Sunday, January 11, 2015

Milline pidu!


Marek pidas eile sünnipäeva. Veel mõned aastad tagasi lõppesid peod meie majas tantsu ja tralliga, enne varaseid hommikutunde ei lahkunud keegi. Igasugu vahvaid üritusi sai korraldatud. Järgmisel hommikul poole lõunani põõnatud, siis teleka ees end "ravitud" ja vaadatud pilte eelmisest õhtust. Meeleolukad olid. Näiteks sellised.












 Vanusega aga muutub palju, Eilne pidu oli "pidu sektsioonides" - naised istusid elutoas ja jõid veini. Taustaks käis "Tuulest viidud", mehed olid lastega (!) köögis. Külalised tulid viksilt ja viisakalt autodega ja lahkusid, siis kui lastel hakkas uneaeg tulema. Tantsu ja tralli asemel jooksid elutoas ringi lapsed. Polnud kohta, kus poleks olnud laiali laste mänguasju.
Õhtu lõppedes pesi Marek ära nõud ja võttis tolmuimejaga põranda puhtaks. Sest nii on viisakas. Suurem osa ostetud veinist ja muust kangemast kraamist jäi alles. Kõige minevam jook oli morss. Naised vaatasid ikka "Tuulest viidud".  Vot sellined on peod nüüd kui laps on majas. Arvate, et ma virisen? Ei, sugugi mitte. Lihtsalt asjad muutuvad. Vanusega. Lapse sünniga. Ka peod.

Hommikul kell viis arvas Ida, et on õige aeg ärgata. Vanasti oleks sel ajal viimased külalised lahkunud.




No comments:

Post a Comment