Thursday, December 31, 2015

Kas Taavi Rõivas on Morna linnapea?


Jumala eest, ma arvasin, et see Taavi Rõivase  uudis on mingi Kranaadi või Rohke Debelakki libauudis. Noh, ikka see, et lapspoliitik eelistab eralennukitega ringi liikuda (samal ajal nagu me oksendamiseni teame, kui jõukas on Eesti riik, ja te ju saate aru, et ma olen sarkastiline).
 Okei, me kõik teame ka seda, et meie lapspoliitikust peaminister pole sugugi ainus, kes "õilsate ja ausate eesmärkidega" poliitikasse ronib, et "ebaaus petturite kamp laiali lüüa" ja "tavainimese huvide eest seista", kuid juba kuu aega hiljem tõmbab valijatega kohtumiseks uusima Lexuse liisingusse ning joob kohtumise käigus  kastide kaupa Veuve Clicquot ära, sest kurk kuivas või midagi. Eks ma kasutaks ka võimalusi ära ja sina ja sina ja sina ka, aga vot eralennuk on mu meelest ikka juba ülbuse ekstraklass. 
Taavi Rõivas pole kunagi minu teetassike olnud, kuid aegajalt ikka mõtlen ma, et ehk teen talle liiga, et ega tema üksi neid ebapopulaarseid otsuseid ei tee ja nii edasi ja nii edasi, aga siis tuleb selline uudis ja ma mõtlen, et jumala eest, saatke ta keegi lasteaeda tagasi. Ei ole okei kui peaminister niimoodi hullates oma lapsepõlve pikendab. 
Ma ei ole suur "Õnne 13" vaataja, mõnikord ikka vanast harjumusest viskan pilgu peale. Mingi aeg tagasi oli seal üks lapspoliitikust linnapea (ei tule mulle need nimed meelde). Hakkasin eile mõtlema, et kas too tegelaskuju tekkis seriaali siis kui Taavi Rõivas ministriks sai? Et polegi see Morna mingi väljamõeldud linn, vaid täitsa Eesti elu, peaministriga eesotsas? Ja sotsiaalse sidususe minister ja "Riigimehed" tuli ka mulle eile meelde...


7 comments:

  1. "Õnne 13" ja "Riigimehed" ja "Tujurikkuja" jne jne -- eks nad ikka elust enesest ole. Nimed ja asukohad veidi muudetud, et saaks öelda, et selles linastuses esitatud sündmused on välja mõeldud ja kõik kokkulangevused reaalsete sündmuse või isikutega on puhas kokkusattumus. Raavi Tõivas ja Undress Unzip on vaid kunstniku elava fantaasia viljad.

    ReplyDelete
  2. Ma lugesin ühest artiklist välja, et need Rõivase eralennud pidi Brüssel kinni taguma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tead, mu meelest lihtsalt juba eralennuki kasutamine on mu jaoks liig, see jätab kuidagi nii paha maigu suhu ja näitab mu meelest suhtumist

      Delete
    2. Ma tahaks ka eralennukiga lennata, nagu raamatutes või filmides. Ei tea, kas oleks võimalik? Kunagigi?

      Delete
    3. Tuleb Eesti peaministriks saada. Vaheta Rõivas väljaaa

      Delete
    4. Enne kasutas politsei ja piirivalveameti lennusalga kopterit, aga siis hakkas meedia sellest lärmama. Nüüd siis eralennuk. Aga eks ta ole väga tähtis ja hõivatud mees ka eksole (sarkasm).

      Delete
    5. Mulle meeldis ta vastus, et ega mina ei tea, mis mu töötajad tellivad. Päriselt?

      Delete