Tuesday, January 26, 2016

Digitaalne unerohi või enesepettus?


Mõnikord juhtub nii, et ma kondan appstore'is ja satun alla laadima uusi äppe, noh nii juhuslikult (nii et teised blogijad saavad pärast mind petmises ja valetamises süüdistada nagu siin). Mõnda aega tagasi sattusin ma sellise appi otsa nagu Digipill. Intrigeeriva nimega äpp sai allalaaditud ja esimene tasuta "tablett" - T-break ka ära "tarbitud". Ei toiminud, sinna paika see äpp ka jäi.

Nüüd jõuame me minu magamatuse astmeni. Olgu öeldud, et ma olen alati kehv magaja olnud, lapsest saati on mulle räägitud, et kui "Liisu magas, siis ei tohtinud kuremari ka maha kukkuda, sest muidu oli kohe Liisu ka kõps üleval", mu õde ja Marek võivad rääkida oma lugusid, kuidas nad kikivarvukil käisid, kui ma magasin. Ühesõnaga ma olen VÄGA kehva unega (hmm, vahemärkusena pean vist küsima, et mida ma siis Idast tahan?). 
Viimased kaks aastat olen ma aga olnud nii väsinud, et oleksin võimeline magama keset sambakarnevali. AGA siis tuleb üks aga. Ma ilmselt olen jõudnud sellesse staadiumisse, kus üleväsimuse tõttu on mul tihti võimatu uinuda. Ma panen pea padjale, ise surmväsinud, kuid magama ei jää. Sadatuhat mõtet keerleb peas. Aga und ei tule. Tee või tina. Nii on Ida varajane ja tihe öine ärkamine mulle tõeliseks piinaks, sest kui tema jääb isegi uuesti ja suhteliselt kiiresti magama peale seda kui tal on vaja olnud juua/tekki/patja/nukut kaissu/kaisust ära, ei suuda mina enam uinuda.

Nii jõudsin ma tagasi Digipilli äpini. Kui ma tookord T-breaki alla laadisin oma "rohukappi", uudistasin ma ka "ravimipoes" müügil olevaid teisi "tablette". Peace of Mind - prescribed for easing anxiety, Fear of Flying - prescribed for a calm journey, ja paljud teised. Sealhulgas Sleep Deeply. Ühel meeleheiteööl, kui ma olin juba kaks tundi mõtteid mõlgutanud, laadisingi ma selle endale telefoni alla.
Tegu on nö unelauluga, kus hüpnotiseeriva häälega meesterahvas 26 minuti jooksul püüab sind unele suigutada. "Pane silmad kinni ja kujuta ette, et silmad lähevad raskemaks, sa näed numbrit sada, kas sa näed, et see haihtub ja asendub 99ga? 98, 97, 96..."
Kogu see 27 minutit (vist) ta räägib midagi ja loeb numbreid allapoole. Miks ma ütlen vist? Sest enne kui ta on lõpuni jõudnud, olen ma IGA kord magama jäänud. Ma olen seda nüüd kuulanud viis korda ja absoluutselt IGA kord olen ma magama jäänud. Võib-olla peaks ma selle Idale padja alla sokutama? Kas see on oluline, mis keeles sind hüpnotiseeritakse? 
Igatahes see on nii veider äpp. Palju kummalisi "tablette" ka (babe magnet nt), ma ei kujuta ette, kuidas need võiksid toimida, aga kui keegi ära proovib, andke mulle ka teada, kas toimis. Sleep deeply't soovitan ma küll uneprobleemide puhul kasutada. Ma ei tea, kas see on tõesti toimiv digitaalne unerohi või enesepettus, kuid mul on kama kaks, kui see aitab mul uinuda, siis rohkem polegi vaja.

Päris tasuta digitaalne unerohi küll pole, kuid 3,99 "tableti" eest pole ka teab, mis hingehind. Proovige järele ja andke teada, kas teil ka toimis. Olgu see siis Sleep Deeply, T-break või Babe Magnet.


Tööl tukkumine on mu jaoks juba tavaline nähtus

3 comments:

  1. Appi, kuule ma soovitan sul see meesterahvas ikkagi lõpuni kuulata, sest mine tea, mis ta seal lõpus sulle sisendama hakkab, kui sa magad :D Ma ei kujuta ette, hüpnoos ikkagi ju! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. No ma täna öösel püüdsin lõpuni kuulata, aga jõudsin vist poole peale kui ta ütles, et "hetkel, olen ma huvitatud vaid sellest, et sa..." Mida ta tahtis, et ma edasi teeks, ma ei tea:D Ma vist magasin, aga mine ka tea, vbla käisin panka röövimas. Kui uudistes täna peaks olema kirjas salapärasest Lillehammeri pangaröövist midagi, siis on teada, et mina hüpnoosi all

      Delete
  2. Teame seda tunnet @magamatus selles astmes, et und ei tule. Olen ka ise selle üle elanud, tõsi mitte nii pikalt. Mul organism aga hoidis end ise - kui asi väga hulluks läks, siis ma mingil hetkel kukkusin ära ja lihtsalt konkreetselt ei kuulnud last. Ja mul on tunne, et ta kas tajus seda, et mul magada vaja väga - noil öödel ei teinud piuksugi - või siis ma lihtsalt ei kuulnud.😊

    ReplyDelete