Thursday, February 4, 2016

Vanakooli kirjade väljakutse /Oldschool letter challenge


Oma hullumeelsete ideedega sõbrannast Heilyst olen ma juba rääkinud, tänu temale liitusin ma sel aastal lugemise väljakutsega, kaalun roheliste rattaretkel osalemist ning tagatipuks "sundis" ta mind oma kirjutamise väljakutsega vanakooli kirju kirjutama. Paberile ja pastakaga, käsitsi! Hullumeelsus eksju? Ma mäletan kui ma esimest korda Norras elasin ja päeva põnevaim osa oli hommikuti postkasti juurde jooksmine, et näha, kas täna ka kirja on tulnud. Ümbriku avamine ja kirjade lugemine oli kirjeldamatu emotsioon. Me kirjutasime palju! Ja siis tuli internet.

Kui ma nüüd jaanuaris Heilylt kirja sain, siis tuli mulle jälle see vanakooli soe tunne sisse ja ma lubasin, et võtan ta väljakutse vastu. Ma olin kohe nii rõõmus kirja üle, et kilkasin Facebookis, et davai, teised ka, saatke mulle kiri, ma kirjutan vastu. Täna tõigi postiljon mulle ühe pakikese. Tundmatult inimeselt, kes sõnasabast kinni haaras ja mulle kirjutas. Te ei kujuta ette kui vahva algus see hommikule oli! Ja nüüd ma siis mõtlesingi, et kutsun teid üles endale kirjutama. Ma kirjutan vastu ja lisan ümbrikusse ka mõne teise kirjasaatja aadressi. Mis te arvate? Kirjutamisteni!

Minu aadress on:
Haugen Nest
Storgata 91
2615 Lillehammer
Norra


I have this friend. With craziest ideas. One of her last ideas was to send me an oldschool letter and challenge me to write her back. One letter every month. Do you know how hard it is? 
I rememeber when I moved to Norway the first time. The highlight of the day was opening a letter. Honestly! This feeling when you run to the mailbox and find a letter is hard to describe. Or forget. Me and my friends we wrote a lot. Until internet.

When I now in January received a letter from my friend I was so happy. I didn't know to expect it and it was such a lovely surprise, so I shouted on my Facebook page "More letters please, here's my address!" 
And you know what? Today I received a letter. From someone I didn't know, she reads my blog and thougt to accept the challenge. It really made my day. How cool is that? 
I thought to challenge you all to write to me. I will answer and add an address of another writter to the envelope, so that we can spread the challenge like a virus. Are you in? 

My address is: 
Haugen Nest
Storgata 91
2615 Lillehammer
Norway

7 comments:

  1. Super idee! Ootan juba, et pääsen koju kirjutama :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ma jään kirja ootama:) Õhtul püüan oma kirjad ka ära kirjutada, kuidagi nii keeruline on see PÄRISkirjutamine

      Delete
  2. Ma saatma ei hakka, aga kiidan ka ideed - paberkirju saata ja saada on väga lahe ja jääb lahe füüsiliselt nähtav mälestus alles ka :). Ise saadan ka põhiliselt ühe ja sama sõbrannaga kirju ja kaarte (elame tegelt samas linnas :) ), aga ka välismaal elavate sõbrannadega. See on väga äge!

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on tõesti äge, sest noh muidu on veel ainsad asjad, mis postiga tulevad, arved ja keda need rõõmustavad. Kiri kohe muudab päeva rõõmsamaks!
      Kui ümber mõtled, siis aadress on sul olemas:)

      Delete
  3. Väga vahva.
    Nagu lapsepõlves, välismaa kirjasõber :)

    ReplyDelete
  4. S.K

    Ma lugesin ka postcrossingust hiljuti, kavatsen see aasta kindlasti sellest osa võtta.
    Idee pärineb siit:
    http://paberjapliiats.blogspot.com.ee/2014/11/postcrossing-ehk-veel-uks-pohjus_9.html

    ReplyDelete