Friday, November 13, 2015

"I suspect that I know too much about things it's stupid to know a whole lot about"


1. Ma olen 13 reedel sündinud. Sellest ajendatuna ka see postitus. Naljaga (või kas ikka on naljaga?) kipun ma ütlema, et ilmselgelt ei saa see päev tuua õnnetust kui sündis nii imeline olevus nagu mina. Samas võib-olla selgitab see sünnikuupäev, miks minuga alati igasugu asju juhtub, miks ma igasugu äpardustesse satun? 
2. Ainuke toit, mida ma ei söö, on piimanahk. Ja see ei ole ju tegelikult isegi söök! 
3. Ma ei saa kohvi juua "vale suurusega" tassist. See võtab pool kohvi joomise naudingut ära ja siis ma pigem ei joo.
4. Ma ei saa külmkappi/taldrikule/potti/pannile alles jätta "üksikut" toitu. St kui taldrikule jääb alles kaks vorstiviilu, siis ma söön kas ära mõlemad või mitte kumbagi. Külmkapis, riiulites, sahtlites peab asju võrdselt olema, st et ühelgi riiulil ei tohi olla vaid üks asi. Ikka selleks, et kõigil oleks paarilised ja keegi ei tunneks end üksikuna.  
5. Ma ei armasta sokke kanda. Ka keset pakast võin ma talvesaapa tõmmata täiesti paljaste varvaste otsa (ja sattuda nii piinlikkesse olukordadesse. n+1 korda on mu paljaid varbaid keset talve kummaliselt vaadatud). Ja kui ma siiski sokke kannan, siis need peavad valged olema!
6. Mul puudub ruumiline nägemine. Ruumilistest kujunditest sain ma keskkoolis jagu nii, et mu tolleagne poiss-sõber tegi mulle kodus kartulitest ja spagettidest kujundeid, nii et ma näeks, et teisel pool telge on ka veel midagi. Kontrolltöödeks ma õppisin üheksal juhul kümnest lahenduskäigud ja vastused pähe.  
7. Ma ütlen enne kui mõtlen (ja tihti väga kummalisi asju). Nii olen ma õelt isadepäevalt küsinud, mis kell ta isa isaks sai ja Marekilt, et kust ta teab, et kõik lehmad tüdrukud on. Samas pean ma end keskmisest intelligentsemaks inimeseks. Hmmmm...
8.  Mind häirib kellatiksumine. Ma ei saa magada kui kusagil kell tiksub, ma peidan need kappi või kuhugi riietehunnikusse ära. Ja unustan need sinna. 
9. Ma ei oska pakendeid avada. Kuigi pakenditel on kirjas "open here" ja neid peaks saama kenasti avada, on kõik minu pakendid eranditult kas valest kohast või koledasti lahti rebitud. Kui te arvate, et ma seda õnnetut suhkrupakki, mille pärast leiutaja enesetapu tegi, õigesti lahti tegin, siis te eksite. Aga miks te peaksitegi seda arvama? Mind tundes te teate, et ma teen kõik pakendid valesti lahti. Ja mind mitte tundes, ma just ütlesin, et ei oska pakendeid avada.
10. Ma solvun mõnikord nagu väike laps ja ei oska siis ka mossitamist järele jätta.
11. Ma söön apelsini ja arbuusi vaid siis kui need on juba tükkideks lõigatud. Vastasel juhul võivad need mu pärast kappi seisma jäädagi. 
12. Mu nõrkuseks on Kalevi valge šokolaad ja Fazeri pähklitega šokolaad ja saiakesed.
13. Ma tean liiga palju kasutuid fakte või siis "ühel võ teisel põhjusel kahtlustan ma, et tean liiga palju asjadest, millest on idiootlik palju teada" nagu on öelnud üks mu lemmikkirjanik Erlend Loe.
Vähemalt "Naiiv.Super." on eesti keeles ka ilmunud, soovitan lugeda. Hüsteeriliselt naljakas. Samas ka mõtlemapanev.

Boonus nr 14. Ma sõin lapsena oma taldrikud võimalikult kiiresti tühjaks, sest ma ei tahtnud, et kausi põhjas olevad mõmmid ja jänesed ära upuksid mu piimasupi sisse. 

Pange teie ka oma 13 kummalist fakti kirja. Siis ma ei tunne end ehk üksi nii veidrana.


1. I am born on a Friday 13th. Is this the best thing that has happened on this day or a reason why strange things keep happening to me and only me? 
2. The only food I do not eat is the skin that comes on soups, sauces when they are left standing outside for too long. And that's not even a food!
3. I cannot drink coffee from a "wrong size" cup. It takes away the pleasure of drinking coffee.
4. When there are two pieces of sausage/bread/etc left on a plate I have to eat both or none, otherwise the on left will feel sad and lonely. The same goes to placing food and things in the refridgerator/shelves - everything has to have a partner. 
5. I do not like socks. I can easily go without socks in the wintertime as well. Guess how many times people have looked at me funny when I have taken off boots and revealed my bare feet.
6. I cannot see visually. When one draws a square, I see square. Not a cube. 
7. I say before I think (and the oddest things). I have asked my husband how he knows that all cows are female and on Father's Day I asked my sister what time her dad became dad.
8.  I cannot stand the clocks ticking. I cannot sleep with clocks ticking. I always hide the clocks somewhere and forget where I have put them later.
9. I cannot open things. Even if it says "open here" I tear things open from wrong places. Yes, I would have been one of these people who didn't know how to open the small sugar packages and indirectly cause the inventor's suicide.
10. I can get mad for no obvious reason and then I cannot let go pouting. 
11. I only eat oranges and water melons when someone has already cut them to pieces.
12. I love white chocolate by Kalev Chocolate Factory and chockolate with nuts by Fazer.
13. I know too many useless facts. Or as Erlend Loe, one of my favorite authors has said "I suspect that I know too much about things it's stupid to know a whole lot about".



