Wednesday, January 29, 2014

Mehed on ikka elu õied küll

Britt Ida magas öösel rahutult ja ärkas iga paari tunni tagant rahmeldes üles, või noh ei ärganud ka, lihtsalt rahmeldas ja sahmerdas ja krigises poolenisti magades. Ma püüdsin tal aidata gaasidega hakkama saada, aga sain ainult asja nii palju paremaks, et ta magas jälle natuke ja alustas siis uuesti. Nii umbes kahe paiku hakkas ta veidike häälekamalt, trihnudes kui kasutada üht järjekordset vanaema uudissõna, üles.
Marek võttis lapse sülle ja ohkas: "Kuule, laps, miks just täna öösel, kui issi tahaks hommikul vara tööle minna! Nii ei saa ju!"
Olin küll unesegane, aga ei saanud vastu kiusatusele, et  sarkastiliselt küsida, et miks siis ei saa.
"No kuidas ma lähen tööle vara kui ma olen unine ja magamata," vastas ta mulle õnnetult.
"Mida? Ütle uuesti?" mõtlesin ma oma peas. Kolmest kuust olen ma magada saanud vaid loetud ööd. Ja ometigi olen ma pidanud hommikul ärkama. Lausa terve päeva ärkvel olema. Ja paar korda veel öö ka takka otsa. Ohh, neid mehi, nii õrnad ja haprad, tõelised elu õied!

Hommikul ärkas Hr.Abikaasa siiski enne kukke ja koitu. Ma muidugi ei tea, kas ta oleks ärganud ka siis, kui Britt Ida ei oleks jälle sahmerdama, mind kätega peksma ja trihnuma hakanud;) Pani ahju kütte, et naisperel soe oleks kodus ja läkski tööle. Unisena ja magamata.
Boonuseks vastas ta mu unesegasele torinale, et täitsa lõpp, üldse ei saanud öösel magada: "Tead, mina ärkasin ka iga ta liigutuse peale täna üles, ma olen ka magamata!" Oooooo, vaeseke!

Kusjuures tegelikult on Hr. Abikaasa väga suureks toeks ja abiks "deemonlapse" kasvatamisel. Noh nii igaks juhuks ütlen, kui keegi peaks arvama, et oomaigaad, nüüd pole ta enam oma ideaalse mehega ka rahul. Olen küll, aga see ei tähenda, et ta üle aeg-ajalt nalja ei võiks visata;)

Ja öelge mulle, kas gaasid ja muud sellised vaevused ei saagi kunagi otsa. Tark raamat ütles, et kolmandaks elukuuks on see mure murtud. Britt Ida on kolm kuud ja viis päeva vana. Aga ikka rahmeldab ta end just kõhumurede pärast üles. Kas tark raamat valetab? Mida teha, et lapsel kergem oleks? (Rohtu hakkasin ka uuesti andma talle enne iga söögikorda, või vähemalt enne iga piimasegu söögikorda.)
Mudu mulle tundub, et ta magaks peaaegu terve öönagu kott, sest süüa ta ei taha ja tegelikult ka üles ärgata ei taha, lihtsalt miski ajab teda üles. Saaks sellest miskist lahti, saaks terve pere magada ja issi ei peaks unisena tööle minema;)

10 comments:

  1. Kas ta saab sul siis piimasegu? Äkki on asi selles, need võivad ka gaase põhjustada. Kas sellest loobuda ei oleks võimalik või siis vähemalt mõnd muud sorti katsetada? Muidu gaasid võivad kesta ka kauem kui kolm kuud, minu omal nt said need hädad läbi kuskil 4-kuuseks saades. Aga siis tulid hambad :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Piimasegu saab juurde küll, täna katsetan neljandat. Erinevust pole märganud. Ma hea meelega piimasegu ei annaks, aga arst siiski soovitas, sest kaal on selline nii ja naa.

      Delete
  2. Ootangi "põnevusega" et kuna siis hambajama pihta hakkab, vahepeal tundub, et see ka juba kummitab:D

    ReplyDelete
  3. Kuidas Britt Ida magab, mis asendis? Äkki oleks abi, kui vahetad lapsel asendit!? Minu preili ei soovinud enam 3-4 kuu vahel selili magada ja ajaski kätega rahmeldades ennast üles ja ägises muudkui iga tunni tagant. Siis kogemata panin ta ühel õhtul külili ja laps oli väga rahul. Nüüd aga pean öösiti peale söötmist teda oma voodisse tõstes ikka kohendama ja külge vahetama :D kuni ta ise juba nii osav on, et valib omale magamiseks õige asendi :) Ei julge lubada, et sellest abi on, aga proovida võite.... Tean ka, et paljudel magavad sünnist saati kõhuli lapsed, pidi gaasimurede vastu eriti hästi aitama, aga ise pole julgend teda kõhuli magama jätta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures külili magab tõesti paremini, proovin öösel kohendada asendit ehk aitab:) kõhuli on ka paar korda maganud, aga pole vist ikka tema teetassike, maurab üles end...

      Delete
  4. Minu tütrel lõppesid gaasivalud 4-kuuselt. Korralikult magama hakkas ca 3-4 aastaselt. Jõudu!

    ReplyDelete
  5. Nii palju tuttavat, alates väljendist hr. Abikaasa kuni lapse pärast magamata öödeni! Pean sind kurvastama, et see jätkub veel ja veel! Ja ühel ilusal päeval ta enam ei trihnu vaid hakkab lihtsalt röökima!
    Aga ma tean, mis selle vastu aitab- meeste ja lastevaba lõunasöök Diipis;)

    A.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selle päevapikkuse lasteta lõuna teeme ära;)

      Delete
    2. Mul 3 last, noorim hetkel 7kuune. Peaks ju kogemust olema juba!? Aga just kolmnda lapsega on magamised kõige nirumad. Üpris tavaline on, et ärkab 3 korda ja sahmib ja vigiseb. Kui ta oli pisem, siis aitasid meil väga hästi võimlemine ja vannis käimised. Ühelt poolt siis lihaste tugevdamine ja lõdvestamine, teisalt keha parem tunnetamine ja juhtimine. Sest eks need öised viginad tekivadki sellest, et miski ebamugavus (gaasimull, krooks, nn lendava keha tunne st käed ja jalad äkitselt vehklevad) ei lase rahulikult magada. Mina silitasin palju lapse jalgu, kõhtu, selga. Mudisin ja nö joonistasin jalaltaldadele, igal mähkmevahetusel kõigele sellele keerasin ta kõhuli. Kui on usku refleksoloogiasse, siis tasub ka laste refleksoloogi juurde minna, kes teatud punkte mõjutab ja last masseerib, see ka pidavat pingeid ja rahutust maha võtma. Praegusel külmala ajal seda eriti kasutada ei saa, aga mõni tark on ka öelnud, et mida rohkem laps viibib/ magab värskes õhus, seda paremini ta öösiti magab. Jaksu emale! Mõnusat und beebile,

      Delete
  6. Refleksoloogia kôlab pônevalt, uurin veidi:)
    Eile lapsele piimasegu ei andnud, andsin lihtsalt süüa nii tihti kui vähegi tahtis. Öösel rahmeldas endal aga isegi püksid jalast:S magas vaid nii, et hoidsin teda külje peal, et sai peaga vähem rahmida, teise käega hoidsin käsi kinni. Nii et Ida sai ikka tiba magatud, mina aga veel vâhem kui harilikult:)

    ReplyDelete