Wednesday, December 3, 2014

Teate, mis on kurb...


Aina rohkem tundub mulle, et mu klassijuhatajal oli õigus kui ta ütles, et elu ei pea lihtne olema või et see on ebaõiglane. 
Mul on peas üks plaan, aga kuna ma isegi ei usu, et keegi seda toetaks (negatiivsed kogemused nii Kulguurkapitali kui EASiga on igasugu usu viinud), siis pöördusin ma panga poole, et  vana ait korda teha. Kõige olulisem oleks olnud enne suure lume tulekut katus ära vahetada, sest juba teist aastat hoiame me hinge kinni, et kas peab veel vastu...siiani on veel pidanud.

Pangaga hakkasin ma asju ajama septembris, igasugu paberite korda ajamine võttis aega ja enne kui arugi olime saanud, oli kätte jõudnud novembri lõpp. Dokumendid olid lõpuks korras. Ja siis tekkis takistus. Selline, mida mina poleks kunagi osanud oodata. Laenukomitee ei suutnud uskuda, et keegi talvel ehitab. Ma ei osanud selle vastuse peale ei nutta ega naerda. Asfalti pannakse keset novembrit, aga katust ei vaheta talvel keegi, kõigest muust rääkimata. 

Nii kurvalt tõmmatigi minu projektile panga poolt kriips peale. Ma kardan, et see vana maja ei ela veel üht talve üle. Loota muidugi võib, sest lootus sureb viimasena, aga  raske on positiivne püsida ja uskuda, kui tundub, et klassijuhataja sõnad peavad paika. See on kurb.

Ma siiski püüan mitte lootust kaotada. Mõnikord tuleb lahendus sealt ja siis kui oodatagi ei oska.

8 comments:

  1. Pildilt paistab täiesti kobe katus. Lume tuleb alla ajada ja peab veel vastu küll.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pildil on alati ka teine pool:) mõnel pildil olen mina 28 ja teisel 40.

      Delete
  2. Kui dokumendipakk nagunii koos on, äkki tasub ka teistest pankadest uurida? Kohe mitmest, sest kui peaks mitu laenupakkumist saama, saab soodsamad tingimused valida. Ja kui tulevad ka negatiivsed vastused, on parem proovida ja pettuda, kui üldse mitte proovida.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just tegingi seda, sest siis on vähemalt teada, mida teised pangad arvavad

      Delete
  3. Oi see katus peab veel aastaid vastu.

    ReplyDelete
  4. Mu meelest on lihtsalt veider, et panga arvates talviti ei ehitata:S

    ReplyDelete
  5. Just ükspäev nägin, kuidas ühel lähedalasuval majal kile all katust vahetati! Seal tekkisid küll muud küsimused, sest mulle tundusid sarikad puhta mädad.

    ReplyDelete
  6. Allil on eespool igati õigus. Kindlasti pöördu teiste finantseerimisasutuste poole. Igapäevaselt oma töös näen, kus suuremate tehingute (100 tuh+€) puhul on 2 asutust 5-st nõus andma tulema vastu isegi paadunud kriminaalidele. Lihtsalt küsija suupihta ei lööda :) Ja kindlasti, kui tunned kiirust taga, siis kiiremateks otsusteks tasub oma haldurit kõnedega kas või igapäevaselt pommitada, et kas juba on lahendatud ning siiralt ja enesekindlalt väljendada oma ruttu. :) It Works!
    Pöidlad peos siin kodus Teie jaoks! :)
    T.

    ReplyDelete