Thursday, June 6, 2013

Emotsioon nr 22

Ma suhtlesin kaks päeva järjest kogenud titemammadega ja jõudsin järeldusele, et on ikka veider küll, et minusugused lapsi saavad. Sellistele nagu mina ei tohiks see üldse lubatud ollagi.
Küsimusele, kas see ikka oli planeeritud laps, vastan ma eitavalt. Silmad, mis mulle selle vastuse peale otsa vaatavad, on hirmu täis. Kuidas nii üldse saab?
Küsimustele, kas ma erinevad perekoolid olen endale juba selgeks teinud, uurinud, kuhu minna ja kelle juurde, keda sünnitusele kaasa võtta, kui kauaks ja kuidas ja miks, vastan ma eitavalt.  Uskumatu, et ma pole selle peale juba mõelnud!
Ja kas mul juba beebiriided ja mööbel ja igasugu vidinad hilisemaks on valmis, kas ma arstilt olen selle või teise asja kohta küsinud, kas ma ikka tean, et ma ei tohi seda ja teist ja kolmandat, kas ma....
Vastan kõigele eitavalt. Ma ei ole veel jõudnud nende asjade peale möelda, ma ei ole ju veel isegi nii palju rase, et nii palju ette mõelda. Ma ei jaksa veel!
 Titemammad ei ütle midagi, aga ma tunnen, kuidas nad mind oma mõtetes halvustavad. Kui oleks võmalik, kutsuks nad ilmselt mulle beebipolitsei, kes mulle ebasobiva käitumise eest trahvi teeks. Nii ju ei saa, et ma pole millegi peale mõelnud ja lihtsalt elan. Nagu midagi ei oleks muutunud. See ei ole lapseootel naisele sobilik käitumine. Lapseootel naised peavad 24/7 oma tulevasest titest vadistama ja asju ette organiseerima, planeerima.

3 comments:

  1. Vabandus, ma ei tea teid, aga mulle meeldib, kuidas te rase olete! Ei saanud lihtsalt mainimata jätta...

    ReplyDelete
  2. Ära stressa.
    Lapsed peaksid sündima armastusest ja siis, kui on õige aeg. Sinul lihtsalt jõudiski see aeg nüüd kätte.

    ReplyDelete
  3. Mõni aeg tagasi olin samas kohas, kus sina. Ära muretse, mul ei olnud ka mitte-kui-midagi valmis. Viimasel hetkel sain mõned asjad. Ja hakkasin end kurssi viima.
    Minu soovitused? Vaid 2.
    1. ühine mingi titefoorumiga (a la pereklubi, perefoorum). Huvitav on lugeda, aga ära kõike tõepähe võta.
    2. parimad allikad on sinu sõbrannad, kes just on ka tited saanud. The real thing. Vajadusel aitan (esimene nõuanne: ära apteegist midagi valmis osta, neid ei lähe sul enamasti vaja. Ja kui on vaja, siis apteegid on avatud).

    ReplyDelete