Saturday, November 22, 2014

Teleajaloo kõige piinlikum saade on sündinud


Ma ei vaata  (enam) kuigi palju telekat. Ida lihtsalt ei lase. Enne Idat vaatasin ma praktiliselt kõike, välja arvatud sellised "kolmanda Eesti" saated nagu "Võsareporter", "Kaua võib".
Nüüd on teised ajad. Ma ei viitsi end ärritada sellega, et hakkan midagi vaatama ja see jääb siis kõige põnevama koha pealt pooleli, sest ma pean Ida järele jooksma, vaatama, et ta kassiliivakasti ei tühjendaks, oma pead magavale koerale sülle ei topiks ja nii edasi. Seega, telekas käib meil taustaks, aga väga ma ei süvene, mis sealt tuleb. Välja arvata mõned saated/seriaalid ETVst. Terevisioon, Paks boss (nii palju kui Ida laseb), varem Doktor Martin, norra sarjad...Teinekord kui Ida laseb vaatan ma ka "Kuldvillakut" ja "Su nägu kõlab tuttavalt". 
 "Pilvede all" oli üks Eesti sari, mida ma vaatasin. Huviga. Nüüd ei suuda ma enam ka seda vaadata. Kõik on juba liiga üle võlli. Eriku hala käib mulle nii närvidele, et ma imestan, et ta seda osa mängida tahab. Piret võiks Abu Dhabisse ära sõita, et tema soigumisest rahu saaks. Varem stiilne sisearhitekt Mari elab maitsetus majas, st majas, mis absoluutselt ei lähe kokku selle naisega, keda me läbi mitme hooaja tunneme. Pensionär Maimu lehvib kodus ringi laitmatutes kostüümikestes, sallike kaelas ja elab üldse nagu miljonär. Nii nagu kõik teised Eesti pensionärid. 
Võiks arvata, et "Pilvede all" ongi Eesti teleajaloo kõige piinlikumaks saateks kujunemas. Oo, ei! Täna on selline laisk "trussikute väel mööda kodu ringi kondamise päev" nagu Jarek laulab, telekas käib taustaks ja sealt see tuligi -  teleajaloo kõige piinlikum saade. Palju õnne,"Telerahvas"!



Ma väga loodan, et need inimesed, kes olid nõus sellest kohutavalt piinlikust saatest osa võtma ja end lolliks tegema, said selle eest vähemalt raha. Muul juhul, andke mulle andeks, olete te lihtsalt (natuke) rumalad.  Mul on kolm küsimust. Milleks selline saade? Kellele selline saade? Miks te sinna saatesse läksite?
Sellised saated panevad mind inimestes pettuma. Selles mõttes, et kas meie seas on nii palju madalalaubalisi inimesi, kes sellist "meelelahutust" tarbivad ja seda vajalikuks peavad.  Või peavad teleprodutsendid meid kõiki idiootideks. Ja siis ma imestan mõnikord, miks inimeste silmaringi nii kitsas on.
Kallis, Kanal2, teinekord kui teil tuleb mõni sama geniaalne mõte, siis palun palun palun, jätke see mõte teostamata. Ostke kasvõi mõni film. Mõni film lisaks sellele  "Prints Zamundast" filmile.

Mina näiteks käisin eile PÖFFil. "Mälukaotust" vaatamas. Wow! Oli see alles film. Tund ja veerand täis pinget ja põnevust. Mulle meeldivad thrillerid ja natuke "kiiksuga" diibid filmid. "Mälukaotus" oli seda. Fantastiline film. Üks kord ometi saan ma sõnapaari "hirmus hea" õigesti kasutada. Film oli hirmus. Ja hea. Hirmus hea!

14 comments:

  1. Kui ma nüüd ei eksi, siis Mallukas oli ka selles saates. Sa saad ju tema käest küsida miks ta sinna läks ja kas ta selle tsirkuse eest ikka sull ka sai :D

    ReplyDelete
  2. Minu meelest on Näosaade ka kindlalt "kolmanda Eesti" TOP 5-st. Selle eest aga teen endale pai, et "Telerahvast" pole ma kuulnudki :)
    Ilmselt kuna olen vanamoodne ja põhiliselt ETV fänn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olen ka ETV fänn, nt näosaatega samal ajal tuleb ETVst Hyacinth Bucket, hea Briti sari. Samas SNKT suhtes jään eriarvamusele, st et täitsa hea pühapäevaõhtune taustakas, kui vâlja arvata Mart Sanderi piinlikud naljad, zürii totaalselt mõttetud kommentaarid ja mõned esinejad.

      Delete
  3. Sattusin ka üksipäev pulti klõpsides sellele aga õnneks on mul nobedad näpud ja leidsin muud vaadata:-)
    Kui nüüd headest filmidest rääkid ja seoses PÖFFiga paariaasta tagusest programmist. Soovitan vaadata Teekond Põhja,hea masendav Soome klassika.

