Saturday, August 8, 2015

Elu on ikka muutunud küll


Mul oli plaanis täna peale tööd Idaga Oslosse sõita. On küll vana ja pann see mu auto, aga kurjam kui hea on ikka kui saab ka autoga liikuda. Tuleb mingi mõte, istud autosse ja sõidad! Sellel vanal autol on oma ealised iseärasused. Kui ma sellega siiapoole liikuma hakkasin, siis hoidsid nii emme kui Marek peast kinni, et kuidas ma hakkama saan, aga tänaseks ütlen ma teile, kallid sõbrad, oskan ma õlitaset ja vett kontrollida, nagu vanamees. Kes oleks seda minust uskunud? Minusugusest siidinäpust! Vot siis...pole ma midagi nii saamatu kui ma end välja paista lasen.Õpitud abitus või mugavus.
Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida. Oslosse sõit jäi ära, sest võib-olla pean ma järgmisel nädalal Rootsi sõitma, see omakorda tähendab vöö pingule tõmbamist (mitte et ta niigi juba pingul ei oleks) ja tõmbab kriipsu peale igasugu plaanivälistele väljaminekutele. Kuna täna oli imeliselt suvine päev, siis otsustasime me nagu ikka jalutama minna (7km!). 


Ja kuhu üks õige "norrakas" läheb kui tal midagi muud teha pole. Ikka Maihaugenisse. Nüüd suvel näeb see hoopis teistsugune välja ja mulle tundub nagu ma polekski seal kunagi varem käinud. Alles me ju avastasime selle imelise aia.


Täna jalutasime me mööda Maihaugeni linna osa (sinna  "sektsiooni" on kokku toodud majad igast aastakümnest ning pandud kokku väikene linnake). Ma tahaks ühel kenal päeval need majad kõik ka läbi käia, sest aknast piiluda on ju tore, kuid midagi muud on ikka majast majja käia. Ma armastan igasugu (maja)muuseume. Pole siis tegelikult ime, et Marek mind nohikuks hüüab. 


Enne kui me arugi saime, olime me Maihaugenis (jälle) veetnud pea kaks tundi.


Me olime ära minemas kui meie kõrvu kostus muusika. Selline mõnus ja mahe, sobis kuidagi nii hästi ümbrusega kokku. Ma otsustasin uudistama minna ja me saime täiesti ootamatult imelise kontserdi osaliseks. Ei ole ilmselt kuigi viisakas niimoodi tasuta aia taga kuulata, kuid ma ei saanud sinna midagi parata. See oli kuidagi nii lummav. Talk about timing, onju? Ma olen alati rääkinud, et ma oskan tihtipeale õigel ajal õiges kohas olla;) 


Nii me seal aia taga siis istusime ja nautisime selle suve kõige mõnusamal suveõhtul Maihaugenis head muusikat. Selline mõnus fiiling oli, et ma ei oska seda isegi sõnadesse panna. Nüüd tahaks ma vaid teada saada, kes see esineja on, teinekord läheks ma hea meelega tema kontserdile. Ostaks pileti ja puha. 

Ma ei usu, et keegi oleks tulnud meid sealt ära ajama, aga kuidagi imelik piinlik oli siiski liiga pikalt kuulama jääda ja nii hakkasime me mõnus muusika kõrvus veel pikalt kostmas kodu poole jalutama. 


Õhtu oli nii imeilus, jumal teab, kuna jälle siin maal nii kena suveõhtut näeb, nii et patt oleks olnud tuppa minna. Nii me pidasime tagahoovis väikese pikniku ning nüüd kui ma enda jaoks jälle Skype'i olen avastanud, veetsime aega Skype'i vahendusel suheldes. On kelle leiutis see siis on, aga geniaalne on see siiski. Ma ei saa aru, miks ma siiani olen vaeva näinud Facebookis sõnumite kirjutamisel.
Kui me seal trepi peal siis istusime, leidsin ma end mõttelt, et elu on ikka tõepoolest muutunud. See ongi nüüd Friday night fun. Ja tõesti ongi. Lapsed muudavad ikka elu nii paganama palju. Kui veel üks "komponent" oleks ka meiega siin koos istunud, siis oleks võinud öelda, et see oli täiuslik reedeõhtu.


Finally a nice warm summer evening in this town. We had planned to take a trip to Oslo after work today, but I may have to drive to Sweden next week, so this means no extra expenses and no Oslo. What to you do when you live in Lillehammer and it is such a nice weather? You go for a walk. Most likely to Maihaugen:) But now on summertime everything is so different there, I actually feel like I have not been there before, everything is so new and fresh. And talk about good timing? We were on our way home, when we heard music. It sounded so good and fit in the surrounding that I wanted to hear more. I know it is not polite to listen to a concert like this, without a ticket, but I could not help myself. Now I have to find out who he was, I really liked him and would like to go to a concert sometimes. Buy a ticket and everything. 
I don't think anyone minded us chilling there in the sun and enjoying the music, but still I felt we needed to go. 
At home we had a little picnic and Skype conversation with the family. I don't care who invented the Skype. was it Swedes or Estonians or Aliens, it sure is a brilliant thing. I don't know why have not used it for such a long time. Every true Estonian uses Skype!
Anyway when we sat there in the backyard, I found myself thinking that life has really changed. This is Friday night fun now. And it actually was. Children turn your life upside down (but to the better). 
If only third member of our family had been here, it would have been a perceft summer evening. 
It felt almost perfect.

No comments:

Post a Comment