Saturday, March 22, 2014

Mida ebamugavam meil, seda mugavam Idal


 Nohu tõttu on Ida magamised viimased kaks päeva olnud veidike vaevalised, seega muidugi ka meie (öised) magamised, aga no meie ei ole ju enam olulised, kõige olulisem on nüüd laps:)
Nii oli ta kõige olulisem ka eile. Kella üheksa paiku vajus ta diivanile ära ja kumbki meist Marekiga ei julgenud teda sealt liigutada, ärkab veel üles ja püüa siis ta uuesti magama saada.
"Ma magan temaga all diivanil," ütlesin ma Marekile. Marek ei olnud nõus. "Ei, ma magan ise," vastas ta.
"Miks sina? Sul on ju siin ebamugav, las ma magan ise all," ütlesin mina.
"Magame siis mõlemad siin," pakkus välja Marek, "niikuinii ta ju kaua ei maga, siis kui ärkab lähme üles ära."
See tundud olevat mõistlik plaan, sest Ida ongi öösiti ärganud iga kolme tunni tagant ja nüüd oli ta juba poolteist tundi maganud. "Keerame end siia pikali, vaatame filmi ja kui ta ärkab, lähme üles!" *
"Ma toon meile siis vähemalt tekid," ütlesin ma, aga Marek keelas selle ära. Mina võtku pleed ja tema keerab end hommikumantli alla. "No nii ei lähe, iga kord kui me niimoodi ebamugavalt end sisse seame, magab ta pikalt," lisasin ma ja olin tekkide järele minemas, kui mulle sähvatas, et meil peakski ebamugav olema.
"Ma lähen siis toon ühe teki, see on ka piisavalt ebamugav, et äkki me petame ta sellega a ära ja ta magab kauem!"
Tekk sai toodud. Ida mõnules kõhuli vaikselt nohisedes ühel diivani poolel. Meie Marekiga pidime ära mahtuma teisele poolele. Nii me seal siis magasime, minul varbad Mareki näos ja temal varbad minu näos, kitsal diivanipoolel ühe teki all.
Ida ärkas alles kuus tundi hiljem. Rõõmsa ja rahuloleva näoga vaatas ta meile otsa. Nii nagu ikka. Mida ebamugavam meil, seda mugavam ja magusam uni kipub olema temal. Ka ülejäänud öö magas ta rahulolevalt laiutades meie vahel voodis. Meie pidime end kahe meetri laiuses voodis ära mahutama loetud sentimeetritele. Kõik selle nimel, et Idal hea magada oleks.

*Filmist ei näinud me muidugi mitte midagi kohe sellest hetkest nagu me pea padjale panime. Õnneks ETV kordab reedeõhtuseid filme pühapäeva päeval. Mul on selle üle hea meel, sest viimasel ajal on ETVs ainult head filmid ja jube kahju on need kõik maha magada. Küll on hea, et ETV minusuguste peale mõtleb:)

No comments:

Post a Comment