    ReplyDelete
  4. Minu meelest on Indrek Sammul veel ainuke põhjus, miks seda sarja üldse vaadata. Väga suurepäraselt oskab luusermeest mängida, eriti purjakil varianti (viimane osa oli väga naljakas). Vanast inertsist ikka saab vaadatud seda sarja vahepeal. Aga jah, eks kõigi sarjade puhul on see, et vähem on parem. Nt "Kartulid ja apelsinid" oli ka okei sari, 1. hooaeg täitsa põnev, ent nüüd lihtsalt väga piinlik ja üle võlli. Aga ei suudeta ainult ühe hooajaga piirduda kahjuks.

    Mirjam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma muidu oleks sinuga täitsa nõus selle luusermehe koha pealt, aga just see nädal, kui sari taustaks kâis, hakkas see vinguv hääl nii jubedalt pinda käima. Paljud sarjad võiks küll lõppeda enne kui piinlikuks lähevad, enne kui halb maik juurde tuleb. Naabriplika, Kättemaksukontor, Kelgukoerad... Viimane õnneks taibati siiski ära lõpetada

      Delete
  5. ENSV on kohe peale Bucketi-mutti ja ka parem meelelahutus kui SNKT. Vanasti vaatasin ka palju telekat, aga enam ei saa kuidagi aega, päeval tööl ja õhtul siis kodused tööd, telekas tõesti vaid taustaks viimasel ajal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näe, ikka lausa valetan, et telekat ei vaata. Ka ENSVd vaatan kui võimalik. "Riigimehi" tahaks ka uuesti näha.

      Delete
  6. Mallukas ju su sõbranna, nagu su ja tema postitustest aru olen saanud, miks sa temalt otse ei küsi? Pakuks, et põhimotivatsioon on pidil olek. Mida rohkem tuntud, seda rohkem klikke näiteks blogis ja seda rohkem reklaamiraha? Asja sest saate kvaliteedist siis ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okei, ütleme, et Mariann läks selleks, et blogile lugejaid juurde saada, AGA miks need teised sinna läksid? Nendelt ma ei saa küsida:D

      Delete
  7. Ma vaatasin kunagi kõike, mis telekast tuli. Nii head kui .... Vähem kvaliteetset. Põhikooli ajal oli telekas üks mu parimaist sõpradest (and proud of it).Ütleme nii, et silmaringile ei tulnud miski kahjuks. Ilmselt oleksin seda saatevaatamise saadet ka vaadanud. Ja leidnud lõpuks mingi terakese sealt, mis minu jaoks oleks need 23 osa enne seda raisatud aega mitteraisatuks muutnud. Seda ma suurest telekavaatamisest õppisingi vist - et igas tõrvapotis on kuskil see tilgake mett, mille pärast see jube sari v film tehti. Mina olengi see kolmas eesti kellele telekat tehakse. Mis siis, et mul pole enam ammu piisavalt aega olnud, et telekat vaadata rohkem kui taustaks v möödaminnes.

    Aga miks minnakse saatesse? Seda ma enda kogemusest ei tea, aga ju samal põhjusel, miks kodumängu ja naistevahetusse jne - kõigile meeldib tähelepanu. Aga mitte igaüks ei oska poppi blogi pidada või raamatuid kirjutada või muusikat teha vmt. Maybe.

    ReplyDelete
  8. Mul vajus imestusest suu lahti, kui reedel sõbrannade käest kuulsin, et selline saade nagu "Telerahvas" olemas on :D Nagu päriselt või :D

    Nojah, las ta siis olla ...

    AGA, Kelgukoerad oli tõesti päris põnev sari kuni Post ja Kõsta seal toimetasid! Seda vaatasime ikka huviga ja pakkus pinget. Hiljem vajus ära ...
    Pilvede all hakkab tüütuks muutuma jah, kuigi ma ikka panen vahel arvutist triikimise taustaks mängima :)
    Välismaistest meeldivad "Midsomer Murders" - no seda võiks ma vist küll lõpmatuseni hommikust õhtuni vaadata ja vanu osi jälle otsast peale ja uuesti :)
    "Tierre de Lobos" - hispaanlaste sari, sattusin suvel mingil "maja ja koera hoidmise nädalavahetusel" peale, kui vanematekodus olin üksi. No see on küll põnev ja isegi härra hakkas seda koos minuga vaatama.
    Siis meeldis mulle väga veel "Married, Single, Others" - seda ongi tõesti KAHJUKS ainult 1 hooaeg tehtud ja lisaks vaatasin ka ETV pealt vahel neid pisut flegmaatilisi, aga siiski toredaid Norra sarju nagu "Vaalasaarte Maria" ja üks oli veel ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma tegelikult sattusin eile nägema veel piinlikumat saadet. "Malaisia" vms tuli kusagilt kanalilt. Ma mäletasin küll, et sellline reality kunagi oli, aga et see nii kohutav oli...võehhhh! "Telerahvas" on selle kõrval lausa šedööver.

      "Taevasina" oli teine Norra sari:)

      Delete