Wednesday, June 22, 2016

See hetk kui ma tean, et targem oleks vait olla, aga ma ei oska


Ma tean, et mõningatel juhtudel peaks ühel täiskasvanud inimesel olema nii palju aru, et mitte üldse kirjutada teemal, mis võib kirgi kütta, eriti kui pole kirgedeks aega. Muidugi ei pruugi ka, sest blogimisega on selline kummaline värk, et mõnikord mõni täiesti süütu teema (nt dressipükste teema) hakkab oma elu elama, samal ajal kui mõni teine teema, mida ma ise kas kriitiliseks või hulljulgeks olen pidanud, on saanud positiivse tagasiside osaliseks. Never know... Tundub, et kommentaarid sõltuvad kommenteerijate tujust ja kuuseisust.

Nüüd te juba kindlasti mõtlete, et mida ma keerutan nagu kass ümber palava pudru, eksju. Et räägi siis asjast. Okei. Nägin siis mina täna Kai blogis pealkirja "Ei ole mingit sõda" , ma küll aimasin, mis seal kirjas on, kuid tegin ikka ju uudishimust (ja harjumusest seda blogi lugeda) loo lahti. Täpselt nii oligi, et Kaist ja Gretest on saanud sõbrad, kes mõlemad said aru kui toredad nad tegelikult on, et kõik oli üks suur eksitus, keegi ei mõelnud midagi pahasti, neil oli koos tore päev, Grete fännid võivad rahulikult hingata, et Grete siiski ON ülimalt armas ja tore ja siiras inimene ning Kai sai kingitusi. 


TV3 PR-osakond oli ühesõnaga Gretele kenasti nõu andnud, kuidas see tobe apsakas endale positiivseks reklaamiks keerata ja nagu näete, toimis. Ma itsitasin omaette kui must ja valge maailm ikka mõnikord on ning lubasin endale, et itsitangi vaid omaette, aga...siin ma olen... itsitan avalikult. Mind tundes see ei tulnud teile ju üllatusena? 
Grete PR-käik oli täpselt nagu suhtkorralduse õpikust maha kopeeritud. Ja ma ei saa sinna mitte midagi parata, et see tundub nii lame. Ma tahan siinkohal rõhutada, et te ei pea nägema minus kibestumust või kadedust (ma olen n+1 korda selgitanud millistel juhtudel ma kade+kibestunud olen) või soovi draamat tekitada*, küll aga võite siin näha küünilisust. Ma ei usu päkapikkudesse, jõuluvanasse, ka kahtlustan ma, et ükssarvi ja rahapadasid vikerkaare lõpus pole olemas, seega selline "ilus päev" tundub...mis sõna ma otsingi...noh...kõige lihtsamakoelisem PR. 

Muidugi ei ole ma nii naiivne, et arvaks, et päriselt mingi sõda oli ja keegi jubedalt solvus või haavus, on ju arusaadav, et ajakirjandusel on vaja midagi kirjutada kui päris-uudiseid pole. Siinkohal olen ma nõus, et kõik see on meelelahutus ja nagu üks mu blogilugeja kommenteeris, et "oligi juba Ojasoo-draamast kõrini, aitäh blogijad uute tuulte eest". 
Samuti ei taha ma siinkohal öelda mitte ühtegi halba sõna Kai ja tema selgroo kohta (kui te kuidagi seda siit välja lugesite), mulle meeldib jätkuvalt tema blogi ja tema ellusuhtumine.  Plusspunktid täiskasvanuliku suhtumise eest kogu "sõtta". Ma usun, et ta päästis paljude väikeste tüdrukute päeva. Nad saavad edasi elada õndsas teadmises, et Grete Klein Padjaklubi-Laura on ka sisemiselt nii armas ja ilus nagu välimuselt.  Aga halenaljakas oli see "ootamatu" pööre ikkagi. 



