Monday, November 21, 2011

Veel purke, üksmeel & eriarvamus



Nädalavahetusel juhtus midagi uskumatut. Mulle tundub, et mul õnnestus lõpuks ometi Janek Harry Potteri usku keerata. Jeei! Nii umbes viis aastat olen ma kuulnud, kui nõme film see on ja kuidas ta ei viitsi seda vaadata (umbes nii nagu mina suhtun Kariibi mere piraatidesse, kuigi solidaarsusest olen ma seda siiski vaadanud ja ega ei saa öelda, et halb oleks olnud. Lihtsalt jonni pärast rohkem piraadifilmi ma ei fänna) ja nii edasi ja edasi.
Olude sunnil vaatasime paar laupäeva tagasi Harry Potteri Saladuste kambri filmi. Sel laupäeval tuli telekast kolmas osa -Azkabani vang, mille otsa me sattusime täiesti juhuslikult. Ja nagu ikka ei olnud ka sel laupäeval telekast mitte midagi mõistlikku vaadata ning meil ei jäänud muud üle kui mõnd videot vaadata. Nii veider kui see ka ei ole, oli meil dvd riiulis just nimelt neljas osa - Tulepeeker (mida ma isegi ei teadnud, ma olin kogu aeg arvanud, et meil on olemas 1. või 2. osa).
Lõppes lugu sellega, et mina vajusin enne filmi lõppu magusasse unne, aga Janek (kellele Harry Potter ei meeldi!) vaatas filmi lõpuni ning tal ei olnud isegi mitte midagi selle vastu, et pühapäeval seda minuga uuesti vaadata. Veider, et veel paar nädalat tagasi ei teadnud ta ühtegi filmitegelast peale Potteri enda, aga nüüd...
Mulle tundus lausa, et tal tekkis hasart ja huvi ka ülejäänud filmid koos minuga ära vaadata. 101-nimekirja Harry Potteri punkt läheb seega väga libedalt:)
Meie perre on tekkinud Harry Potteri üksmeel!

Pühapäeval jäime me aga esimest korda eriarvamusele. Siiani on meil erinevate laulu-ja tantsusaadete suhtes olnud alati üks maitse, kuid "laulupealinna" suhtes jäime me eriarvamusele. Janek üritas mind küll meelitada Kärdla poolele ja mina teda Kohtla-Järve poolele, kuid mõlema katsed olid tulutud. Mina olin Tanja poolt ja Janek Oti poolt!
Samal ajal kui Janek heldimusega "Ärkamisaega" kuulas ja vaata, et pisaratki pühkis, leidsin mina, et see polnud üldse suurem asi esitus. Et kõik ausalt ära rääkida, siis Rene Eespere "Ärkamisaeg" on üks mu lemmiklauludest ja iga kord kui ma kuulen seda koori esituses tuleb mulle kananahk peale. Seekord oli ju ka koor olemas, aga tehke mis tahate mulle lihtsalt ei meeldinud. Minu jaoks ei olnud see minu "Ärkamisaeg" ja seda enam hoidsin ma pöidlaid Tanjale kuigi ka tema kolmas lugu mulle erilist muljet ei avaldanud. (Ma siiski isegi hääletasin Kohtla-Järve poolt, millest ilmselt küll kasu ei olnud nagu me tulemustest teame.)
Tantsusaates olime me aga jälle ühel meelel - Getter välja! Ometigi on mul tunne, et meil tekib võimalus ka uuesti eriarvamusele jääda, sest kui Janek on kindlalt Anna Levandi poolt, siis mina vist kaldun pigem Jan Uuspõllule pöialt hoidma.
Samas on mul täiesti ükskõik, et me tantsu-ja laulusaate suhtes eriarvamusele jääme. Põhiline on ju siiski Harry Potteri suhtes ühel meelel olla!

5 comments:

  1. Tegelen ka Potteriga :DD Esimene osa vaadatud ja no see oli igav, sest nagu ma teada sain, olen ma seda koguni nii mitu korda näinud, et mõned kohad olid peas... Aga lõpp oli uus ja huvitav (ma olen väga palju filme näinud, aga mitte kunagi nende lõppe, sest selleks ajaks jään ma tavaliselt magama) :DDD

    ReplyDelete
  2. Sa sööda talle ikka raamatud ette. Filmid ei ole pooltki nii head kui raamatud. Seal on kõik lühendatud ja lihtsamaks tehtud, et segadusi ei tekiks, väikseid märke ei saa lugeda. :)

    Mina oleks ka Tanja poolt, kuigi ma isegi ei sattunud seda hooaega vaatama. Tanja on põhimõtteliselt üks Eesti parimatest lauljatest!

    ReplyDelete
  3. Ma üldse ei imestaks, kui me varsti ka raamatuteni jõuame. Potter ruulib!
    Ja Tanja ka:)

    ReplyDelete
  4. ma olen ise ka oma purkidest väikeses vaimustuses, loodetavasti leian ma varsti midagi uut. Aga seniks sõbrad-tuttavad, sry, peate mu kingipurgid välja kannatama:D

    ReplyDelete