Sunday, June 7, 2015

Pulm, kus kogu seltskonna koorekiht kohal oli *


Iga kord kui mõni kommenteerija minu arvates üle piiri läheb, tuletan ma endale meelde, et kui üks Eesti laulja abiellus, siis uudise all, mis noorpaarile palju õnne soovis, oli esimeste seas kommentaar stiilis "kes see sellise paksu ahviga ometi magada tahab?". Selliseid maitsekaid näiteid võiks tuua veel ja veel, ka mitte kaugelt. Näiteks käisime siis meiegi eelmisel nädalal ühes pulmas. 

Minu meelest on pulmad alati ilusad, see on oluline ja õnnelik päev kahele inimesele, kes on otsustanud oma elu koos veeta, see on korraldatud nii nagu neile meeldib, nende maitse järgi. Pole meie asi kritiseerida, või mis, ikka võime kritiseerida, see on meile, inimestele juba omane, kuid seda võiks teha kusagil omakeskis, sõpraderingis. Ometigi leidub alati inimesi, kes kõike kõige paremini teavad, kelle enda pulmad olid kaheksakümmend korda ilusamad ja maitsekamad, kelle kleit ja soeng ja meik ja külalised olid Vogue esikaanelt, kelle iga liigutus oli läbimõeldud, graatsiline ja vastavalt kõigile etiketireeglitele. Ühesõnaga, kui siis juhtub, et pulma peab tuntud blogija, siis on  vaja seda pulma erinevates foorumites kommenteerida. 
Jällegi, üks asi on kommenteerida, teine lihtsalt õelutseda, ma ei tea, kas õelutsemise või tõepoolest kadeduse pärast. Lugesin minagi mingi osani neid kommentaare ja leidsin siis, et ma vist käisin ühes teises pulmas. 

See pulm, kus mina käisin, oli ilus ja paganama lõbus. Mind ennast panebki kõige rohkem imestama see, et üldjuhul olen ma see "ora tagumikus" naine, kes keeldub tantsimast ja pulmamängudest osa võtmast. Tantsida ei meeldi mulle põhjusel, et ma  ei oska tantsida ja pulmamängud mulle lihtsalt ei meeldi. Seekord oli kõik teisiti. Me tantsisime sõna otseses mõttes kingad jalast ja soengud peast. Bänd, kes oli esinema valitud/kutsutud/kingitud, oli imeline. Kui ma peaks kunagi mõne ürituse korraldama, kuhu oleks bändi vaja, siis see oleks SEE bänd, kelle ma valiks. Ilmselt juba fakt, et mina suurema osa õhtust tantsisin, ütleb, et bänd oli hea. Kui isegi karu vabatahtlikult tantsima saadi. 

Jah, me jõime segamini vahuveini ja punast veini ja viina, koju minnes lainetas meie majaesine tee omajagu ning killukese pulmatordist suutsin ma oma seelikul ja pintsakul koju kaasa tuua, kuid öelge mulle ausalt, kas pulm mitte ei peagi olema ülevoolavalt lõbus sündmus, kus ka alkoholi tarbitakse tibake kergema südametunnistusega. 
Seesama tort, mida ma ka pintsakuga suutsin koju kaasa võtta, millega ma olin ka oma pintsaku ära määrinud, maitses muide oivaliselt. Foorumite kommentaarid oskasid muidugi ka selle kohta muud öelda, kuid mina, kes ma ka päriselt seda kooki sõin, ütlen, et see oli fantastiline. Ja ma ei ole eriline magusasõber (välja arvatud siis kui ma rase olin ja magusat nagu loom sisse ajasin). **

Kui tulla tagasi alguse juurde, siis tseremoonia oli tõeliselt armas. Siiras ja kodune, täpselt nende inimeste nägu, kelle pulma me olime tulnud. Ei midagi rohkem ega vähem. Ja jumal, teate ma ise ka ei usu, et ma seda ütlen, aga ma peaaegu et arvan, et isegi pruutpaarist armsam oli nende pisike tütreke, kes tuju parandamiseks pastakaid vahuveiniklaasi uputas. 

Seega ma ei tea, millisest pulmast räägitakse erinevates kommentaarides. See väidetavalt "labane kerjuspulm, kus kohal oli seltskonna koorekiht: Kerjus-Mallu, Pettur-Eveliis ja Varas-Marimell". Mina käisin ilusas ja lõbusas pulmas, kus kohal olid pruutpaari sõbrad ja perekond. Kui need on ikka need samad pulmad, millest räägitakse, siis mul on hea meel sellesse koorekihti kuuluda.

Ma ei tea kui viisakas on teiste inimeste pulmapilte jagada, aga ma mõne ikka lisan siia. Plaanisin küll oodata kuni saaksin ehk mõne pildi, kus oma asju eksponeerida, aga ma ei viitsi oodata. Kui on palju selliseid pilte tulemas, eks ma siis teen eraldi pildipostituse. Suurushullustus nagu mul on. 
#mallukapulm lisan kah veel:) 

*lause ikka pärit sealt kõikide tarkade foorumist.
** Ei, mu õde ei tegele tassikookidega ja need, kelle arvates on naljakas  ähvarduste kallal ilkuda (öelda et olen need välja mõelnud), te olete tõesti ikka tase omaette.




 
Fotod: Maris Puust ja Marianne Ubaleht






20 comments:

  1. "See tort, mida ma ka pintsakuga suutsin koju kaasa võtta, maitses muide oivaliselt."
    mida see lause tähendab?

