Wednesday, December 18, 2013

Nii minulik


Mõtlesin, et katsetan siis täna seda vankriga-väljas-magamise-nippi, et äkki tõesti magab ka Britt Ida õues hästi, nii nagu teised lapsed. Siiani olin ma veidike kartnud, et panen ta liiga õhukeselt riidesse või ma ei tea mida muud, aga kui mu tuttav kogenud kolme lapsega "rongaema" rääkis, kuidas tema laps ka -25 kraadiga õues magas ja ellu jäi, siis julgesin proovida. 
Nipp toimis. 
Veidike muretsevalt jätsin ma vankri õue, Hugo valvsa pilgu alla. Hugo täitis oma valvuri ülesannet päris hästi ning haukus kõvasti iga lennuki ja varese peale, mis julgesid Britt Ida und häirida. Seda, et ta oma haukumine võiks Britt Ida üles ajada, ta ära ei jaganud. Õnneks oli ka seekord nii, et kui Britt Ida ikka magama jääb, siis ta magab.


Ise läksin tuppa, et veidike kraamida. Ma polnud ammu valges kodus olnud ja seepärast polnud väga ka koristamise peale mõelnud, aga täna vaatasin, et kodu lausa karjus, et kuule naine, ole nüüd nii hea ja liiguta veits oma suurt tagumikku ning ole vahepeal korralik koduperenaine ka
Tolmud imetud, asusin ma ühest kohast teise liigutama jõulukalendri pakke (neid oli juba nii vähe alles jäänud, et nad ei sobinud enam trepi külge rippuma). Mõtlesin, et teen veel selle liigutuse ära, siis teen endale tassi teed ja naudin seda jooki teleka ees, kuumana, nii nagu teed jooma peaks, sest põrandaid ma niikuinii pesta ei saa, kuna pole vahendit. Las see jääda nädalavahetuseks Marekile, mõtlesin ma, siis peaks tal Diibist vabad päevad olema, et mis ta ikka puhkab neist 24/7 tööpäevadest, parem pesku põrandat.

Ja siis see juhtus.

Avastasin, et ühest kingipakist oli köögilauale välja voolanud mingi vedelik. Alkohol, lootsin ma ise vaikselt, et siis oleks ma ju sunnitud seda veidike sealt laualt limpsima, sest kuidas ma lasen kingitusel raisku minna:D 
Aga kujutage ette, pakis, millesse ma kogemata kääridega augu torganud olin, oli täitekotis Ajax Floral Fiesta. Milline saatuse iroonia! 
Vaikselt nirises põrandapesuvahendit laualt põrandale. Mis mul siis üle jäi, kui see kokku kraapida ja põrandat pesema hakata. Tee jäi joomata. Selle eest said põrandad pestud. Uskumatu asjade kokkulangevus. Selliseid asju juhtub vaid minuga.

Ja Britt Ida magab kolmandat tundi juba (ma küll vahepeal jõudsin ta vankriga esikusse tõsta, sest mingil hetkel näitas ta ärkamisemärke, kuid nüüd põõnab ta suu ammuli rahulikult edasi). Nii et mina saan vahepeal ka inimese moodi arvutist blogida, mitte ühe näpuga telefonis toksida. 

Ei tea, kas jõuaks veel ka teed juua? Murphy seadus ütleb muidugi, et ilmselt mitte...




3 comments:

  1. Tee tuleb kõigepealt ära juua. Või lõunat süüa. Ma sain selle läbi suure häda selgeks. See ära panemata kraam või pühkimata põrand ootab - aga mul on küll nii, et kui päeva jooksul midagi süüa ei jõua, siis jookseb juhe oluliselt kiiremini kokku.
    Ja õue nipp töötab. Ma võin öelda, et meie preili sündis jaanuari lõpus ja hoolimata sellest ,et ta oli pisike ja pidi hästi soojas olema, siis magas ta ikka tundide kaupa õues (tõsi, eelmine talv oli suht leebe, mitte päris -25).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma kusjuures hetkel naudin teed, vaikust ja pestud pôrandat. Krt, lapsed on armsad, kui nad magavad:)

      Delete
  2. No see vana tõde ju, et nad õues külma ilmaga magavad oluliselt paremini ja pikemalt. Lisaks sellele, et see laseb sul koduseid toimetusi teha ja sellist luksust nagu tee nautida, tuleb värske õhk lapsele vaid kasuks ;)

    ReplyDelete