Monday, March 9, 2015

Norra on ikka omamoodi


Mind paneb tegelikult muigama, kuidas ma arvasin, et seekord läheb Norraga kõik nagu lepase reega. Nii et löön aga jalaga ukse lahti ja kõik asjad saavad nagu iseenesest tehtud. Loomulikult mitte. Kuidas ma sain ära unustada, et Norras käivad asjad ikka omamoodi. Näiteks on mul lisaks Lillehammerile pop up poe plaan ka Oslos. Kirjutasingi siis ühele kinnisvarafirmale, kes rendib ruume ühes ostukeskuses. Loomulikult selgus, et selles ostukeskuses pop up poodi avada ei saa. Reeglid olla sihukesed. "Aga sa võta ühendust Peetriga," vastas mulle sealt kinnisvarafirmast keegi Geir, "tema saab aidata." 
Aga kes on Peeter ja kuidas ma temaga ühendust saaksin, seda ta mulle ei öelnud. Klassika. Ma hakkan nüüd guugeldama: Peeter, kes Oslos poepinda rendib

Teiseks olen ma end viinud kurssi Norra moeblogijatega, kellega koostööd teha sooviksin. Minu arvates on täiesti müstiline fenomen, et Norras, mis teadupärast peaks talviti üsna karge kliimaga olema, käivad kõik moeblogijad paljajalu. Keset talve lahtiste kingadega. Ma ei suuda seda ära imestada.

                                        

Ma kipun ka unustama sokid jalga panna ja lippan kodust välja paljaste varvastega. Aga need paljad varbad on kaetud talvesaabastega. 
Norra moetrendid on mind varemgi ahhetama pannud, kuid see paljaste varvaste trend on minu jaoks midagi tabamatut.

Ja kolmandaks, mitte et  see mind väga väga väga üllataks, samas natuke ikkagi, olen ma saanud teada, et Norra teismelised tüdrukud kulutavad kõige rohkem raha kallite disainerkottide peale. Sest kui sul EI ole LV või Gucci või vähemalt Michael Korsi kotti, siis võid sa põhimõtteliselt ise end maha kanda. Ilma sellise (kooli)kotita oled sa luuser. 
Ma väga loodan, et see kehtib vaid teismeliste kohta ja mind kohe maha ei kanta. Igaks juhus pistan oma vana ja surmigava MK koti kohvrisse.
Rohkem kui seda kotitrendi, kardan ma, et kas ma pean ka hakkama keset talve paljajalu käima kui tahan sisse sulanduda. Ma ei ole selleks valmis. Ma ei taha...

Muudest asjadest aga nii palju, et 19.03 on mul ja nESTil esimene oluline kohtumine Norras. Hoiame siis pöidlad pihus! Ma ise olen nii põnevil. Ja ärevuses. Ja rõõmus. Hirmul. Elevil.




6 comments:

  1. :D Tänu sinule kiikan ka neid Norra blogisid ja mul on sama küsimus - kuidas ometi nad suudavad niimoodi keset talve ringi kõndida või on ainult pildistamise ajaks sellised jalatsid varba otsa tõmmatud!? Müstika. Ma saan paljalt mõttest põiepõletiku ja kurguvalu.
    Kadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mingi osa minust muidugi arvab, et ju ikka vaid pildistamiseks, aga no isegi kui nii, siis umal kui tüütu see olema peab. No nad on ju kogu aeg paljaste varvastega, käivad siis kogu aeg vahetussaabaste/kingakeste kotike kaenlas ja muudkui aga vahetavad kingi või. Ja ma ei saa tegelikult üldse aru, mis loogika see on või mis teema neil nende varvastega on.
      Peaks kohe uurima neilt. Kui keegi moeteadlik mulle siin vastata ei oska?

      Delete
  2. Need pole ka mingid tavalised ja normaalsed naised. Mitte, et nad ebanormaalsed oleksid - aga tavalised ikkagi mitte :D Nad on rikkurid ja neil on vaja ju näidata ikka teatud taset. Mugavus on teisejärguline. Ilu on põhiline. Talvesaabastega käivad nad ainult Alpides suusatamas :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nojaa, aga kas saabastega ei saa taset näidata ja end ebamugavalt, aga kaunilt tunda:D
      Mu meelest on nii palju ka imelisi saapaid, nii et vabalt peaks saama elatud nii, et suvekingades ei peaks talvel käima.
      Kui nad aga suusatama ka stilettodes lähevad, no vot siis on küll juba tipptase;)

      Delete
  3. Taani blogijad käivad kah ainult lahtiste kingadega - kui pilti teevad
    Kui blogi loed siis imestad , neil kott kaasas vahetus kingade ja paksude riietega ;))))

    http://rockpaperdresses.dk/nar-der-gar-tv-kokken-i-den/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui hea postitus! Aitäh sulle selle lingi eest.

      "Bloggere er helt almindelige mennesker, der fryser som ind i helvede, når temperaturen falder. Men for the looks of it bider vi det i os. Er det dumt? JA! Men billeder på blogs handler ALTID om at fortælle en visuel historie."

      Delete