Sunday, November 29, 2015

When I am not Wednesday Addams I'm a desperate housewife


See on nii veider, kuidas üks ajutine kodu võib tuua südamesse nii palju kodutunnet. Kohe nii palju, et Wednesday Addamsi asemel ärkas minus üles tõeline meeleheitel koduperenaine. Või ma ei tea võibolla on asi selles, et üle pika aja olen ma jõulumeeleolus ega jaksa ära oodata kuuse kaunistamist ja külalisi. Ja külalisi on detsembris terve trobikond tulemas. See on nii tore, et ma tahaks kohe plikalikult kilgata. Kõik see kokku aga annabki tulemuseks vahelduseks ühe ülevoolavalt positiivse, vikerkaari ja ükssarvi täis postituse. Teate küll, ühe seda tüüpi, mis mind teiste nunnu blogijate juures oksendama ajab:D

// It is so strange how a temporary home can fill the heart with so much homefeeling that instead of being a Wednesday Addams I have transformed into a desperate housewife. Or is it the Christmas mode having an unusual affect on me? It has been a while since I've been in such a holiday mode. Cannot wait to decorate the Christmas tree and having guests. And so many guests are coming in December, it makes me so happy I wanna scream like a small girl. 
All together it results in a overwhelmingly positive blogpost, filled with rainbows and unicorns. You know, the type from all the cute blogs, which usually  makes me want to throw up:D



Vaade meie köögiaknast on tõeliselt inspireeriv. Olgugi, et eile oli peaaegu kõik lumi sulanud, mõjus loodus nii kauni, puhta ja jõululisena. Me piilusime tükk aega akna pealt linde. 

// The view from our kitchen window is truly inspiring. Although most of yhe snow had melted yesterday (but this morning everything was already covered with fresh new one), the nature looks so beutiful, clean and christmasy. Can you see it? Or am I going insane? We were looking at the birds from a window for quite a while yesterday.


#morningbliss ja #2blessed2bestressed pidid olema tõelised "hipster-hashtag'id". See teeb minust siis hipsteri, sest ma ei oska leida õigemaid sõnu hommikute kirjeldamiseks (kuni Ida jonnima hakkab, mis juhtub umbes viis minutit peale "blissi").

#morningbliss #2blessed2bestressed were supposed to be a real hipster-hastags on Instagram. That makes me pretty much a hipster because I cannot find other words to describe the mornings (until Ida starts crying for no obvious reason, usually this happens ca five minutes after the bliss starts;)


Selleks, et rahus süüa teha, tuli Idale tegevus leida. Huvitav, kas koristamine pakub talle sama palju rõõmu ka pubekaeas?

// To make dinner I had to keep Ida busy. I wonder if she will enjoy cleaning as much as she loves it now when she reaches puberty?


Saage tuttavaks - meeleheitel koduperenaine!

// Ladies and gentelmen - presenting the desperate housewife!


Esimene jõuluõhtusöök julepølsega on valminud. Marineeritud punapeet ja hapukurk jäi täiuslikkusest puudu. Veel hetkeks on laud ja lauaalune puhas. Siis saabus tornaado nimega Ida. Ma iga kord tunnen, kuidas jälle mõni juuksekarv halliks läheb kui ta oma karukäpakestega taldrikuid haarab.

// First christmas meal with julepølse. So simple but yet so good. Marinated beetroots and pickles were missing from a perfect dinner. For a moment the table is clean and the floor is not covered with food. Then a tornado named Ida approached. Every time she reaches for something on the table with her clumsy baby bear hand, I feel my hair turning fifty shades of grey.


Ma olen ääretult kehv koogiküpsetaja. On vaid paar üksikut kooki, mis mul välja tulevad ja ma ei saa öelda, et ma väga armastaks kooke teha. Kuna Heily aga esitas väljakutse piparkoogimaitselisteks toitudeks, siis tuli katsetada. Leidsin hapukoore-piparkoogi-koogi ( hahh, kui lahe sõna!) retsepti ja katsetasin. Ma ei tea, kuidas see mul õnnestus, aga see kook tuli imemaitsev. Koos mandlijäätisega maitses lausa oivaliselt. Ma olen nii uhke enda üle.

// I am terrible at baking cakes. There are only a few cakes I manage to make and for obvious reasons I am not too keen on trying new cake recepies. My friend challenged us (we have our own little cooking group in FB) to bake things that taste like ginger breads, so I had to try as well. I don't know how I managed it, but this cake tasted heavenly. With krokanis on side. I am so proud of myself.


Esmaspäeval on Idal lasteaias jõulupidu. Esimene, kus ta ilmselt ka biiti jagab. Loomulikult tuli järgi proovida, mida väike fashionista piduliku sündmuse puhul selga paneb. Kas see päkapikukleit pole lihtsalt võrratu?

// Next week Ida has her first kindergarten christmas party. Of course we had to find a suitable outfit for the little fashionista. And isn't this red christmas-dress just adorable?


Ja #eveningbliss. Magav laps ja vein. Kusjuures juhtus midagi enneolematut. Ida läks ise vabatahtlikult magamistuppa voodisse magama. Ilma kisata. Lihtsalt läks ja jäi magama. Loomulikult ei kordunud ime järgmisel õhtul.

And #eveningbliss. A sleeping child and a bottle of wine. Something extraordinary also happened. Ida went to bed alone, without a fight and usual screaming. Just went to the bedroom and fell asleep minutes later. Of course the miracle didn't happen again the next evening. The screaming and fighting was back. 

No comments:

Post a Comment