Monday, June 8, 2015

Vandenõu minu vastu


Norras on meiega  (peamiselt asjaajamisel) juhtunud mitmeid naljakaid vahejuhtumeid, mis sellest, et ma nendest enam ei kirjuta, täna aga tundus mulle, et Norral on mu vastu vandenõu, miks ta muidu mind niimoodi kiusab. Ja ma pean selle endast välja kirjutama vinguma. 

See kõik algas juba eile, kui ilmajumal mind haledalt pettis, lasi meil ilusal päikeselisel ja soojal hommikul ronida 8000m kõrgusele suusahüppetorni juurde ja kui me olime poolel teel tagasi koju (kuid siiski 2km kaugusel) hakkas sadama kõige vastikumat rahet. Vähe sellest, et me saime märjaks nagu kassipojad, peksis vihm/rahe Idale näkku ja see ehmatas teda häda-ja hirmunutuni. Ma jooksin nii kiiresti kui kivisest teest kipaka vankriga üldse võimalik joosta on, et me saaksime Haakons halli vihmavarju. See oli meist vaid umbes 200 m kaugusel, kuid ometigi võisime me sinna jõudes oma riietest vett välja väänata. Väljas valas vihma nagu ämbrist. 
Vihm ei paistnudki järele jäävat, kuid õnneks siiski ilmajumal lõpuks halastas. Aga ma olen täiesti veendunud, et see äkiline ilmamuutus oli vaid minu kiusamiseks välja mõeldud. 

Edasi läksime me täna panka raha vahetama, sest mul olid rahakotti jäänud vaid eurod. Pole hullu, mõtlesin ma laevas, sest kusagil ikka Lillehammeris raha vahetada saab. Aga võta näpust. Ei saa. 
Nii olen ma nüüd Norras kasutute eurodega. 
Ma võiksin püüda kasutada veel krediitkaardil olevat raha, kuid ka see ei toimi. Krediitkaartidel on Norras selline rumal komme mitte toimida. Hea on, et emme Rootsist meile saja aasta söögivarud kaasa andis. 

Lõpuks sain ma kirja pangast. Minu ettevõtte pangakonto oli avatud ja seniks kuni ma ootan ligipääsukoode saan ma sinna ligi oma isiklikult kontolt. See tuli mulle üllatusena, sest mul ei ole oma isiklikku Norra kontot. Samuti oli mulle öeldud, et ma ei saa isiklikku kontot enne kui on olemas ettevõtte konto. 
Selles panga poolt saadetud kirjas oli ka etteheide, et miks mu äripartner pole käinud pangas end identifitseerimas, mis sellest, et ma sellisest nõudest esimest korda kuulsin. 

Sellised "toredad" vahejuhtumid, mis panid mind uskuma, et need ei saa olla vaid kogemata juhtumised, need on kindlasti minu kiusamiseks mõne kõrgema jõu poolt välja mõeldud, et ma vinguks ja halaks, kuidas kõik mulle liiga teevad. Sest see pole veel kõik. Kas te näete, mis alloleval pildil Idal seljas on? Suveriided. Lillehammeris!!! Täna oli tõeline suveilm, aga meie pidime toas olema.. Mis see muud saab olla kui kõige alatum vandenõu minu vastu. 


Aga tegelikult on elu ilus. Koduskäik ja erinevad kohtumised (uskumatu et neid kahte päeva ikka omajagu mahtus) andsid energiat. Päikeseline ilm teeb tuju heaks. Ja kohe ilmub Pere ja Kodu "Õnnelik pere". Ma olen nii tänulik, et ma sain sinna ühe toreda artikli kirjutada. See tähendab, et mitte ma ei arva, et minu artikkel on tore, vaid see teema ja sinna juurde kuulunud fotosessioon olid toredad. Ma loodan, et selliseid võimalusi tuleb veel.


4 comments:

  1. Sul on seal ikka täitsa Lilyhammer ju, mis toimub :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Varsti jooksen Torgeiri ja Johnnyga kokku... Flamingo bar kõrvaltänavas ikkagi:)

      Delete
  2. Saan küll aru põhjustest, miks sa pole enam eriti oma tegemistest/juhtumistest bloginud, aga kui viitsid/tahad/saad, siis oleks ikkagi huvitav teada, kuidas NESTil läheb. Nii üldjoontes. Mis oli esimene ost, kes on peamised kliendid, millised eesti asjad kõige paremini peale lähevad, mille järgi küsitakse, et võiks veel müügil olla jne. Et kui ühel hetkel tahad sellest kirjutada, siis loeks rõõmuga. Edu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hetkel ma tõesti ei taha nendel teemadel kirjutada, sest nagu näed ka Pipist ei tohiks ma kirjutada:) aga kunagi kindlasti...

      Delete