Monday, December 7, 2015

Mis värk on?


Ma aina enam hakkan uskuma seda, et kommentaariumitesse kirjutavad anonüümseid kommentaare vaimselt ebastabiilsed inimesed ja et kõige õigem on ükskõik millise artikli kommentaare mitte lugeda, sest 99,9% ei ole seal mitte ühtegi positiivset ega adekvaatset sõnavõttu. 
Näiteks jäi mulle mõnda aega tagasi silma artikkel ühest noorest tantsijast, kes mingi konkurssi võitis või midagi muud sarnast. Kommentaarid selle postituse all? "Appi, sellise välimusega küll kaugele ei jõua!" Edasi lugesin artiklit uuest toidukohast. Kommentaarid selle postituse all? "Issand, kas inimesed enam ise ei oska kodus süüa teha, et jälle uut sööklat juurde vaja?" 
Ja siis lugesin ma artiklit selle kohta, et Tallinki laev jäi tormi kätte ning otsustas Tallinnasse tagasi pöörduda. Üks lugejakiri oli pealkirjaga, et asjad lendasid, kajutis oli vesi ja inimestel oli hirm. Mis te arvate, millised olid selle loo kommentaarid? 87 kommentaarist lugesin ma ära esimese lehe kui jõudsin järeldusele, et kommenteerijad peavad olema debiilikud. Mida sa hüsteeritsed? Mida sa ronid laevale, kui vett ja veidike kõigutamist kardad? Vaata enne laevale minekut ilmateadet! Polnud seal mingit hirmu, lapsed hoopis jooksid lõbusalt laevas ringi! Appi, jälle mingi debiilik, kes draamat tekitab! Need olid vaid mõned kommentaarid, aga saate stiilist aru, eks. 

Ma ei mõista neid kommenteerijaid? Ütlen ausalt, et ma kardan laevasõitu ning ma kardan ka vett, ma ei oska ujuda ning iga väiksemgi kõikumine on minu jaoks "maailmalõpp". See on segu hirmust ja merehaigusest. Kui ma nüüd oleksin sattunud sellele laevale, näinud kajutis vett ning teadnud, et väljas on torm, oleks minu reaktsioon ka hirm ja/või paanika. Pange ühte lausesse sõnad "torm" ja "vesi laevas", lisage laeva kõikumine ning mälestused "Estoniast". Kas on imekspandav, et inimesed sattuvad paanikasse? Ja tõepoolest seda ei pruukinud ju teha kõik, osa võib-olla lustiski laeval ringi ja nautis tormi. Mind paneb imestama inimeste viitsimine sellise artikli all kommenteerida, et "kuradi hüsteerikud, ärge sõitke siis laevaga, minge Rootsi autoga".  Kust võtavad inimesed õiguse teise hirmu alavääristada, naeruvääristada? Mis paneb inimesi niimoodi kommenteerima? Mida need kommenteerijad sellest saavad? Milleks on iga asja vaja üldse kommenteerida? Oli torm, oli vesi laevas, oli hirmunud inimesi. Võta seda kui uudist. Kui see sinu jaoks ei ole olulise tähtsusega uudis, siis skrolli edasi järgmise uudiseni, mitte ära hakka sappi ja "vaimukusi" pritsima. Milline inimene leiab iga teema kohta (vahet ei ole mis see on), midagi öelda. Ja ikka vaid halba? Mis värk nende kommenteerijatega on?



Umbes samal teemal kirjutan ma täna ka Hotelliveebis. Andke teada, kui palju teie enne hotellide broneeringute tegemist tausta uurite ja kommentaare ning teiste tagasisidet loete? Kas te lasete end negatiivsest tagasisidest mõjutada valikute tegemisel? Ja kui palju ning milliste asjade üle teie hotellides ööbides kaebate? Lugu saate lugeda SIIN

5 comments:

  1. Kommentaar jäetud. Ma pole küll eriline positiivne inimene, aga majutuskohtadele püüan hinnangut andes ikka headele asjadele keskenduda: natuke tolmu nurgas ei tapa, aga vann vannitoas või pudelike veega kapi peal annab kohe palju juurde. Pealegi, ma ööbin alati hästi odavates kohtades :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mina keskendun samuti pigem asjadele, mis annavad lisaväärtust (nagu sa isegi ära tõid) ja eelkätt just soodsamates ööbimiskohtades, sest viietärni hotellis on ootused ja ka pakutav hoopis midagi muud juba eos:)

      Delete
  2. Kui nyyd konkreetselt Tallinki laevast r22kida, siis k6igutas nii, et baarist lendasid pudelid p6randale kildudeks. Paar akent oli torm katki l66nud ja ka vesi oli sellistesse kohtadesse sattunud kuhu see sattuda ei tohiks. Kui laev ymber p66ras oli see tugevas kaldes, kuid kuna kedagi ei teavitatud, et laev on ymber p66ramas, siis p6hjustas kalle veel tugevamat hirmu kui see muidu ilmselt oleks tekitanud.

    Aga jah, kommentaare lugedes on n2ha, et parastavaid, m6nitavaid ja "naljatlevaid" kommentaare tuleb ka nende artiklite alla kus kirjutatakse surmadest, v2gistamistest, piinamisest ja muust sellisest. No n2iteks loed artiklit kuidas neiu oli varahommikul yksinda peolt koju jalutamas ning v2gistati, siis kindlasti leiad kommentaariumist v2iteid, et tibi oli kindlasti purjus ning nappides riietes, korralikud naised on sellisel ajal kodus, oma syy. Aga noh.. ega idioote ei ole v6imalik veenda selles, et nad idioodid on.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma alati mõtlen, et aga mida tunneks see mõnitav/parastav/naljatlev kommenteerija siis, kui tema endaga midagi sellist juhtuks, mis tegelikult pole naljaasi. Kas siis oleks pill lahti kui keegi samamoodi kommenteeriks või oleks siis ka naljakas? Mu meelest on lausa kole lugeda KUI taktitundetud inimesed on.

      Delete
  3. Huvitav on veel see, et tänaval, poes, tööl vaatan ja mõtlen, et näe, inimesed ümberringi. Mulle praegu isegi ei meenu, millal ma viimati kuulsin (ka kauge kõrvalseisjana), et keegi ütleb avalikus ruumis midagi stiilis "kuradi debiilik" või midagi veel krõbedamat. Tundub nagu ümberringi on toredad rahulikud inimesed, aga kui hakkan uudiseid ja kommentaare lugema, siis jääb hoopis vastupidine mulje. Veidi kõhe isegi.

    ReplyDelete