Sunday, October 11, 2015

Nii viimse piirini viidud, et teeks 25g konjakit!


Eelmise aasta sügisel sõitsin ma mõnda aega rendiautoga. Ühel hetkel tuli mulle sms, et olen jätnud maksmata parkimistrahvi. See tuli mulle ilmselgelt ebameeldiva üllatusena, sest ma ei suutnud meenutada, et oleksin võinud kusagil trahvi saada. Vaatasin järele, kus trahv vormistatud on ja selgus, et ma pole sellises kohas viibinudki, samuti oli trahv vormistatud ajal kui auto üldse minu käes polnudki. 
Ma teavitasin sellest autorendifirmat ning nad lubasid asja korda ajada. Naiivselt arvasin ma, et lugu on sellega lõppenud. 

Kaks nädalat tagasi sain ma Creditreform inkassofirmalt teate, et pean maksma leppetrahvi eelmise aasta oktoobris saadud trahvi eest autole, mis mulle esimesel silmapilgul ei öelnud midagi. Siis aga meenus mulle see vana lugu ja ma eeldasin, et tegu võiks olla sama trahviga. Kirjutasin inkassofirmale, et mul ei ole antud auto ega trahviga mingit pistmist ja palusin võtta úhendust autorendifirmaga. Vaikus. Päev hiljem sain ma uue kirja, manuses arve, kuhu trahv ära maksta. Ma vihastasin end siniseks ja helistasin. Rääkisin sama loo ära ja telefonile vastanud neiu lubas selle info üles kirjutada. MINUT hiljem sain ma KAKS meili arvega, et trahv ära maksta. Helistasin uuesti. Lubati tegeleda. Vaikus. Ja siis sain ma uuesti arve. Ma kirjutasin juba üsna vihaselt vastu, et MITU KORDA ma pean kirjutama, et see pole minu trahv? Kas te arvate, et sellele tuli vastus? Selle asemel sai trahvi ka Marek ning eile leidsin ma meilboksist uuesti (VIIES KORD!) sama arve. 
Ma ei saa aru, kas see ongi inkassofirmade taktika sind nii kaua peetida, et sul viskab lõpuks üle ja maksadki VÕÕRA trahvi ära ning nii nad teenivadki või töötavad inkassofirmades idioodid, kes lugeda ei oska? 
Päriselt, ma olen nii välja vihastatud, aga ma enam ei teagi, mida kuradit ma veel peaksin tegema, et kellelegi selgeks teha, et trahv ei ole minu oma. Inkassofirmaga suhtlemine on nagu seinaga rääkimine! 

4 comments:

  1. Ma tahaks öelda, et see on ennekuulmatu eks, aga kahjuks juhtub selliseid asju pidevalt. Inimesed vist ei viitsi enda tööd korralikult teha, lükatakse edasi võ aetakse kellegi teise kaela. Ilmselt see juhtus ka siin, et Su kõnede peale ei tehtud midagi. Ja siis hiljem hakatakse SInd süüdistama ma ei tea milles.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Õudselt kurb on mu meelest suhtumine. Öelge siis, et meid ei huvita, kelle võlg, meil on selline info, kui maksta ei taha, siis ajage korda, aga ei...nad ei reageeri ühelegi kirjale, vaid lihtsalt saadavad arvet üle päeva. Muidugi on süü ka autorendifirmal, kes on unustanud asja korda ajada, kuid no selline inkasso pommitamine on ka ajuvaba.

      Delete
  2. See on selle ettevõtte tavapärane suhtumine, mul on nendega analoogne kogemus.
    Aga sina ära makse seda arvet ja vasta neile samaga. Nõua neilt tõendust, et sina selle autoga sõitsid (nad peavad suutma seda tõendada), küsi kust nad sinu andmeid saavad, küsi, mis alusel nad oma andmebaase peavad jne jne. Seda võid teha nii teel kui suuliselt (ja kui sul on paha tuju, siis seal on need inimesed, kelle peale vist on täitsa ok ärritunult karjuda - vähemalt on nad selle ära teeninud). Nad ahistavad sind, kuna nad loodavad, et sina siis a) maksad trahvi ära või b) survestad omakorda seda autorendi firmat. Kuigi kumbi asi pole asi...

    ReplyDelete
  3. Palu neil saata fototõestus. Autorendi firmal peaks olema kuskile kirjutatud üles, kes kuna ja millist autot rentis. Kui fotol olev autonr või aeg, mil sina seda autot rentisid ei ühti siis ongi saaga läbi. Meil on üks sarnane juhtum olnud, aga pärast fotode saatmist selgus, et meil polegi sellist autot.

    ReplyDelete