tookord oskasin kenasti kingade ja kleitide peale laiaks lüüa. dziisus kui lühinägelik minust, mõtlen ma nüüd), Marek tekkis mu ellu.

Mäletate ma olen (siin või facebookis) kirjutanud, et mul on paar püsiklienti, kes tulevad poodi siis kui neil on kurb või masendus peal, sest "minuga suhtlemine pidi neil tuju heaks tegema"? Naljakas, et seesama numeroloogia raamat ütleb, et minu ellusuhtumise numbri järgi annab minu külaskäik inimestele lootust ja julgust kui neil on masendus. Ei, ma ei pea end Jumala asemikuks maa peal, lihtsalt sellised huvitavad asjad tulid siit välja.

Natuke võite mind karta ka. Juhul kui ma "negatiivne kaheksa" peaksin olema;)




Ja siis suutsin ma välja arvutada oma neli apogeed. Kuna ma ikka jään arvamuse juurde, et ma ei ole numbritega kõige osavam, siis ma usun, et siin tegin ma mingi arvutusvea. Mulle ei sobi, et selle arvutuse järgi saaks minu neljas ehk viimane apogee (mis kestab elu lõpuni) otsa kui olen 55-aastane. Mul on natuke rohkem  plaane. See siin ei lähe minu plaanidega kokku. Aga kui see nii on, siis ma ei saa kuidagi pahandada kui anonüümsed käod mind keskealiseks nimetavad. Ma olen kohe 35-aastane:) 

Muidugi ei ütle ma, et kõik see numeroloogia on puhas kuld ja nüüd nii ongi, kuid ääretult põnev lugemine oli sellegi poolest. Mõtlemapanev kahtlemata ka. Isegi kui te sellist "voodoo-värki" ei usu, siis juba lihtsalt matemaatiliste tehete pärast on huvitav see raamat ette võtta. 

Minu ja Mareki elutee numbritega inimesed pidid ka väga hästi kokku sobima. See mis seal kirjas oli, kipus küll väga kenasti meid kirjeldama. 







3 comments:

  1. 2016 miinus 9 on ju 2007, mitte 2005 :D
    Kuidas 2007 oli? Või on näpuviga?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Issand kui loll ma olen. Arvutasin siin et kuna midagi juhtus ja kirjutasin automaatselt 2005 aastasest. Aga 2007 oli ilus -abielu, kodu sai valmis, hea tasuga töö jne jne:)

      Delete
  2. Kui sulle numeroloogia meeldib, siis usun, et sulle meeldib ka see link http://www.thesecretlanguage.com/

    ReplyDelete