*Ma ei ole väga tihti Marimelliga ühel meelel, kuid lugesin ka tema postitust sel teemal ja eks tal on ju õigus, et me oleksime võinud oma suu lahti teha ebaaususe koha pealt ENNE. Ma pean ütlema, et ma mõtlesin sel teemal kobiseda, aga kolmel põhjusel jäi see tegemata. 1) ma olen tüüpiline eestlane, kes PÄRAST kritiseerib; 2) ma arvasin, et see on osa turundusest nii üritusele kui sarjale ja ma olen juba varemgi rääkinud, et laias laastus ma usun, et igasugu võistluste ja ürituste korraldajatel on pigem hea meel kui võidab tuntud inimene, sest kõik taandub reklaamile ja 3) ma ei teadnud, et Padjaklubi-Laura on nii popp, et ta feik-blogi päris-blogide seas üldse midagi võidab (vt punkt nr 2, ma arvasin, et osalemine on nö mängult)

26 comments:

  1. Mind valdasid täpselt samad mõtted. Iseenesest on tore, et Grete Klein võttis PR nõu kuulda ja vabandas. Aga et vabandas veel mingite kingituste jms saatel, siis noh.. See on juba ülepakutud ja minu meelest totaalne etendus. Ka minu meelest on Kai jätkuvalt tore ja kõik jutud :) Mina lihtsalt oleks öelnud Gretele, et tore et vabandad ja KÕIK. KÕIK. KÕIIIIKKK!

    Teiseks... Loomulikult võivad emotsiooni ajel öelda inimesed midagi, mida hiljem kahetsevad. Aga jätkuvalt arvan, et intelligentne täiskasvanud inimene ei tee sellise vormi ja järeldustega ("Kritiseerid, sest oled kade ja kibestunud") väljaütlemist. Seega, see et vabandas on elementaarne, ülejäänud on lihtsalt show. Ning kella see minu jaoks tagasi ei keera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just show oleks võinud ära jääda ja olekski olnud täiskasvanulik värk.
      Mina panen edaspidi Grete ja Laura vahele võrdusmärgi.

      Delete
  2. Täiesti sama meelt. Lame kuidagi. Piinlik vist isegi rohkem. Grete on ebasiiras minu jaoks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina mõtlen, et me kõik ütleme aegajalt välja asju, mille pärast on elementaarne viisakus vabandada, aga selline ülepingutatud show on mu jaoks samuti ebasiiras (küünik nagu ma olen)

      Delete
    2. Ma ei ole isegi kyynik, aga ma ei salli labasust. Ja no tee v6i tina, aga tšikk on yhispildil Kaiga eriti pingutatud naeratusega. Oligi täielik show. Aga selline lollidele mõeldud show, sest mõtlev inimene näeb selle ju kohe läbi. Kai mulle meeldib, aga oleks piisanud vabandusest.

      Delete
    3. Lugesin just publikust "päeva klõpsu" ja nagu ka blogi FB lehel kirjutasin, siis nüüd tahaks mina endale kurku oksendada ja padruneid küsida. "aitäh ilusa päeva eest!" kirjutab Grete. Anna kannatust!

      Delete
  3. Ammu sellest teemast kopp ees, ei vääri nii palju tähelepanu, aga ikkagi mina ka avasin selle artikli üks päev ja õuduse tunne tuli. Nii võlts ja manipuleeriv - see pilt, kus koos naeru kihistasid oli ikka tipp. Mida on koos nii pingutatult itsitada kahel võõral inimesel? Selline vaht jälle, et no oleks tõesti piisanud, et Grete tunnistaks - pingutas üle või oli loll jutt jah ja vabandab Kai ees. Kuidagi jälle oli vastik tunne - üks kuulus, kes peab nunnu edasi olema oma lapsfännide tõttu, kasutab tavainimest ära. Külvavad nats kingitustega ja teevad showd. Täielik vastikustunne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei saaks sinuga rohkem nõus olla. selline lapsfännide manipuleerimine ja see kui ajupestavad me oleme on päris hirmuäratav tegelikult

