Wednesday, December 23, 2015

Ma tahan endale silikoonrindu!


Mind on õnnistatud eriti lameda rinnaga, noh umbes nii lamedaga, et kui ma voodis pikali olen, siis ei saaks käega üle mu rinna tõmmates aru, kas see on rind või selg. Mitte et see lame rind mul nüüd kuidagi elamist segaks või õhtuti patja paneks nutma, aga no lihtsalt nii naiselikust edevusest ma ikka mõnikord tahaks, et oleks natuke teisiti. 
Seepärast olen ma aegajalt ikka mõelnud, et mul ei oleks mitte midagi silikoonrindade vastu. Mõtlesin kunagi, et võiks ju järelmaksuga panna. Et kõige pealt paneks ühe ja siis kui see on tasutud, siis paneks teise, aga millegi pärast jäi see mõte katki. Huvitav küll miks? Mul ei oleks mitte midagi selle vastu, et selline välja näha: 


Mingi loogika muidugi ütleb, et ainult rindadest siin ei piisaks, aga no vähemalt sammukese saaks lähemale. 

Aga...siis tuleb üks aga (peale selle, et ma kardan et see on megavalus ja et ma satun mingi kobakäpa kätte, kes kõik pekki keerab, nii et ma ülejäänud elu pean elama nii, et üks rind on kaenla all ja teine kusagil nabaaaugu lähedal, finatsidest ei hakka ma rääkimagi). Ma ei suuda kannatada seda trendi, et kõik peavad välja nägema nagu silikooni/botoxi üledoosi saanud "powerliftingbarbied". 
No näiteks täna pidin ma katki ehmuma kui Facebookis Maybelline reklaam ette hüppas, kus ripsmetušši reklaamiti. Ilma liialdamata, ma ei julgeks seda ripsmetušši kasutada kui tulemus selline on.  Ripsmetušši kasutamine suurendab kuidagi müstiliselt botoxi kogust huultes? 


Mul on paar tuttavat, kes suure tõenäosusega on botoxi ja silikooni sõltuvuses. Nende rinnad ei mahu enam riiete sisse ära ning nägu on botoxiga nii trimmi tõmmatud, et ühtegi emotsiooni pole näha. Aga kuna moes on ka "kuri look", siis nad on kogu aeg niikuinii ühtemoodi kurja näoga, nii et selles mõttes väga vahet pole. 


Mulle tundub, et mingis ringkonnas näitab botoxi ja silikooni kogus staatust ja/või jõukust. Mida rohkem seda jõukam (mis iseenesest on ju ka loogiline eksju) ja trendikam/popim/seltskonna koorekihis. Mis see viimane on, ma tegelikult ei tea, mis ühtepidi on ju jälle loogiline, sest kes see rääbakat "kunstiinimest" koorekihti kutsuks, aga ma ise olen mõelnud, et see on vist midagi sellise salajase grupi moodi, kuhu saavad sisse vaid viimse piirini tuunitud isendid ja kõrgemale seltskonnastaatuse redelile saavad need, kes oskavad kõige paremini "kurja looki" teha. 
Jällegi ei ole ma sugugi kategooriliselt ilulõikuste ja väikese välise abi vastane (nt on mind õnnistatud ka selliste silmalaugudega, mis vajuvad silma peale, ja mida vanemaks, seda hullemaks, nii et suurima hea meelega laseks ma kunagi neid laugusid kohendada), aga kas neil inimestel, kes pidevalt oma huultesse ja otsmikusse igatsugu asju süstivad, peeglit pole? Et kui enam ükski lihas näos ei liigu ning huuled on suuremad kui pea, siis peaks ju aru saama, et piir on käes? Ei? 

Ja mis värk sellega on, et kokku peab käima tume lauvärv ja hele hele huulepulk? Otseloomulikult ka need õudsed terava tipuga küüned (halvimal juhul lillede või kristallidega kaetud) ning 3D ripsmed, mis silmade pilgutamisel maani ulatuvad?  Mul on siiralt hea meel ka selle üle, et enam ei ole moes need koledad kriipskulmud nagu siis kui ma noor olin, aga nüüd ma kohe ootan huviga kui paksuks siis need moodsad tätoveeritud kulmud veel minna saavad.

Ma ei saa trendidest aru. Seletage mulle palun!

Ja ärge arvake, et ma olen mingi eriline loomuliku ilu pooldaja (lugege kasvõi esimest lõiku). Ma leian, et ma olen meiki kandes kolmkümmend kaheksa korda  ilusam kui loomulikult (mäletate ju küll seda: http://diipkunstiinimene.blogspot.no/2015/04/alasti-tode.html) ja suuretõenäosusega meigiks ma end palju rohkem kui 1) ma seda oskaks ja 2) mul ei oleks 98% meigivahenditest otsakorral (kas te teate KUI raske on  elada ilma YSL valgustpeegeldava pliiatsita?), aga päriselt...miks kõike on vaja üle võlli keerata? Üle võlli huuled, üle võlli rinnad, üle võlli küüned, üle võlli ripsmed ja üle võlli juuksed? Ja siis on seda kõike vaja uhkusega ka eksponeerida. Isegi kui on pekki läinud, sest vahet pole, vähemalt on tuuning ette näidata. 


