Wednesday, November 23, 2011

Appi,kui meil üldse elektrit poleks, peaksimegi me telekat küünlavalgel vaatama!


Mul olid tänase päevaga suured plaanid. Ma olin plaaninud päeva veeta kirjutades. Kõik see läks aga vett vedama kui ma hommikukohvi juues ning "Seaduse nimel" vaadates, avastasin end ühtäkki täielikus vaikuses. Just sel hetkel kui sari oli põnevaks läinud kadus elekter! Esimese hooga suutsin ma mõelda, et ilmselt on meil arve maksmata ja elekter lükati välja, kuid sain siis isegi aru, et see pole lihtsalt võimalik, sest juba vähemalt pool aastat maksan ma arved ära isegi enne nende tähtaega. Lootsin siis lihtsa katkestuse peale, kuid ka kaks tundi ning 80lk "Musta obeliski" hiljem ei olnud elektrist kippu ega kõppu. Ma vandusin end maapõhja, et olin eile öösel FB-s arvuti aku tühjaks surfanud ning unustanud selle laadima panna.

Kui Janek pool tundi hiljem end üles ajas, tuli talle meelde, et täna pidigi 9st 4ni elektrikatkestus olema, aga mulle oli ta selle unustanud edasi öelda. (kui ma oleks seda teadnud, oleks ma kindlasti arvuti aku õhtul täis laadinud!). Ega siis midagi, ma pidin leppima mõttega, et ka järgmised viis tundi olin ma sunnitud vaid raamatut lugema (sest ka kõikideks teisteks tegevusteks oleks vaja olnud elektrit).
Iseenesest oli muidugi tore, et ma sain lugeda, sest vahepeal tekkis mul juba kahtlus, et ei jõuagi oma 101 nimekirjas täita eesmärki lugeda iga kuu üks raamat. Novembrikuu on käest nii kiiresti kadumas! Aga ma ei olnud seda planeerinud täna teha. Ja pealegi hakkas vaikselt ka pimedaks minema. Küünlad tuli põlema panna, aga lugeda enam hästi ei näinud. Elektrikatkestuse lõpuni oli jäänud veel 45 minutit.

Veetes tänase päeva 16.sajandis, ilma elektrita, mis automaatselt tähendas ka päeva veetmist ilma vee ja kütteta, mõtlesin ma kui õudne võis olla vana aja inimestel. Elada ilma elektrita! Kas nad vaatasid kogu aeg küünlavalgel televiisorit? K o h u t a v! Vähe sellest, et mul polnud elektrit, ei olnud mul täna ka telefoni. Ega autot, for that sakes matter. Olime vaid mina, totaalne vaikus ja igavlevad loomad.
Te ei kujuta ette mu heameelt kui nurgas nukralt seisnud televiisorikast korraga jälle värvilise pildi ette võttis! Ma olin kohe nii õnnelik, et pidin natuke "Sõpru" vaatama:)

Ühtlasi teen ma siinkohal ka veidike sohki. 101-nimekiri nägi ette, et olen 24h elektrita, aga seitse tundi elektrita oli piisav piin. Vabatahtlikult ma seda rohkem teha ei taha. Ja kui nüüd üdini aus olla, siis talvetormidega on mul kindlasti (võttes arvesse eelmise aasta kogemust) võimalik 24+ tundi elektrita täis saada ilma suurema probleemita.

No comments:

Post a Comment