Thursday, February 18, 2016

Võimatu ülesanne ehk kolmkümmend viis kolmekümneviiendaks


Mu sõbranna palus mul kirja panna 35 soovi, mis mind 35. sünnipäeval rõõmustaks. Ma hakkasin suure hurraaga pihta, aga kui me seal kirjutuslaua taga siis istusin pastaka ja paberiga, selgus, et see on palju keerulisem kui ma oleksin arvanud. 

Jah, ma võiksin teile siin lendleva kergusega luua mitu nimekirja ASJADEST. Kui ma peaksin kirja panema 35 UNISTUSTE ASJA, mida ma suure tõenäosusega mitte kunagi omama ei hakka, siis seal trooniksid 1. kohal Poul Henningseni Artichoke/Konglen lamp (see on muideks selles nimekirjas olnud juba aastast 1997) ja 2. kohal Arne Jacobseni "Egg" tool. Esimese hind algab 58 000 NOKist ja teise hind kusagil 70 000 NOKist. Bang and Olufseni muusikakeskus (mulle tegelikult on eriti hingelähedane üks igivana mudel, aga ka uus BeoPlay A9) oleks auhinnalisel 3. kohal. Disainiklassikuid mahuks sellesse nimekirja veel mitmeid. Et endast mitte täiesti ebaadekvaatset muljet jätta, siis siin kohal jätan ma selle listi pooleli.


Teise nimekirja võiksin ma valmis kirjutada ühise nimetaja "EDEVUSE LAAT" all. Siia kuuluksid 
1. kosmeetikakott, mis oleks pungil täis kosmeetikat. Eriti oleks oodatud vanad lemmikud YSL huulepulgad, Lancome kulmupliiats, Helena Rubinstein ripsmetuSS, valgustpeegeldavad pliiatsid, põsepunad, puudrid, näokreemid. Põhjus lihtne - mu kosmeetikakoti sisu on lootusetult kokku kuivanud. 2. lõhnaõlid - alates EA "Green Teast" kuni Chanel No5ni. 3. - 35. kohal oleks igasugu muud elus hakkama saamiseks hädavajalik atribuutika kunstripsmetest kuni aluspesuni.

Kuna aluspesu avab juba ukse riietekappi, siis jah, järgmine list tuleks GARDEROOBIST.
Alustame jalanõudest. 1. koha võtaksid ühed imelised Massimo Dutti saapad (ma nägin neid ühel tuttaval ja armusin nendesse) 2. koha Valentino Rockstuds (pigem flats, aga sobivad ka kontsad või no kui unistada, siis tegelikult mõlemad)  ja 3.kohal ootaksid (natuke nagu nimekirja isegi mittesobivad) Nike Air Maxid. Riideesemeid ma ei viitsi tegelikult eraldi isegi välja hakata tooma. Ühelt poolt ei oleks mulle justkui mitte midagi vaja, teiselt poolt ei ütleks ma uutest hilpudest KUNAGI ära.


No vot. Näete, selliseid nimekirju võin ma lendleva kergusega valmis vorpida, aga kui nüüd tõsisemalt hakata mõtlema, mis oleks need kolmkümmend viis asja, mis mind vähem kui kuu aja pärast rõõmustaks, siis läheb asi keerulisemaks. Ma lubasin sõbrannale, et panen kirja, mis meelde tuleb ja siis muudkui täiendan nimekirja. 

1. Iittala  X  Issey  Miyake  collection. Kui ma seda kooslust paar nädalat tagasi Instagramis nägin, hakkasid mu käed värisema. Okei, ei hakanud, muidugi ma liialdan natuke jälle, aga Iitala on mulle südamesse pugenud juba varasest lapsepõlvest, kui mul õrna aimugi polnud, millega tegu on, kuid ema neid küünlajalgu nagu kalleimat varandust valvas, nii et ma õppisin, et (Festivo) küünlajalad on maailma väärtuslikeim varandus. Nüüd ma mõistan seda. Ja kui Iitala eduvõrrandisse lisada veel Issey Miyake, mis/kes on mu teine lemmik juba iidamast aadamast, sellest ajast kui onu Tarmo endale esimese Issey Miyake Pour Homme soetas, siis saabki kokku mu jaoks ideaalse kombo. 
2. Fotosessioon SUGUVÕSAGA (isegi kui selleks tuleks Austraaliasse sõita!)
3. Fotosessioon SÕPRADEGA
4. Taaskohtumine ühe kamba "hulludega" (vihje: teiste seas ka nende kingade omanikud)


5. Üks korralik töövõit, mis pakuks lahenduse nii mõnelegi peavalu ja halle juukseid ning südametunnistuse piinasid tekitavale probleemile.
6. Espressomasin
7. Kahvliahvide ja/või Joeli kokaraamat
8. Oddvardi raamat "Collage Weidemann"
9. Pretty Woman, Unetus Seattle´is, While You Were Sleeping, Ghost, Dirty Dancing, The House of Spirits DVD-d (eestikeelsete subtiitritega). 
10. Laisk nädalavahetus voodis vedeledes, koos eelmises punktis nimetatud filmide, Coca Cola, kartulikrõpsude ja kommidega
11. "Täitsa perses pidu" ehk midagi sarnast nagu mu 30.juubel, ainsa erinevusega, et klouni võiks sel peol mängida keegi teine.  Kes teavad, need teavad, miks peol selline nimi;) 
12. Koerakuut. Hugol pole ikka korraliku kohta, kuhu õues olles peitu pugeda vajaduse korral.
13.Auto
14. Autoostja
15. Õhtusöök restoranis. KUJUTAGE ETTE, et selle saan ma tegelikult eriti suurejooneliselt siit listist maha tõmmata, sest sünnipäeval ootab mind ees MAAILMA KÕIGE USKUMATUM õhtusöök. Maaemos!!!!
16, iPhone 6S
17. Fotokas
18. SUVI - hehh, seda tahaks kohe täitsa näha kui kellelegi õnnestuks 13.märtsiks suvi välja võluda. Hetkel möllab akna taga igaljuhul metsik lumetorm.
19. Hästi palju palju palju palju lilli
20. (Väga suur) kasvuhoone Ussipessa. Aga tegelikult sobiks selline ka alustuseks, kuhu nii kümme inimest sisse mahuks
21. Oma kohvik. Või siis mitte? Ma ei tea, mõnikord ma ikka megalt tunnen puudust kohvikust. Samas teinekord mõtlen, et sellega on sada korda rohkem peavalu kui tulu
22. Üks asi, mida ma ei saa välja öelda, kuid ma nii loodan, et üks inimene saab aru, kuidas ta oma elu  pekki keerab kui nii jätkab
23. "Tuulepealse maa" DVD. Meil on mingil põhjusel olemas vaid pool sellest sarjast ja see ajab mind hulluks, sest ma tahaks edasi vaadata, aga nüüd jääb põhimõtteliselt kõige põnevama koha peal pooleli. Jah, ma tean, et ma saan ETVst järelvaadata, aga ma olen vanakooli naine. Ma tahan DVD-d!


JÄTKUB... Täna rohkem ei tulnud asju meelde.


No comments:

Post a Comment