      Delete
  4. Aga mulle meeldis! Oli küll PR ja veel väga läbinähtav, aga siiski armas PR. :)
    Ps. Ei Padjaklubi ega Grete pole mulle kunagi meeldinud ja kogu see "skandaal" mu arvamust ei muutnud.
    Ps2. Mine parem loe minu "sügavat" blogi ja katseta Idaga Play-maisi ritta ladumist (jooniata nt päike ja laduge joontele maisi). :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mõnikord ma imestan, et kuidas me saame (parimad?) sõbrannad olla, sest noh me ikka oleme nii erinevad. PS: ma olin kindel, et sulle see PR meeldib.
      PS2: ma lugesin su "sügavat" blogi, aga ma ei tea...ma olen play-maisi suhtes veidike skeptiline veel. See on mul peale viimast "mängu" kenasti voodi alla ära peidetud. ma ei tea, kas ma julgen seda uuesti välja võtta

      Delete
    2. Sõbranna olemise eelis ongi see, et on julgus olla eriarvamusel. :) Ja mulle lihtsalt meeldivad armsad asjad, õnneks ma pole ühtegi skandaalset blogi ega videot ega sõnavõttu näinud/lugenud, ainult sinu blogi asju ja seda sinu lingitud Kai viimast postitust, seega jäin kibedast osast ilma ja kogesin ainult armast. :)

      Delete
    3. Noh mulle ka teoreetiliselt meeldivad armsad asjad, aga mõnikord läheb armas imalaks ja siis enam ei meeldi:)

      Delete
    4. Kasutasin nüüd nippi, mida ma kasutan tihti selleks, et püüda teistest aru saada ehk asetasin ennast hetkeks Kai asemele. Nii - ma olen ka blogiauhindadel ja mul läks hästi. Kõige selle eufooria tuules kirjutan millegipärast midagi, mis Padjaklubi-Laura (või Malluka vms blogija) marru ajab ja tema halvustab mind avalikult (umbes nii see ju toimus?). Mõne aja pärast soovib see blogija (olgu ta kes iganes) minuga kokku saada ja vabandada. Küsimus, kas ma saaks temaga kokku? Ilmselt mitte, sest ma ei sooviks olla PR-is osaline. Kas ma temapoolse vabanduse võtaks vastu? Jah võtaks, sest head tahan ikka inimestest arvata. Kas ma tema kingi võtaks vastu? Ilmselt vist jah, sest kinke on nii tore saada, aga seda ma ei tea päris kindlalt, ikkagi vist oleneb inimesest ja nendest sõnadest, mis ta välja paiskas... Ma olen mõnes asjas jällegi paindumatu...
      Aga no lasta olla, mis ma siin oletan, lähen parem lugema. ;)

      Delete
    5. Ma tegelikult ei mõista üldse Kaid hukka, Kai tundub mulle blogi põhjal väga siiras ja tore inimene ja ma mõistan, miks ta sellise vabanduse vastu võttis. Selgrootuks teda nimetada igal juhul ei saa, selgrootuks saaks nt mind kui mina nüüd GK-ga bestikaks hakkaks (saaks) ja teda taevani kiitma kukuks;)

      Delete
  5. Ja minagi nõustun. Kai blogi all on keegi anonüümne kommentaator kirjutanud ka täpselt minu mõtted. Kai muidu tundub inimesi päris hästi tundvat, aga sellist PR trikki läbi ei hammustanud. Kahju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Või siis ta ongi selline inimene, kellele meeldib igas asjas positiivne leida ja suva, et PR, nagu kasvõi ülalpool Heily ütles

      Delete
    2. Huvi pärast küsiks, kuidas siis Gerli Pommer selles olukorras käituks või soovitaks Kail käituda, kui Kai peaks nõu tulema küsima? Et ikka edasi mingi lollaka solvumisega elada? Või veel parem ja ärapanejam oleks mõni äge räuskav ja mõnitav postitus kirjutada a la r-kioski salatid stiilis :D Nagu tulge maa peale te tüliõhujatad! Olge inimesed, eksole.