Nii ma siis oma fantaasiamaailmas mõtlengi, et ühelt poolt oleks ju tore Barbie välja näha (kui Sophia Vergaraks ei saa, siis ma oleks Grete Kleini välimusega ka nõus), aga teisel pool on ka miinuseid. Ma oleks üks sajatuhandest isepäratust kloonist ja kõige hullem oleks see, et ma ei saaks enam "powerliftingbarbie'de" üle nalja teha. 

17 comments:

  1. Olen nõus. Ja tahaksin siia nimekirja lisada ka sinu blogirullist leitud Sophie Elise, kes oli vist paar aastat tagasi päris armas tüdruk. Aga nüüd on tal nende huultega ikka midagi hirmsat juhtunud... Päris kahju kohe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nõus, mu meelest ta on selline nunnu Barbie, aga tibake üle piiri läinud... Ehk siis mul on õigus, et kes end tuunivad, ei suuda piiri pidada?

      Delete
  2. Mina mõtlen nüüd, et praegune 80C (mis kipub juba D olema) võiks vabalt väike B suurus olla. Ja oleks kah rahul. Enne oli kogu aeg tunne, et noh, ilu mul eriti pole, on vähemalt rinnad, midagigi, millega meeste tähelepanu püüda...ja seda ma saan/sain. Aga nüüd on enesekindlust juba piisavalt, et saaks B suurusega kah rõõmsalt elada :) Kellele aga väike tuuning paremat enesetunnet annab, siis miks mitte. Peaasi, et väga Donatella Versacet ei meenuta

    ReplyDelete
  3. Sophia on jaaaa meeletult ilus naine! Ja mulle on nagu meelde jäänud, et tema kumerused on kõik loomulikud ka, kindel ei ole. :D Aga ega nende suurte tissidega miski lillepidu ka ei ole. Seljavalud on mõnel igapäevane nähtus. Näiteks too modern family Alex käis ju ka hiljuti tisse vähendamas, sest seljavalud olid meeletud...
    Ja kunsttissid... Minu arvates näevad need nii võltsid välja, et paljalt ei kannata vaadatagi. :D Kaks liikumatut õhupalli, mis on kurgu alla keevitatud. Hüppad, siis tissid on paigal, aga ülejäänud keha liigub. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ta on kohe nii naiselik kui üldse veel olla saab! Kui ma oleks teistsuguse seksuaalse orientatsiooniga, siia see oleks täiega minu maitse. Aga vbla "so out of my league" :D

      Delete
  4. Teine pilt on blogijast Liisa Leetmaast - ta on ilmselt oma huuled üle jooninud. Videost vaadates on huuled tavapärased http://liisaleetma.blogspot.com.ee/. Aga seoses enese tuunimised - ma arvan, et me elamegi ajal, mil välimus on olulisem kui väärtused ja teadmised. Kahju on see, et enese väärtust hinnatakse välimuse põhjal ning kui see kaob, siis ei olegi nagu midagi alles. Samuti on väärastunud inimeste arusaam ilust - modellisaatesse valitakse see sama kunstrindadega ja tuunitud tüdruk, kes oma päevituse ja liiga tumedate juuste tõttu näeb välja vanem kui ta ilmselt on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma olen alati mõelnud, et miks ilu ja väärtused ning teadmised ei võiks ühes paketis olla. Ikka kipub tõele vastama, et imekaunis = sisutühi (õnneks ma siiski tean ka erandeid, aga samas on nende puhul tegu loomuliku iluga;)

      Delete
    2. Aga kui vana see modellisaate tüdruk on? Ja kuidas ta sinna saatesse sai? Selles mõttes, et ta pole kole, aga modellilik ju kaugeltki mitte.

      Delete
    3. Kui ma õigesti kuulsin/mäletan, siis umbes 25 ja kahe lapse ema. :D

      Delete
  5. Mulle tundub, et iluopid on üsna libe tee. Algul lased teha A korvist B ja natuke kortse siluda aga äkki järgmine hetk tundub, et rind võiks ju veel natuke lopsakam olla ja otsmik veel siledam... Väikesed tüdrukud ka algul natuke panevad huultele roosat huulepulka ja sädelevat lauvärvi aga mõne aasta pärast joonistavad endale kiiskavmustad kulmud otsa ette...
    Mis rindadesse puutub siis olen oma B korviga väga rahul. Seljavalusid ei põhjusta, pesu on poest lihtne leida ja gravitatsioon ka ei kiusa nagu rinnakamaid naisi :)