20 comments:

  1. Minu arust sa oled tore ja see nimekirigi näitab, et sinuga on lõbus sõber olla, ja ma südamest usun, et sa peaks lähemal ajal avama nEsti teise poe Brüsselis, et me saaks rohkem hängida koos. Pluss seal oleks siuksele värgile turgu ka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. No aga teeme siis ära. Selleks pole ju suurt midagi peale hullumeelsena näiva idee ja paari hullu teostaja vaja! Mul ei oleks midagi su'ga Brüsselis hängimise vastu!

      Delete
  2. See punkt nr 3 on nii mina :D Ma ei uskunud, et kellelgi veel selline "häda" küljes on 😃

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaaa! Nii kihvt. Ma näiteks hotellides/laeval joon tihti teetassist, sest ma ei suuda kannatada neid tillukesi kohvitasse. need on nii valed mu jaoks:) Peaks vist hakkama oma tassi kaasas kandma (et veel veidram oleks)

      Delete
    2. Sul on 2 sama nimega kommenteerijat tekkinud... Jäi kohe kuigi eriti silma siin... Minu kohta käib see mossitamise punknt. Mõnikord teeb see elu keeruliseks (jah, ma oean sellega praegu, laupäeva hommikul kell 8 tegelema)

      Delete
    3. Mina arvasin, et on ikka vaid üks Riin:)

      Delete
    4. Mulle hirmsasti meeldib näha endanimelisi. Kasvõi siin kommenteerimas. Ma olen jube vähe nimekaime kohanud :)

      Delete
  3. Minul ka nr 3, aga mul peab just väike tass olema, sest suurt ämbrit ma ei jõua tühjaks juua, see jahtub ja ei mahu pihku jne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuna ma lasen kohvi suht ära jahtuda (ehk paljude jaoks joon ma üldse külma kohvi), siis mulle just suur tass sobib:)

      Delete
  4. Ma ei armasta ka sokke, rõõm on teada, et keegi veel talvel saapad palja jala otsa lükkab. ))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mul ka nii hea meel kuulda, et ma ainuke pole

      Delete
    2. Pean teiega ühte kampoa tulema :-D Proovin alati mõelda, kas mingil põhjusel on vaja saapad jalast võtta, aga ikka ununeb vahel. Peaks vist kandma igaks juhuks paar sokke käekotis.
      Samas käib terve me pere aasta läbi kodus paljajalu. Mis muidugi teisi eriti talvel ehmatab.

      Delete
    3. Me käime ka kodus palju paljajalu ja tihti inimesed küsivad, et kuidas me ei külmeta:D

      Delete
    4. Liitun paljaste jalgade klubiga. :D Ma ei armasta ka üldse sokke ja eelistan pigem paljajalu ringi tsillida. Kodus olen enamjaolt alati paljajalu ja hoian last samamoodi. Mees on külmavares ja kannab susse-sokke. Ma panen sussid või sokid alles siis jalga, kui tõesti väga külm peaks olema. :D

      Delete
    5. Mina ka panen sokid-sussid kodus viimases "hädas" jalga:D

      Delete
  5. S.K

    Mul ka tassiga sama lugu. Samas olen ma aru saanud, et ainult nende jaoks see pole oluline, kes pidevalt mingit kuuma jooki ei tarbi. Mul õde ka ei kanna sokke, see on veider. Ise olen külmavares, pressin tavaliste sokkide peale ja villased, seda ka vabaaja jalanõusid kandes. Samas on oluline soki materjal, lisaks tohivad ainult valged need olla.
    Mu tütrel oli eile sünnipäev, 13 meie peres õnnenumber:). Ühel sünnipäev 13. ,teine sündis 2013:).
    Ma usun et väga negatiivsed inimesed leiavad selles kuupäevas midagi hullu, kui neile öelda esimesel kuupäeval et täna on 13 (eriti reede), siis nad kohe leiaksid midagi halba selles päevas. Kõik oleneb vaatenurgast, eks?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui ma sokke kannan, siis sokid peavad kindlasti valget värvi olema, muidu ma kohe tunnen end nii ebamugavalt ja valesti.
      Ja ma arvan samuti et 13 suhtes oleneb kõik vaatenurgast. Eile Pariisis toimunu valguses võib öelda, et reede ja 13 on ju üks kole kole kole kuupäev, kuid samas...ega see nüüd ka vaid kuupäeva süü pole, et mingid idioodid otsustasid täiesti süütutele inimestele "kätte maksta":(

      Delete
  6. Aitäh, aitasid lahendada minuga juhtuvate äparduste salapära, süüdi on 13. kuupäeval sündimine :D
    Minu viimane "ämber": http://kasitookaja.blogspot.com.ee/2015/09/uued-algused.html

    ReplyDelete
  7. Mina ei salli vahuveini joomist plasttopsikust- olen isegi metsa "deidile" läinud nii, et käterätiku sisse olid väiksed klaasist pokaalid pakitud. Piimanahka ka ei salli ja kellatiksumine hoiab öösiti üleval, isegi meetreid eemal asuv käekell :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. käekella tiksumine on mind ka öösel üles ajanud:) Ja mulle tegelikult ei meeldi ka (vahu)veini plasttopsist juua, mitte et selliseid olukordi liiga tihti ette tuleks, aga noh nii põhimõtteliselt:)

      Delete