Sunday, June 14, 2015

Kui te kuidagi teisiti ei saa aidata, siis toetage kasvõi ühe euroga!


Mul on kaks kassi ja üks koer  - Skype, Orkut ja Hugo, keda ma väga armastan. Ma olen alati teadnud, et kui ma kunagi endale loomad saan võtta, siis tulevad nad varjupaigast, sest kuigi seda ei ole üleliia palju, saan ma vähemalt paarile loomale pakkuda seda hoolt ja armastust, millest nad ilma on jäänud. 

Seepärast toetan ma alati inimesi, kelle ettevõtmised aitavad varjupaikade tegevust ja mu süda tilgub verd kui ma jälle loen mõnest hüljatud/piinatud kassi-või koerapojast. Seekord jõudis läbi Facebooki minuni järgmine nukker lugu ja ma kutsun teid kõik üles aitama. Kui te ei saa kuidagi teisiti adata, siis toetage kasvõi ühe euroga. Uskuge mind teie eurost on abi. Abi, kellelegi, kes ise ei saa enda eest hoolitseda. 


Iga abipalve on omamoodi nukker, sest selle taga on keegi, kes kannatab.
Kuid vaatepilt, mis avanes meile Viimsist, ühe pealtnäha tavalise suvilauberiku seinte vahelt sööbis mällu ning takistab mõistusel töötamast.
Tegemist on kahtlemata Turvakodu senise ajaloo kõige raskema abipalvega ja me vajame nüüd väga teie kõikide abi!
Seal, rahulikus aedlinnakus, ilusate kodudega ümbritsetud saras elab 50 kassi.
50 õnnetut, hoolitsemata, ravi ja armastust vajavat kassi, kellest enamus on veel noorukesed, lapseohtu karvakerad. Suur osa kassidest on lumivalged või siiamilaadsed.
Nad saavad kolm korda nädalas söögiks tangu-kapsaputru ja magavad sealsamas kõrval väljaheidete kastides. Paljudel on silmad haiged, herpesest kahjustunud ning vajavad opereerimist. Kaks kassi on pimedad. Osadel on hooldamatusest tekkinud rasked nahakahjustused. Paljudel on kõrvadega probleemid. Paljud on alakaalus ja apaatsed.
Nende praegune perenaine, vanem proua, on lihtsalt inimene, kes aastaid suvilatesse mahajäetud kasse toitis ja oma koju lasi. Sellest suurest kassiarmastusest sai aga ühel hetkel probleem, millest tädi jõud enam üle ei käi.
Ta on nõus loovutama kassid vabatahtlikult Turvakodu hoole alla, kohapealse olukorra on fikseerinud nii vald, VTA ametnikud ja politsei.
Meie kogenud vabatahtlikud on üheksa aasta jooksul näinud igasuguseid olukordi, kuid sellist õudust mitte.
Jah. Võtta korraga vastu 50 hoolt ja ravivajavat kassi on meie väiksele ühingule ilmselgelt ülejõukäiv, kuid aitama peab ning siinkohal proovimegi ühiselt, teiega koos seda abipalvet lahendama hakata. Hukka mõista on alati kõige kergem, antud juhul jäävad kannatajaks loomad.
Oleme kasside majutamiseks rentinud lisapinnad ning selleks vajame ka lisaressursse
Palun võta üks hetk ja mõtle, kas ja kuidas saaksid Sina aidata.
Mida oleks tarvis:
1. Vabatahtlikke – kui Sa leiaksid kasvõi 3 tundi nädalas, et tulla kiisude juurde, et neid toita, silitada ja nende ruum koristada. Meie ruumid asuvad kohe telemaja vahetus läheduses, Kadrioru serval.
2. Hoiukodusid – mõned kassid vajavad taastumiseks rahu ja suuremat tähelepanu, seega on iga hoiukodu pakkumine hetkel väga, väga oodatud
3. Mööblit – kui Sul on mõni seismajäänud mööbliese, mis kassidele rõõmu tooks, siis oleme väga tänulikud. Hetkel on uued renditud ruumid tühjad, vaja oleks riiuleid, lauda, mõnd kappi või kummutit, mille peale saab taastujate suured puurid asetada.
4. Pesasid, rätikuid, tekke, patju – taaskord, kui on kodus midagi seisma jäänud, puhast, mis kiisudele külje alla sobiks, siis too see meile.
5. Kratsipuud ja mänguasjad – need on kassid, kelle mängurikas ja lustlik kassilapsepõlv on vahele jäänud – püüame seda neile koos tagantjärgi pakkuda
6. Liivakastid – kui Sul on mõni liivakast seisma jäänud, too see meile, leiab kindlasti kasutust
7. Toit – aastaid tanguputru söönud kassid on tänulikud igasuguse konservi, liha või koore eest.
8. Rahalised vahendid – paljud kassid vajavad lisaks toidule ja puhtale liivakastile ka ravi ning operatsioone. Kui Sul on võimalik teha oma panus, oleme Sulle südamest tänulikud:
MTÜ Kasside Turvakodu
IBAN: EE712200221035355855
Swedbank
Selgitus: “Viimsi 50 kassi”
Igasuguse lisainfo korral kirjuta julgesti info@kassideturvakodu.ee
Rohkem pilte olukorrast – ETTEVAATUST! ALBUM SISALDAB HÄIRIVAID KAADREID!
https://www.dropbox.com/…/fae4j4…/AAAB62E1015o9HvW2h-uSBzNa…



No comments:

Post a Comment