Thursday, June 27, 2013

Emotsioon nr 33

Ikka  ju juhtub, et mul küsitakse, et kui palju rase sa siis oled. Neli kuud, vastasin ma kogu aeg. Aga kui ma jaanipäeval jälle "neli kuud" vastasin, vaatas Janek mulle küsivalt otsa. Kui ma eile Janekile ütlesin, et viis kuud veel, vaatas Janek mulle jälle küsivalt otsa. Et kui jõuludeni on pool aastat aega, kaua ma siis kavatsen rase olla. Aasta või?
Ja ma siis hakkasingi mõtlema, et ma enam ei tea kui rase ma olen. Nendest nädalatest ja +päevadest ma ei üritagi rääkida, sest eksida nagu ka ei taha, aga samas ma täpselt enam ei tea ka. Mingi arvutus ütleb, et 22. nädalat. +4 päeva? Mitu kuud see on? Neli? Viis?
Kui palju rase ma olen kui ma olen rase umbes veebruari algusest? Vist. Ma ei tea isegi seda. Sest jah, oh õudust, ma ei ole kunagi süvenenud kuna ja kaua ja miks ja millal ja millise vahega mul päevad on olnud. Ei tea.
Ja nüüd ma ei tea kui rase ma olen. Lihtsalt ei tea. Kuna ma lapse kätte saan? Ma ei tea. Nad muudkui muudavad neid kuupäevi. Seda on raske jälgida ja meeles pidada. Alguses oli emme sünnipäev ehk seitsmes november, siis märkas Janek, et kusagil oli kirjas juba 31.oktoober ja mingil veidral põhjusel on mul meeles uus daatum 23.oktoober. Kas see ka õige on, ma ei tea.
                                          Ma lihtsalt ei tea. Mitte midagi. 

8 comments:

  1. Kuud unusta ära, liiga keeruline see 40 nädala 9ks v6i 10ks kuuks väänamine. Mina kasutasin ajaühikuid nagu "umbes pool on läbi", "8 nädalat veel jäänud". Aga mis emapassis seisab arvestusliku kuupäevana? Kui seda tead, siis saad ju ühest tuhandetest interneti raseduskalkulaatoritest igal ajal järgi vaadata, mitmes nädal jookseb, nt delfi naisteka beebilehelt ;)Igal nädalal samal nädalapäeval lööb uue nädala ette, lihtne ju ;)

    ReplyDelete
  2. See "umbes pool on läbi" on hea küll vastuseks.

    ReplyDelete
  3. Ma olen ka loobunud kuude ütlemisest ja nädalate osas pakun ka suurusjärku, sest iga uus UH pakub uut aega (ja üks pakkus mitut) ja siis veel need erinevad kalkulaatorid ka. Praeguseks on mul vist kokku 7-8 EDD-d (estimated date of delivery), mis katavad umbes nädalase ajavahemiku.

    ReplyDelete
  4. Ma just alati imestan, kui hästi kõik rasedad nädalates orienteeruvad, kui keegi ütleb, et on näiteks 29 nädalat rase, siis satun alati segadusse, ei suuda samuti kohe ümber arvutada, et mitmes kuu see siis on... Ma juba arvasin, et see on nagu rasedate vandenõu, et nemad mõistavad ja teised mitte.

    ReplyDelete
  5. Ma vähemalt mõneks ajaks võtan selle "pool on läbi" -hoiaku:)

    ReplyDelete
  6. Just, ja kui lõpp juba paistab, siis saad ju jälle öelda et kuu (4 nädalat), poolteist (6) või kaks (8) veel jäänud ;) No et vältida seda 9 v6i 10 kuu dilemmat ;)

    ReplyDelete
  7. Ma kasutan seda tabelit

    http://www.nupsu.ee/?menu=parenting&page=pregcal

    Ega muidu ei teaks ka. Täna googeldasin mitmendal nädalal ma üldse olen :D

    ReplyDelete
  8. Nojah, tabel oli muidugi kasulik. Ses mõttes, et sain teada, et võiks ju olla lausa viies kuu ja 23. nädal. Vist:D
    Aga poleks pidanud lugema, mis kõik võib olla ja juhtuda ja mille eest hoiduda. Esimest korda elus mõtlesin korraks üle, et omg mul ju täna pea valutas (= preklampsia oht. mis iganes see ka ei oleks), omg mul ju olid valud seljas (= enneaegne sünnitus. mis sellest et ma tegelikult eile küürutades rohisin) jne jne jne.
    Omg, omg, omg!

    ReplyDelete