    ReplyDelete
  2. Noh, et lödistas pintsaku torti täis

    ReplyDelete
  3. "Foorumite kommentaarid oskasid muidugi ka selle kohta muud öelda, kuid mina, kes ma ka päriselt seda kooki sõin, ütlen, et see oli fantastiline."

    Mina muideks uurisin otse Malluka blogipostituse all kas talle see pulmatort meeldis ja pidasingi silmas eelkõige välimust! Tort oli lopergune ja vildakas (seda sa ei saa ju tagasi lükata?). Ja ma arvangi, et enamik seal teatud foorumis kommenteerijaid mõtles sama - peeti silmas tordi välimust! Sest maitset ei saagi ju proovimata kommenteerida ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vähemalt ühes foorumis saab kindlasti ka maitset arvustada;)

      Delete
    2. Ma saan aru, et Tassikookide omanik on vägagi lähedane sugulane sulle seega sa küll kommneteerid maitset aga tort oli vildakas ja lopergune ja mitte pulmatordile väärilise välimusega! Seega see, et maitse on taevalik ei ole ju piltidelt näha ;) ja tordi kohta ei saa su arvamus tõesti objektiivne olla! Kõik muu on küll kenasti kirja pandud! :)

      Delete
    3. Tassikookide omanik ei ole mulle isegi mitte sugulane, kaugelt siis veel lähedane sugulane. Ju ma siis ei pannud švipsis peaga tähele, et kook nii kole oli, sest no tõesti ei ei pannud seda tähele. Lähen nüüd piltidelt kohe ostima:)

      Delete
    4. Kuule Eveliis tead ju isegi, mida mõeldi...et su õde OLI Tassikookidega seotud! Milleks siin keerutada! ;)

      Delete
    5. Kui lugesid keerutamise välja siis olgu nii. Mina jälle vastasin nii, sest mul pole kellegi kaitsmiseks/kiitmiseks vähimatki põhjust.
      Aga tore, kui saite tulehakatist:)

      Delete
    6. Tulehakatist ei saanud (see mind ei huvita, küll aga konkreetsus ja keerutamatus :) )...see on juba ammu leitud. Oled ikka Perekooli viimaseid asju lugenud? :D

      Delete
    7. Vot ma ei tea, mida viimaseks pidada, aga üldiselt pole ka väga vahet, kas lugeda või mitte, Perekool elab ikka oma elu oma teadmiste, tarkuste, tõdede ja arusaamadega:)

      Delete
  4. "6. juuni kell 10:38 - Täna hommikul oli igav, mõtlesin, et vaataks siis üle saja aasta Perekooli. On see alles huumorinurk."- ehk siis paar päeva tagasi peaks päris "viimati" olema :D ei saa me ilma perekoolita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ei tea, minu jaoks oleks viimati täna hommikul kell 7:23...

      Delete
  5. selge, siis hommikune tiir tehtud :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 7:23 tõusin ma voodist ja läksin kohvi tegema, mitte Perekooli. Pidasin seda silmas, et minu jaoks oleks hiljuti see kui silmad lahti tehes kohe sinna tormaks, et vaadata äkki on veel 856 korda kirjutatud kui nõme ma olen:)

      Delete
  6. T*ra, keda kotib see kook (vabadan väljendusviisi pärast). Inimesed on nii tühised. Ma ei paneks tähelegi pildilt sellist asja. WTF lihtsalt. Klge mutid, hankige elu omale.

    - noor kahekymbine

    ReplyDelete
  7. see perekool on ikka üks imelik koht- ükstaspuha mida sinna kirjutad- kas negatiivse või positiivse kommentaari- sõimu saad enivei :D ma mäletan kui kunagi aktiivsemalt seal sai kolatud siis oli mingi teema (vist oli mingi vaktsineerimise või d-vitamiini või mis iganes)- "oi see on mürk ja mina oma last ei mürgita", samas needsamad "tibuemmed" vabalt tunnistasid, et pesevad lutipudeleid Fairyga :D igatahes- jõudu ja jaksu nendega seal maadlemiseks (kes jõuab) :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii palju kui ma erinevaid teemasid seal vaadanud olen, siis tundub et sealsetele inimestele ei meeldi miski ega keski, vähemalt mina olen seal minimaalselt positiivseid kommentaare/teemasid näinud.
      Kui ma muidu arvan, et alati ei ole kõik negatiivsed kommentaarid kadedusest või õelusest/kibestumusest, sest inimestel ikka on erinevad maitsed ja arvamused ning arusaamad, kuid selle "kooli" kohta hakkan küll juba arvama, et sealsed kirjutajad ON kadedad ja/või õelad ning kibestunud tõepoolest.

      Delete
    2. Seal on teemasid ühest servast teise. Samas mina nt olen sealt küll nõu saanud. Muidugi kui eriti naiivselt mõni probleem üles tõstatada ja oma rumalusest mitte aru saada, siis ega seal ei hellitata ja pead ei silitata küll.
      Kui küsitakse oma laste või pere probleemide kohta, siis ei saa küll väita, et neile vastavad vaid üdini kibestunud inimesed:P Muidugi ei vastata seal, et oota veel paar aastat, kindlasti jätab mees joomise maha, või osta lapsele veel üks i-pad, siis hakkab korralikult koolis käima. Ja muidugi eksib pea igasse teemasse mõni hull, kes ropendab ja elab end välja. Aga rohkelt plusse sellisele ei laota.
      Nii et minu meelest tore foorum. Mulle meeldib. Mulle meeldib sinu blogi ka. Ja mulle meeldis sinust ja Diibist Perekooli tehtud pikk-pikk teema ka.

      Delete