      Delete
    3. Ega siis selle pärast pea kohe tüliõhutaja olema. Inimesed jagunevad kahte: 1) kes pidasid seda armsaks zestiks ja 2) kes pidasid seda võltsiks suhtekorraldustrikiks. Ei mingit tüli õhutamist, lihtsalt arvamused. Mina oleksin nt soovitanud vaid vabandus vastu võtta ja kõik.
      Mis aga puutub salatipostitusse, siis ka selle stiil oli mulle mittevastuvõetavja ometigi ei tee ma saladust, et mulle meeldib nii Mariann kui ta blogi, mõnikord läheb ta minu maitse jaoks üle piiri. Ka seda julgen ma otse öelda.

      Delete
    4. Imelik, et kõigil salatipostitusega mingi thing oli :D Jumala tavaline postitus minu meelest :D

      Delete
    5. Kuule, ei, see oli ikka päris julm. Ma ei arva kuidagi, et kõiki asju peaks kiitma, mulle väga meeldib kui inimesed ütlevad välja, et midagi ei meeldi, aga selle postituse toon oli...noh ütleme nii et...ka sinu kohta harjumatult järsk:D

      Delete
    6. Tõesti või? Huvitav siis miks? Et ma sõna okse kasutasin seal sees või :D? Hella hingega olete te ikka :D

      Delete
    7. Ei, ma ei oskagi seletada, aga kuidagi selline liiga fafaa oli lihtsalt:D Noh umbes nii, et tegelikult ma võtan postituse eest 100 euri, aga kuna ma teilt sain vaid kolm s***st salatut nagu kõik teisedki, siis siin on teile reklaam. No offense, ja laias laastus on mul ka suht suva, mis keegi mingi salati kohta ja kuidas ütleb. Samas peab tunnistama, et see ikkagi toimis reklaamina, sest kui ma nüüd Eesti tulen, siis ma tahan ka ära proovida KUI kohutav see salat siis on

      Delete
  6. Olen Grete Kleiniga päriselus kokku puutunud ja ma ei ole pisike tüdruk vaid kahe lapse ema. Tegu on väga armsa ja sooja inimesega!
    Jälgin aeg-ajalt sinu blogi ja see mulje, mis siit jääb, maalib pigem sinust võltsi, negatiivse ja õela inimese. Meediast loetu ja põgus kohtumine seda ka just ümber ei lükka...
    Teised on selle Grete/Laura teema ammu rahule jätnud, aga sul endiselt närib. Teise silmis pindu näed, enda silmas palki mitte.
    Kai on eluterve ja tubli, et ei ussita, vaid vabandused vastu võttis! (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kas nüüd just endiselt, ikka samal ajal kui teema kuum oli, aga see selleks.
      Mis seal salata, sellised kommentaarid nagu Sinu oma teevad ikka haiget ka, aga samas vbla tõesti põhjusega, sest ma ise kõrvalt ennast tõesti ei näe. Vbla on Sul õigus, et olen õel ja

      Delete
    2. Vabandust, ei soovinud tegelikult haiget teha. Minu point oli, et kui proovid oma eelarvamustest Grete/Laura suhtes veidi üle olla ja teda ka kõigest inimesena ette kujutada (igal inimesel on oma head ja vead) , näeksid kogu seda lõpplahendust ehk veidi positiivsemas võtmes...

      Delete
    3. Ei siin pole midagi vaja vabandada, lihtsalt eks see tuleb mulle endale ebameeldiva üllatusena, et suudan endast jätta õela ja võltsi inimese mulje. Negatiivne olen ma küll, selle vastu ei vaidle, olen nüüd püüdnud juurelda ühejäänud kahe üle. Kohe psühholoogi juures tahan täna ka selle teemaks võtta.
      Aga selle PRtriki suhtes jääb mul siiski oma arvamus, mis võib olla õel inimese suhtes, aga sinna ei saa ma midagi parata, et see oli rohkem odav tsirkus kui lihtsalt hea ja südamliku inimese spontaanne otsus.

      Delete