Monday, May 5, 2014

Siis kui ma ööklubis magada püüdsin

No ma ei saa aru, kuidas minul alati veab nende hotellitubade ja kajutitega. Alati on need kõige lärmakamate inimeste kõrval. Kusjuures isegi lennukis satuvad kõige lärmakamad inimesed just minu lähedale.
Loomulikult läks nii ka seekord. Kui Ida oli kenasti magama jäänud ja ma isegi hambad laiali põõnama olin jäänud, algas kusagil meie ukse taga see kohutav sejabrasilero möll. Mul oli tunne, et laeva töötajad olid koridoridesse lahti lastud, et nad kõik inimesed kajutitest välja ajaks. 
Sai see möll vaibuda, kui juba järgmisel hetkel oli mul tunne, et me oleme ööklubisse magama sattunud. Sihuke trall läks ukse taga lahti, et ma olin nii viimase piirini viidud, et oleks kohe 25g konjakit teinud...
No ja muidugi kui siis lõpuks vaikus saabus, ärkas Ida. Kell oli 3:30. Ja tal oli vaja mööda voodit edasi-tagasi sõeluma hakata. Nagu ikka sel kellaajal. Jumal, kus mul on sellest öisest trallist kopp ees.

Muidu pean ma aga oma imestuseks ütlema, et sel korral ei hakanud mul laevasõidust paha. Kes veel ei teadnud, siis ma kardan laevasõitu ja olgu meri või peegelsile, mul hakkab ikka halb. Seekord ei hakanud. Seekord ei suutnud ma aga laevas ringi kõndida. Nagu mõni pikem koridor tuli, jooksis mul pilt taskusse. Täiesti uskumatu! 

Aga Ida oli reisi ajal tubli. Võib Norra reisi planeerima hakata küll.

                                           

Ahjaa. Kui me onu Tarmo ja Idaga ringi jalutasime, tabasin ma end järsku mõttelt, et inimesed võivad ju arvata, et ta mu mees on. Vana mees, kes on endale noore naise võtnud. Sest 50-aastase kõrval on ju 33 noor. "Aga noh vähemalt peetakse meid rikkaks, sest vana mees, kes on noore naise võtnud, peab ju vähemalt jõukas olema," naersime me.
"Ma siis igaks juhuks kogu aeg räägin, et ma olen onu Tarmo," pakkus Tarmo välja lahenduse.
"Seda võib mitmesti mõista, ma parem ütlen kogu aeg, et issi jäi koju,  vastasin mina. Ja mõtlesin siis, et ka seda võidakse ju valesti mõista. Issi on kodus, aga antud kontekstis noor naine on "onuga" reisil. 
No jah. Õnneks on ka emme kaasas. Nii et nad võivad ka mu vanemad olla. Vòi on emme meie lapse hoidja? Aga kui emme üksi Idaga ringi jalutab? Kas siis peetakse teda vanaemaks? Või vaadatakse, et näe "vanamutt" on lapse saanud? 

Miks me sellisel teemal üldse arutlesime? Hea küsimus. Ilmselt oli see ajendatud sellest hiljutisest perekooli teemast, kus kõik kõike nii hästi teavad. Ehk siis kui ma oleks kuulus, siis saaks ühest süütust reisist päris mitu Õhtulehe artiklit. Kui tahta. 

11 comments:

  1. Kusjuures minul oligi Rootsi laevas nii, et lapse issi jäi koju ja mina jalutasin lapse ja oma isaga ringi, siis Lote pakkus seal lastele kommi, laps ei julgenud vastu võtta ja Lote siis ütles, no ma annan selle su issi kätte, pärast issi annab :D
    Ebareaalne, mul on isaga vanusavahe 32 aastat ka veel, üsna rõve :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Njaa, olin ka mõned kuud tagasi isaga ühes restoranis reede õhtul ja vaatasin, et paar tuttavat vaatasid pisut sellise pilguga, et oot-oot, mis värk on. Et vanema meesterahvaga väljas, kus laps ja OMA mees on. Kes see ikka esimese hooga mõtleb, et isaga, sest neid suure vanusevahega paar ikka ju jagub

      Delete
  2. Tänapäeval ei ole 33 aastane 50 aastase kõrval enam mingi noor naine:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures hakkasin isegi mõtlema, et tegelt ju pea ühevanused:S

      Delete
  3. Kas mul on õigesti meeles, et laevades ongi magamine keelatud?:)
    mu meelest alles hiljuti oligi selline uudis. Nüüd siis selgub, et ongi tõsi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahh, ma ei teadnud seda. Oleks teadnud, oleks ka Ida ja saatjaskonnaga hommikuni brasileerotanu:D

      Delete
  4. Laevas magamine on muutunud jah võimatuks. Ise veebruaris viimati Rootsis käies vahetasime lausa kajutit, sest lisaks kordidori möllule oli meie kajut sattunud täpselt diskoteegi peale:)

    A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle tundus, et meie kajut oli ka ööklubile üsna lähedal.

      Delete
  5. Ei tule just üllatusena, et hotellitoa sain ma esimesele korrusele kohe välisukse kõrvale, nii et ka kardinad peavad kogu aeg ees olema. Ōnneks on rahulik väike hotell rahulikus kandis. Sülitan kolm korda üle õla ja loodan et ära ei sõnunud:)

    ReplyDelete
  6. Kusjuures ma töötan mängutoas, kuhu siis emmed-issid ja ka vanaemad-vanaisad lapsi mängima toovad. Mitu korda on käinud vanem härra koos 4 aastase tüdrukuga. Arvasin, et vanaisa aga ei julgenud igaks juhuks pöörduda tema poole nii. Läks veidi aega mööda kui ühes ajakirjas jäi silma nagu tuttav laps ja härra. Lõpuks viisin kokku, et mängutoas näinud. Tuli välja, et tuntud spordimees ja artiklis rääkiski sellest, kuidas ta üsna kõrges vanuses veel tütre sai ja kuidas tütar teda noorena hoiab. :) Et võib la vastupidised situatsioone olla, arvad, et vanaisa aga hoopis isa.:p

    ReplyDelete
  7. Ma narrin nii oma meest, et kui lähed Idale lasteaeda järgi, siis kõik vaatavad, et näe vanaisa. A kui hiljuti sattusin seltskonda, kus olid emad, kes olid minust kümme aastat nooremad, siis mõtlesin, et pole mul midagi naerda. Lähen lasteaeda järgi ja vaene Ida mõtleb, et miks mul nii vana ema on:)

    ReplyDelete