Saturday, August 29, 2015

Ma võtan kõik halvad sõnad tagasi/ Where to eat in Lillehammer vol 2


Ma olin poole kõrvaga kuulnud, et ühes väikeses kohvikus, mis mulle igapäevasel poeskäigul ette jääb, olla head koogid. Ma jalutasin ikka sellest kohast mööda, mõeldes, et ühel päeval astume ka sisse. Läks kuu ja kaks ja kolmaski, aga ikka ei sattunud me sinna sisse astuma. Eile aga kuidagi juhtus nii, et meil tekkis võimalus seda külastada. 
Kui ma sisse astusin, siis mul tekkis korraks deja vu tunne. Ma oleks nagu Diipi sattunud. Selles kohas oli samasugune aura, olgugi et sisekujundus tegelikult oli kordi romantilisem kui Diibis. Ühesõnaga ma olin sõnatu. Siis märkasin ma kooke. Need olid päris koogid, mitte see kreemijama, mida igal pool mujal pakutakse. Kook maksis 45 NOK, ma ei suutnud seda uskuda. Odavam kui Eestis, eksju. Ida valis juba agaralt kooke välja, mina ei suutnud otsustada (nagu tavaliselt). Järgmisel hetkel tuli meie juurde naine, kes lahkelt selgitas, mis neil täna menüüs on. Ja siis ma nägin, mida nad veel pakkusid!
Saate aru, mul tuli nutt peale kui ma brunchi lauda nägin. Esiteks meenutas see kõik jälle natuke Diipi ja mul tekkis korraks hinge kurbusetunne, aga see toit...Kõik oli nii ilus ja kodune ja teistmoodi. Seal olid olemas isegi täidetud munad! Ma jumaldan täidetud mune! Brunch maksis 90NOK, jällegi ei suutnud ma ära imestada, et selline hind. Me otsustasime brunchi kasuks. Mul on öelda vaid üks sõna - VAU! See toit oli nii värske ja mõnus. Just midagi sellist, millest ma olin puudust tundnud. 
Ja teenindus. See oli klass omaette. Kõik külastajad oleks nagu perenaisel kodus külas olnud. Ausõna, see naine peaks hakkama teenindajaid koolitama. 

Igal juhul kui satute Lillehammerisse, siis ärge unustage Møllestua Cafést  läbi astumast. Toidukogemus, mis te sellest väikesest valgest majakesest jõe ääre saate, on I-M-E-L-I-N-E! Minu maitsemeeled tahaks Halleluuja hõigata!
Ma võtan tagasi kõik halvad sõnad, mis ma Lillehammeri toiduvaliku kohta öelnud olen.






I had heard that in this little café which is on my way to grocery shopping every day are really good cakes. I walk by it every day and thought that one day we will go and see for ourselves. A month, two and even three went by and we still hadn't visited the café. Yesterday we had time and so we decided to go in. 
When I walked in, I got a little deja vu feeling, it felt like Diip. It had the same aura, although the interior was 100 times more romantic than Diip had. I was speechless. Then I noticed the cakes. REAL cakes, not those creamy bullshit stuff all the others offer. The price for a slice 45 NOK, I couldn't believe that. Cheaper than in Estonia. Ida was already choosing the cakes, but I couldn't decide (like always). The next moment a lady approched us and introduced what the daily offers where. And then I saw WHAT ELSE they had!
I wanted to cry, when I saw the brunch table. First, it of course again reminded me of Diip and I felt sad for a second, but the food...Everything was pretty and homemade and different. They even had stuffed eggs! I love stuffed eggs. The price for brunch was 90 NOK. Can you believe that? We went for brunch offer and I only have one word to describe it - WOW! The food was nice and fresh, it had taste. It was exactly what I had been missing here in Norway.
And the service was excellent. A masterclass. It felt like we all were guests at their home. Honestly, this lady should give courses of how to become an excellent host.

So when you are visiting Lillehammer, make sure you visit the little café in the little house by the river. You will have an A-M-A-Z-I-N-G food experience! My tastebuds are screaming Halleluja!
I take back all the bad words I have said about food in Lillehammer. So long, this café exsists, we have tasty food in this town!

No comments:

Post a Comment