    ReplyDelete
  6. Ma ka vaatasin, et selliseid huuli nagu pildil - saab meikides ka, aga neid täitesüstidega tuunituid huuli on kaugelt näha juba seetõttu, et need tõusevad nina alt õhku :D

    ReplyDelete
  7. Mina olen seisukohal, et väline keskkond, meedia jne kujundab meie ilumeele. Sündides (kui isegi rääkida osataks) ei oskaks keegi öelda, mis on "õige", mis "vale", mis ilus, mis kole jne. Ja siis hakkab elu ja üldsus mõjutama ja su ilumeelt kujundama. Lõpuks arvadki, et suured kõvad armidega balloonid rindade asemel on kena, meetrised ripsmed on seksikas, botoksi huuled on hurmavad, plastikust pikad värvilised küüned on naiselikud, angry birdsi kulmud on ilusad... Ning kõik see kokku IDEAAL! Mul on üks tuttav, kes kõike seda tahaks, aga rahaliselt on ta saanud lubada endale vaid neid odavamaid tuuninguid. Tema näeb, et kõik need asjad ON ilusad. Mina jälle mõtlen, et mis tema AJUS valesti läks, mis krdi seltskonnas ta liigub jne.

    Teiseks arvan ma, et igasugune enese tuuning, on enda välise ebakindluse tulemus. Mis väikses koguses on TÄIESTI normaalne. Ütled ju ise ka, et sul poleks mõistlike silikoonrindade vastu midagi, teeks naiselikumaks. Täiesti normaalne nii mõelda, eriti kui ennast ei ole just tissipaariga õnnistatud. Kõik need ripsmed, küüned, juuksepikendused on tegelikult ju tuuning ja enda silmis enda paremaks, ilusamaks, seksikaks tegemine, et endale-teistele rohkem meeldida ja olla enesekindlam. Minu arvates peaks tulema enesekindlus kuskilt mujalt. Haridusest, haritusest, intelligentsusest, tegudest, saavutustest... Saavutus ei ole silikoonide endasse toppimine!

    Tuuning on minu meelest ok, kuni ei ole aru saada, et on tuuning. See on asja piir. Võib panna rindu ja botoxit, ripsmeid, kuni ei ole koheselt aru saada, et oled neid pannud!

    ReplyDelete
  8. Mina enda 85DD rindadega mõtlen tihti, et ohhh õudust. Riided istuvad halvasti (pean mõnikord kaks numbrit suuremad riided ostma ja vedama taas enda tuttava õmbleja kätte, et parajaks teeks), nööpidega pluusid ja kleidid jäägu teistele :( Ja riided mis ei veni, samuti pole minu jaoks. Selg valutab ka päris hullusti.

    Otsaesist plaanin küll millalgi süstidega siluda. Huuled on endalgi lopsakad, õnneks. Aga jah, need rinnad - silikonrind on minu puhul kindel. Aga pugem seepärast, et aja jooksul muutub suur rind koledaks ja vajab tõstmist.

    Eelviimasel pildil on Sul vist Gerli A. Chantelle või kuidas see nimi ongi. Tema välimus juba on õudusfilidesarnane. Ja buliimia ning kokaiin ei ole ka just eluterve suhtumine.

    ReplyDelete
  9. Rinnaopist olen mina ka mõelnud..aga ootan seni kuni kõik lapsed sünnitatud/imetatud ehk u 7a veel. Ja siis ikka suure tõenäosusega tommytuck ja boobjob tulevad. Kortsud on kah silma all..oeh. ja krt ma muidu pooldan loomulikku ilu. Näis.

    ReplyDelete
  10. Ma kunagi olin B korv ja väga rahul. Siis üks hetk hakkasin kaalus juurde võtma, mitte nüüd ülekaalu, sest enne olin ehk liiga peenike, aga siiski 12 kg juurde ning suur osa sellest läks ka rindadesse, tundub, et isegi enamus :D Sest muutusin B korvist E korviks. Tahaks tagasi, aga tõenäoliselt alla võttes ei ole tulemus enam sama. Opile ma isegi läheks, rindu vähendama ja korrigeerima ja veidikene vb kortse siluma.

    ReplyDelete
  11. Mul 80E/F rind, olenevalt rinnahoidja mudelist. Jah, Eestist veidi keeruline hea hinnaga korralikku pesu leida, sest siin mingipärast kehtib loogika, mida suurem korv, seda suurem ümbermõõt. Aga selg ei valuta, vaja on sobivat ja õiges mõõdus (=toetavat) pesu. Kel suur korv, soovitan külastada poodi Change, seal mõõdetakse ja leitakse sobiv, on küll kallim, aga ka kvaliteetne. Võimalik, et Tallinnas Debenhamsist saab ka midagi, UKs olnud nendega mitmekordne positiivne kogemus.
    Ja nende silikoonidega on see lugu, et jäädki opitama, mingil hetkel vajub ka silikoon ära, nagu päris rindki, siis vaja jälle kohendada. Botoxiga sama, nii et libe ja igavene tee.

    ReplyDelete