Wednesday, January 8, 2014

Hambad?

Britt Ida on juba pikemat aega vaid ilastanud ja rusikat suhu toppinud. Hambad, ütles Marek. Ole nüüd, ütlesin mina, kahekuusel elajasekesel ei saa veel mingeid hambaid olla.
Kui aga selja taha jäid kaks magamata ööd, ekstreemselt virilat päeva, kella poole viiene ärkamine, sellele järgnenud mitmetunnine nuturalli, piima asemel minu närvide söömine, olin ma nõus tunnistama, et võib-olla siis tõepoolest on tegu hammaste tuleku valuga. Eriti kuna mu sõbranna neljakuusel lapsel on juba kaks hammast ja sõber Guugl ütles, et igemed võivad sügelema hakata kuid enne hammaste tulekut.
Nii saigi eile õhtul Britt Ida igemetele määritud väike törts miskit geeli. Ja  ma ei suutnud uskuda, kui laps kell 12 ära kukkus, sõi alles poole viie ajal ja kui ma ärgates kella vaatasin ning nägin, et see 8:44 näitab, arvasin ma, et näen und. Julma und sellest, et ma saan magada.

Kuid see ei ole uni. Ja Britt Ida magabki. Käed ja jalad laiali ning õnnis naeratus näol. Ometi ei saa ma aru, kuidas need hambad nii kiiresti tulema hakkavad. Isegi gaasivalud pole veel päris lõplikult jõudnud lahkuda. Mingi puhkeperiood võiks ju igasugu huvitavate vaevuste vahel olla. Noh et ma saaks korraks puhata.

Selleks, et puhata, kasutan ma rongaemana täna jälle ära tädi Merlet ning vean Mareki ooperisse. Ma pole nii ammu ooperis käinud. Ja juba reedel ootab mind Noiris gurmeeõhtusöök Heily ja Dagnega. Isver, kui ammu ma pole lihtsalt tüdrukutega väljas käinud. Siis veel laupäeval juuksur ja pühapäeval veel üks õhtusöök. Nii palju brittidatuid tegevusi. Totaalne rongaema...

Kas keegi veel tahaks meiega Noiris liituda? 


3 comments:

  1. ma ei ole küll mingi eriline titeekspert, aga kui üks imik ikka magamast keeldub, siis on tal suure tõenäosusega üleväsimus. ühtedel tuttavatel ei tahtnud ka laps magada ja eelistas selle asemel kisada, kuni vanemad hakkasid teda paar tundi varem ööunele suunama ja see worked like a charm. vanmead nüüd lähevad ka kell 7 õhtul magama, sest laps ärkab ka 7 hommikul... isiklikult olen seda meelt, et laps tuleks sobitada oma režiimi, aga kui ta keeldub, siis vist peab vastupidi tegema (kuni saab õiget pidi keerata). ühesõnaga kokkuvõttes, sellist asja nagu vähemagav imik ei ole olemas, aga kuna vaene loll ei saa aru, mis temast oodatakse ja see läheb vastuollu tema isikliku bioloogilise kellaga, tuleb vahepeal läbi põlevate rõngaste hüpata. vabandan, kui varasemates kommentaarides on juba samu soovitusi olnud, neid ma ei ole läbi töötanud :)

    ReplyDelete
  2. Jah, seda ma tean, et kui magama ei jää, on üleväsimus ja tegelikult me suuresti seamegi oma elu lapse järgi, st et kui ta tahaks kl 8 magama minna, siis ma suurima hea meelega teeks seda. MAgama tahab ta aga minna 11-12 paiku, püüan teda harjutada veidi varasema magamaminekuga, sest ise olen alati varajane magajamineja olnud.
    Viimased ööd on aga näha olnud, et ta magaks, kuid midagi vaevab teda, sest ta ärkas nutuga pidevalt üles unest. Tänane öö oligi meeldiv vaheldus kahele eelnevale.

    ReplyDelete
  3. Me ka ootasime juba kolmekuuselt hambaid, sest ilastasid mis kole ja toppisid käsi suhu. Ühel tulid 7,5-kuuselt, teisel 10-kuuselt esimesed... Samas - eks nad tee haiget ikka kasvades, lõikumine on lõpuks ainult asja viimistlemine.

    ReplyDelete