Saturday, November 1, 2014

Headus on ilmas, kurjus on ilmas, pahad on pahad ja head on head...


Mäletate seda HUT Eesti kampaaniat, kus loositi välja üks mängumaja, aga väikese vimkaga. Võitja ei saanud maja endale, vaid sai selle kellelegi teisele edasi kinkida. Vaid umbes kümme inimest võttis sellest osa. Vaid kümme inimest soovis kellelegi teisele head teha. 
Kui auhinna sai endale jätta, siis võttis loosimisest osa kordades rohkem rahvast. Kas ei pane mõtlema?

Ma pean tunnistama, et kuigi ma tahaks, siis 100% heaks inimeseks ma end IGA päev pidada ei saa. Naeratamise asemel turtsatan ma tihti pahuralt ega märka, et kellelgi on veel kurvem või raskem. Selle pärast on mul hea meel, et Heily algatas sellise toreda ürituse nagu "Headus sünnitab headust". See on justkui meeldetuletus mulle endale, et ma püüks rohkem ja paremini. Marek juba naeris hommikul mu üle kui ma torisedes hommikul trepist alla tulin. 
"Kas sa mitte ei liitunud mingi üritusega, et oled kuu aega hea?"küsis ta. Ma noogutasin. 
"Siis see ju tähendab, et sa ei tohi tervelt kuu aega mu peale ärrituda?"ütles ta rahulolevalt. Ma noogutasin, kuid lisasin siiski, et ma ei saa lubada, aga ma püüan. Ja see on juba suur samm. Võib olla mitte inimkonna jaoks, aga minu enda jaoks siiski.

Liitu sina ka  selle kampaaniaga, jagame teistega oma heategusid. Olgu selleks siis kasvõi naeratus. Aga kui teate kedagi, kes vajaks abi või teiste toetust, siis andke sellestki meile teada. Aitäh, Heily, toreda algatuse eest!

Ilmad kisuvad külmaks ja kõledaks, iga päev toob kaasa mõne kurva uudise, ümberringi on torisevad või nukrad näod, aga kõik ei ole ju nii halb, meie elus on ka rõõmu ja päikesekiiri. Igaüks vajab soojust hinge! Võtame selle aja ja oleme kasvõi sellel ühel kuul rõõmsad, soojad ja armastavad, kuskilt tuleb ju alustada!
Märkame kassapidajat ja kingime talle naeratuse; aitame vana inimese üle tee; kiidame kui näeme midagi ilusat; ütleme paar head sõna kaas-teelisele; nukrat pilku nähes, tunneme huvi; mürgeldavaid lapsi nähes, muigame ja oleme koos nendega rõõmsad; kuulame neid, kes räägivad; märkame neid, kes on vaiksed ja tasased. Oleme olemas, siin ja praegu! Naudime hetke ja märkame teisi! Oleme koos head, sest hea sõna muudab ka tusase inimese tuju paremaks, headus sünnitab headust, naeratus sünnitab naeratuse!!!
Üks kuu aastas saame ju ometi sellega hakkama? Ehk sellest ajast tekkiv meeldiv emotsioon jääb püsima ja kandub edasi ka järgnevatesse päevadesse?

Tule liitu ja proovi leida ühe kuu jooksul iga päev kasvõi killuke head. :) Üritus facebook'is!!!!



PS: Kallid sõbrad, ärge solvuge, aga mul on ka üks küsimus. Kuidas saab sellel üritusel "võib olla" osaleda? Hakkate kassapidajale naeratama ja siis mõtlete ümber ning urisete hoopis? Annad kerjusele euro ja võtad siis tagasi? Või kuidas? 

4 comments:

  1. No mina näiteks ei suhtlegi eriti inimestega, kellel oleks lapsed, nii et ma ei oskakski kellelegi sellist mängumaja anda. Kui osaleks nii, et ise võidad, siis ehk paneks suvilasse püsti väiksele õele. Aga rohkem lapsi pole au tunda. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mõni lasteaed? Kool? "Kodutunde" saade? Lastekodu? See ei pea ju oma isiklik tuttav olema. Mina näiteks oleks kinkinud selle ühele perele, keda ma üldse ei tunne...

      Delete
  2. Eveliis! Ma olen täna mitu korda alustanud sulle kirjutamist.Küll FB seinale,küll siia blogisse. Olen jõudnud isegi ca 10 lauset parimal hetkel valmis kirjutada ja siis uuesti maha kustutanud. Tean, et tegu on see mis loeb! Ja sina oled selline haruldane "combo" inimesest,kes räägib ja teeb ka,ehk siis minu silmis see erand,kes kinnitab reeglit. Siiralt!Paari päeva pärast on mul põhjust veel kirjutada,siis ilmselt juba FB "Headus sünnitab headust" seinal.Tunnen end kuidagi kohmetuna nende sündmuste keskel,mis minu ümber toimuvad.Kindel mis üks on aga see,et tahtmine head teha on nakkav ja joovastav.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nüüd tunnen mina end kohmetuna. Sellise kiituse eest. Sest ma ei ole ju tegelikult suurt midagi inimkondamuutvat korda saatnud:)

      Delete