Saturday, January 9, 2016

Jälle see vaene Püha Evelin


Olgu, ütleme nii, et president Ilves on tibake feilinud oma untsutegemiste ja abiellumistega, et inimestel on tibake kopp ees nätsu närimisest ja telefonis askeldavast presidendist, aga aru ma ei saa, kuidas ta nüüd nii kiiresti rahvavaenlaseks number üks on saanud (miks Ossinovskilt tiitel ära on võetud?). Nii suur vaenlane, et inimesed hakkavad loobuma presidendi vastuvõtu kutsest (ja õhutama teisi sama tegema, sest president pole enam eetiline?). Meie riigi president on meid alt vedanud, reetnud, valetanud ja vassinud, tuleriidale tuleks selline saata!

Mina ütlen ausalt, et mulle on Toomas Hendrik Ilves presidendina meeldinud. Mõned säutsumised on ehk meil harja turri ajanud, aga näiteks meie riigi esindajana on ta minu meelest väga hästi hakkama saanud. Kas ma eksin kui ütlen, et võib-olla tänu Ameerika taustale on ta osanud välisriikide esindajatega suheldes jätta nii endast kui Eestist hea mulje? Kas see polegi oluline? Ja seda ei saa öelda kõikide Eesti esindajate kohta. Ma võin Norrast näite tuua, et minu tutvusringkonnas räägitakse siiani mõne esindaja liiga väikesest ülikonnast ning kehvast keeleoskusest. Ei ole just parim reklaam ühele pisikesele riigile, ega? 

Aga tegelikult ei tahtnudki ma rääkida ei presidendist ega abiellumisest, lahutamisest ja kogu sellest muust kollasest jamast, ma tahtsin küsida, et mis värk selle Püha Eveliniga nüüd on. Mäletan mina, et ei ole ta kunagi rahvale meeldinud ja ikka on naerdud tema leivaküpsetamise, rulluisutamise, kommisõja ja riietuse üle. Viimast olen ka mina teinud (kuidas siis teisiti, ma ju ei oska vait olla ja seega kõigile meeldida). Katuseskandaali mõistsid kõik hukka, sest "meie maksame talle palka" ja "olgu seal taga mis on, esileedile ei sobi selline käitumine" ja nii edasi. 
Nüüd aga teen ma lahti ükskõik, millise presidendist kirjutava artikli ning eranditult igal pool võib kommentaaridest lugeda, kuidas inimestel on vaesest Evelinist kahju. Eesti on kaotanud vapustava esileedi, ilusa ja haritud ning asjaliku. Kuidas ta hindas Eesti moekunstnikke ja tegeles oluliste asjadega, küpsetas leiba ja oli nii soe ja armas ning rahvalähedane. Varem oli ta kergemeelne ja tegeles ebaoluliste asjadega, et ise kogu aeg pildil olla. Ja nägi välja nagu lumekuninganna. Kusjuures mina kohtusin Evelin Ilvesega põgusalt Rootsis toidumessil kaks aastat tagasi. Inimese kohta, kes peaks väga hindama ja promoma Eesti toitu, oli ta pehmelt öeldes väga külm ja väga mittehuvitunud messil olnud Eesti esindajatest. Täpselt sellise hoiakuga, et "no ma lihtsalt pidin siit ju läbi tulema, et meedias saaks pilte avaldada, aga tegelikult oleks ma ammu juba kusagil vanalinnas shoppamas". Ärgem unustagem armastatud "Welcome to Estonia" logo.

Niisiis, ei ole Evelin kunagi olnud rahva lemmik, ta on kogu aeg anonüümsete ja mitteanonüümsete kommentaatorite käest peksa saanud, aga nüüd, nüüd on temast saanud märter. 

Vaene Evelin, keda mees pettis. Vaene Evelin, kes tormas katusele musitama, et võidelda abielu eest. Vaene Evelin, kes näitab kõigile oma suurima hea meelega oma uut ja hubast kodu, mis on täidetud värskelt küpsetatud leivalõhnaga ja kõik see soe ja armas haakub tema oleku ja hoiakuga. Vaene Evelin, stiiliikoon ja Eestimaa kauneim poisipeaga naine (sest ega varem ju keegi ka soengu kohta midagi halvasti ei öelnud;)! Vaene Evelin! Rahvas leinab. Imeline esileedi on asendunud kuuevarbalise lätlasega. Traagika! Eesti riigi allakäik. Ja ma küsingi, et mis juhtus. Kus ma sel ajal olin kui kõik eestlased palavalt Evelini armastama hakkasid? Ja miks? 



16 comments:

  1. Mulle Evelin ei ole kunagi meeldinud..

    ReplyDelete
  2. Ma ei saa aru, kuidas minu eile õhtul mõeldud mõtted sinu blogisse on sattunud :D
    Hästi öeldud!

    ReplyDelete
  3. Eesti on katkiste perekondade ja petetud üksikemade riik, neid on Eestis palju. Evelin on ju ka nüüd petetud üksikema. Me võime lõputult teeselda, et lahutuse puhul käitumine niimoodi, et lapsed ei kannataks. Nad kannatavad alati ja ka praegu. Nende kodu, turvatunne on lõhutud, nad on solgutatud. Lõhutud perekonna puhul on tihti poolehoid naise poolele, sest tema lapse(ed) kannatavad.

