Kolmapäeval, 9. novembril kell 19.00 toimub restoran Senso banketisaalis eriline õhtusöök, kus 5-käigulisest menüüst on iga kokk loonud ühe käigu, kasutades seejuures vaid Lõuna-Eesti kohalikku väiketootjate toorainet. Menüü toob esile peened nüansid meie kohalikus köögis, seejuures tutvustab iga kokk oma loomingut ise kõigile külalistele.
Ahto Kikas (restoran Dorpat)Ürdisoola veisevälisfilee torbikkukeseene ja Forte juustu julienne, sõstra-palsamiäädikakastme ja sinepi-tillikastmega
Vein: Open Now Rouge 2008 AC Minervois, Domaine de Chamans
Priit Palk (Kohvik Crepp)
Mee ja musta leiva koorikuga ahvenafilee herne-kartulipüree, sügisese aedviljasalsa ning tilliõliga
Vein: Sylvaner Les Princes Abbés 2008 AC Alsace, Domaines Schlumberger
Joel Ostrat & Jorma Riivald (kohvik Truffe)
Tummine suitsutatud lambaliha supp jäise köömne-ürdinapsuga
Nico Lontras (kohvik Vilde)
Röstitud vutt magusa kartuli, vutimuna-brioche`, tüümianikastme ja metsasaadustega (jõhvikad, mandlid, kadakamarjad, võrsed ja marineeritud kurgid)
Vein: Les Chamans Rouge 2006, AC Minervois, Domaine de Chamans, France
Õie Pritson & Joel Ostrat (Kohvik Werner)
Sügisõuna ja Lõuna-Eesti kitsejuustu küpsetis astelpaju-vaniljekreemiga
Vein: Beerenauslese Burgenland, Höpler
Patt oleks puududa kui nii ahvatlev menüü on kokku pandud!
Huvitav, kuidas tartlastel l2ks ka? Kui teada saad, siis anna m2rku.
ReplyDelete