Monday, July 8, 2013

Vestlus. Tädi Lolaga. Päriselt.

Meil on üks tore tädi. Tore Rootsi vanatädi. Pea igal aastal nii palju kui mäletan käime me tal külas. Ja iga kord saab meil tema keeleoskuse tõttu palju nalja. Nii ka seekord.
Jalutame mööda poodi. "Ma tahan Ankat ka!"lausub tädi Lola ja vaatab meie poole, et me tal seda leida aitaks. Ma ei pannud tähele, kui ta selgitas, millisest vahest seda leida võiks.
Kõnnin sihitult mööda poodi, tädi Lola minu sabas. "Kas siin ei ole Ankat?"küsib ta ja keerab loomatoidu vahesse. Ma ei tea ju,kehitan ma omaette õlgu ja ütlen, et siin on loomatoit. Tädi Lola hakkab naerma. "Jahah, siis on see vale vahe. Kas sa ei näe kusagil puhastusvahendeid. Anka peaks seal olema."
Selge. Tean vähemalt, mis suunas minna.
Kuna tädi Lola on enda teada juba selgeks teinud, mis (või kes?) on Anka, ei pane ta tähele kui uurin, mida otsida. Jalutame edasi. Puhastusvahenditeni. Tädi Lola hakkab pudeleid katsuma. Wc-puhastusvahendid. Ei, vale pudel. Katsume edasi. Vanniküürimisvahend. Ei, vale ots. Otsime edasi.
"Tualeti jaoks on seda vaja. Edasi on juba valed asjad,"seletab tädi Lola. Ahh, kuidas aitaks kui ta näeks. Kõnnime tagasi wc-puhastusvahenditeni. Katsume pudeleid.
"Ei, see pole Anka!"vaidleb tädi Lola kui talle järjekordseid pudeleid kätte annan. Neid ongi vaid kolme sorti. Mr Muscle, Toilet Duck ja veel üks. Rohkem pole. Ausõna.
"Anka peab ka olema,"ei anna ta alla ja otsib personali, kes teda aitaks. Leiame müüja ja peale mõningast seletamist jalutame me tagasi Toilet Ducki juurde.
"Jah, jah! See see ongi!"hõiskab tädi Lola õnnelikult ja katsub õiget korki.
Muidugi ma ju teadsin, et "anka" on rootsi keeles "part", aga ma lihtsalt ei taibanud.
Ja kasuks ei tulnud ka see, et ma alguses ei kuulnud, mis osakonnas Ankasid hoitakse.
"Millega siis teie Wc-d puhastate?"küsib tädi Lola kui poest välja kõnnime. Vastame, et sama vahendiga.
"Ja te ei tea, mis Anka on?"imestab ta ja vangutab pead.
Jah, kui rumal meist mitte teada, et wc-d Ankaga puhastatakse, mõtlen ma omaette.
****
Keerame "rundellilt mootorteele". Kodu poole. Kodus istume me rõdule. Veini jooma. Tädi Lola üritab laualt klaasi leida. "Ma püüan klaasi sihtida,"lausub ta rahulikult, leiab klaasi ja lisab:"Hüvasti selge päev!"
Tädi Lolaga on vahva.

No comments:

Post a Comment