    ReplyDelete
  4. ah, pole sellel Evelinil iial erilist midagi viga olnud.. täiesti tavaline Eesti keskmine naisisik... no, ok, tiitel ehk on natuke kuninglikum, ehk siis presidendiprovva v siis nüüd juba expresidendiprovva... sõõuu???? liigne meedia tähelepanu lihtsalt tegigi temast siis pahalase ja nüüd märtri... kui meedia ta rahule jätab, siis ei tunne teda linnapildis mõni äragi... je kellel, meil ei ole vigu?!.. mina ei oska ka ennast nt meikida ja ei taha viimase moe järgi riides käia... mis nüüd siis - nõme ja vastik inimmene?!.. ei huvita kellegi arvamus.. käin ja olen nagu olen ja tunnen ennast sellisena megahästi... ja olen kindel, et seda teeb ka Evelin - lihtsalt tal tuleb seda tähelepanu rohkem vastu võtta - head närvid mutil, ma ütlen!... :D... ja ei ole olemas inimest, kes kõigile meeltmööda.. eriti eestlasele on see nii universumi raske ülesanne, sest eestlasele on pearoax ikka teine eestlane olnud...:P ühesõnaga ei kiida ega laida seda Evelini, ei kaitse ega ründa kah... elagu nüüd oma elu ja tundku lõpux ometi rõõmu sellest elust!!! .. :D

    ReplyDelete
  5. Seda vaatasin ka mina, sest Evelin pole tõesti kunagi rahvale meeldinud. Ega ma ka fänn pole olnud. Ei sobinud ta sinna presidendi kõrvale ametit täitma. Ja mul pole ausalt öeldes Ilvese vastu siiani midagi. Kes teab, mis nende abieluga ja kodus toimus. Oli läbi, siis oli. Riigi esindajana on ta hea ning mõned julged väljaütlemised on väga meeldinud. Uus naine sobib ta kõrvale hästi, tundub tark vähemalt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tark ?
      Pigem nagu hulkuv rändkarikas....

      Delete
  6. Ma ka imestan, kuidas on selline märter nüüd madaam, kes kunagi isegi pere "lõhkus". Ei saa ka Viljat mainimata jätta. Mumeelest sama teema. Mis aga meedia tähelepanusse puutub, siis kui Evelin sai esileediks, tegi ta kõik võimaliku, et pildil olla. Ikka suurelt ja agaralt. Ma mäletan, kuidas viskasin nalja, et meil presidenti polegi vaid esileedi pildis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vilja puhul on mu meelest eriti naljakas, et abiellud uuesti ja uus mees on elu armastus ning parim asi,mis juhtunud on, et eelmine mees oli tropp ja nõme ja...
      Aga ometi jätad uuesti abielludes endise mehe nime sidekriipsuga nimesse alles. Miks? Sest äkki muidu ei saa piisavalt tähelepanu? Keegi ei tunne ära? Ei saa pildile?

      Delete
    2. Just. Pluss vatrad ainult eksist. Lausa kirjutad temast raamatu. Müstika...

      Delete
    3. Mulle meenus selle Vilja nimega seoses alati see film http://www.imdb.com/title/tt0108551/?ref_=nv_sr_1 ja seal ka Tina Turner, kui lahutab oma vägivaldsest mehest, siis ei taha endale mitte midagi jätta, peale mehe perekonnanime, sest selle nimega ta töötas ennast üles ja ta tunneb, et tal on sellele õigus. Vilja ju samamoodi oli aastaid poliitikas Savisaare nimega ja selle nimega tuntud, pealegi on ta tütar Savisaare-nimeline. Tuntud näitlejad ju ka enamasti ei muuda perekonnanime abielludes.
      Ja üldsegi on Vilja nüüdseks ametlikult Savisaare nimest loobunud.

      Delete
  7. Ma ei ole küll eriliselt väljapaistvalt ega ülekaalukalt (ega tegelikult üldse) näinud sellist arvamust/seisukohta, et vaene Evelin, pigem ikka endist materdamist. Kui tast nüüd mis iganes põhjusel rohkem lugu peetakse ja mingitki osa tegemistest hinnatakse (sinu välja toodud kiitused vihjavad justkui sellele), siis see tundub ikka pigem tore, kuna varem sai ta ikka iga liigutuse eest pähe, ükskõik mis ta tegi.

    ReplyDelete
  8. Ma arvan, et sa kirjutasid selle postituse vastuseks Manjanale kes pilkas Su postitust raamatuäppidest...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuule, ausalt, see läheb juba naeruväärseks. Minu pärast võib keegi naeruvääristada minu postitusi palju tahab, mu elus ei muutu sellest midagi, veel rohkem ei viitsiks ma mingeid blogimänge mängima hakata. Aga palun vabandust kui ma ei teadnud, et blogireeglites on kirjas ka see, et kui keegi ühel teemal kirjutab, siis teised enam ei tohi. Edaspidi enne kui arvamust avaldan, loen kõik blogid läbi või teen küsitluse, sest mul pole aimu, millest keegi kirjutab või mitte. Ma ei tea isegi ilmselt pooli blogisid:)

      Delete
    2. Mis aga puutub raamatuäppi, siis mina olen avastuse üle siiralt õnnelik. Näiteks täna läks mul 4:30 uni ära, tead kui mugav oli "pimedas" lugeda

      Delete
  9. Ei usu, et Evelinu oleks nüüd palavalt armastama hakatud. Pigem olid kõik peale katust teda nn "tuleriidale" saatmas, sest pettis oma mees katusel. Igal suhtel on kaks osapoolt ja kuidas/mismoodi/kus suunas see suhe susiseb teavad vaid kaks osapoolt ise. Nüüd võibolla on tekkinud tuleriidale saatjatel tunnete, et nad ei teadnudki kogu tõde ja selles suhtes eksisteeris ka teine pool ning pole selge kes/kus mis vea tegi, siis nüüd igaks juhuks tuleks teine pool ka tuleriidale saata. ja mis kõige hullem lätlase võttis ka veel tagatipuks naiseks. Kus see kõlbaba ;)

    ReplyDelete