Wednesday, August 20, 2014

Milline on sinu lemmiktee? Minu oma on Sidruniga Tee.



Kõige tüüpilisem küsimus, mis minult viimasel ajal küsitakse, on, et mis siis nüüd teisiti on kui meil Diip on. Palju asju on teisiti. Suurem vastutus, suurem pinge, suurem hirm, suuremad lootused ja ootused, suuremad plaanid. Kõik on teisiti, kui sa ühtäkki oled ise tööandja. Alustamise muredest ja raskustest ma ei hakka rääkimagi. Kes on sellise ettevõtlusega kunagi ise algust teinud, need teavad. Mina lohutan end rasketel hetkedel nii nagu kõik teised, et aasta pärast vaatame me algusele tagasi ja naerame nende murede ja raskuste üle.
Muutunud on ka see, et tänu Diibile olen ma saanud tuttavaks paljude toredate inimestega. Mitte et ma oma vanas töökohas toredate inimestega kokku ei puutunud, ka metalli- ja alumiiniumimaailmas oli/on palju toredaid inimesi ( ja ma olen ju öelnud, et killuke minust igatseb natuke seda maailma), aga Diibi maailmas on veidike teistmoodi toredad inimesed. Loomingulised.

Nagu näiteks Kairet ja Moonika. Need on need kaks naist, kes seisavad MiMoST ja Sidruniga Tee taga. Kas te olete Sidruniga Tees käinud? Kui teile meeldib sisekujundus, siis seadke oma sammud just sellesse tillukesse poekesse Telliskivi tänaval. Kukekese kõrval.
See on selline poekene, millest mina unistan, mida ma tahtsin teha (mäletate ju küll). Aga kui ma vaatan selles poekeses ringi, siis ma saan aru, et ma ei oskaks midagi nii vahvat teha. Mul lihtsalt puudub selleks anne. Ma ei taha kade olla, aga ma ikka natuke olen. Sidruniga Tee on maailma kõige armsam pood.
Ma olin seal varemgi käinud, aga ma rumal võtsin tookord Mareki kaasa. Temal hakkas seal sitside ja satside ja pitside keskel jube kiire. Seekord oli mul rohkem aega ringi vaadata. Ma ütlen teile, unustage sellised poed nagu Muster. Vanasti oli see mu lemmikpood, aga viimased paar korda on seal teenindus nii ülbe ja üleolev olnud, et ma ei taha sinna enam minna. Ma tundsin, et mind ei oodata seal. Sidruniga Tees on hoopis vastupidi. Sa tunned, et oled oodatud.
Tõsi, hinnad ei ole kõige odavamad (nb! ma ei ütle, et hinnad on kallid!), aga tegu on ka käsitööga. Mina lahkusin ühe imetoreda põllega, mis mulle Diibi moepühapäeval ühel kaunitaril seljas silma jäi. Ma olin kindel, et see on sellest poest pärit. Ma ei eksinud. Kahjuks muidugi põll ei muutnud mind sama kauniks nagu seda tütarlast, kelle ma Bullerby Annaks ristisin, aga no mis seal ikka. Põll on ikka ilus. Ja uue klaaspurgi soetasin ma ka. Selle asemele, mis ma kildudeks kukutasin. Loodetavasti jõuab see ühes tükis ka uue omanikuni.
Ühte ma teile soovitan. Kui te sinna poekesse lähete, jätke mehed targu ukse taha. On endal palju lihtsam. Ei pea selgitama, kas seda kannukest ikka tõepoolest on vaja;) Las mehed joovad kasvõi Kukekeses kohvi sel ajal.

EDIT: Mul on nii kahju, et mul on nii halb huumorisoon, et nüüd kõik arvavad, et mehed pole sinna poodi oodatud. Mina pidasin silmas, seda et üldjuhul mehed ei saa aru, miks järjekordset vaasikest või põllekest vaja on. Tundub, et tegin kõigile Eesti meestele liiga, sest nagu ma aru saan, siis kõik Eesti mehed peale minu oma jumaldavad sisekujunduspoode. Ja mina arvasin veel, et minu oma on keskmisest rohkem sitse-satse armastav. Vabandan! Kallid naised, PALUN ärge jätke oma mehi ukse taha.
Ehk siis see ongi jälle üks selliseid hetki, kus ma saan aru, et ma EI oska kirjutada. Veel vähem arvustada. Tahtsin jagada head emotsiooni ühest hea auraga poest, aga näe, mis välja kukkus...










10 comments:

  1. See, et sinu mees seal olla ei kannata, ei tähenda, et mehed ukse taha peaks jätma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi issand jumal küll, sa näed, aga ei mürista! Jah, minu mees ju ka lausa jooksis sealt nii välja, et asjad lendasid kahele poole laiali. Et saaks vaid välja, sest seal oli niiiiiiiiiiiiiiiiii õudne! Huumorisoon on ikka kellelgi päris umbes. Võimalik, et minul:)

      Delete
  2. No ma ei tea, sain küll oma mehega seal mööblit valimas käidud ning ei tulnud selle pealegi, et teda selle asemel Kukekesse saata.

    ReplyDelete
  3. Note to myself: ära püüa nalja teha see ei tule sul välja!
    Mina eelistan nii pesupoes, kui kingapoes, kui sisustuspoodides käia ilma meheta, sest siis ei teki mul süümekaid, kui midagi, mida mul tegelikult vaja pole, osta tahan. Kõik teised naised, palun ärge saatke oma meest Kukekesse, sest teie pole mina.

    ReplyDelete
  4. Hahaa, ma saadaks ka oma mehe Kukekesse :) Ta on liiga praktiline ja kooner selliste iluasjade jaoks. Ma lähen varsti sinna salaja köögikäterätte ostma, sest ma ei suudaks kunagi talle selgeks teha, miks selline asi peaks pitsidega olema ja miks selle eest veel nii palju maksma peaks... Ja kiidan ka Moonikat, sest kui ma esimest korda sinna ostma läksin, siis ei taibanud sularaha kaasa võtta ja ta müüs mulle kauba nii, et pidin hiljem ülekande tegema :) Ülim usaldus mu meelest. Ja olen ülitänulik, et ma ei pidanud sularahaautomaati otsima minema, sest olin siis padurase ja koos väsinud 2-aastasega ja siis olekski vist ost tegemata jäänud...

    ReplyDelete
  5. Neist on ilmunud päris palju artikleid ja arvustusi ilmunud. Seda, et kallis või jätke mehed ukse taha loen küll esimest korda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Päriselt ka, inimesed, mis teil viga on? Ma üritasin (nagu näha totaalselt ebaõnnestunult) nalja teha, et jätke mehed ukse taha, sest siis on rohkem aega sitsides ja satsides tuhnida ja ei pea aru andma, et kas meil ikka on seda kannukest või põllekest vaja, et saab lihtsalt ära osta. Jumala eest, ma ei saanud aru, et ma nii liiga teen nüüd kõigile. Ja ma julgen küll öelda, et võrreldes mõne teise poega, on hinnad kallimad, aga mitte NII kallid, et sealt osta ei tahaks/raatsiks.

      Delete
  6. Huvitav, mina sain küll sellest huumorist aru.. Ja ausaltöeldes ( piinlik küll) esimest korda kuulsin sellest poekesest ja kuna Muster mulle väga meeldib ( käin ilma meheta seal) siis ilmselt sean sammud ka Telliskivisse lähiajal ;)

    ReplyDelete
  7. Eveliis, palun tee ikka nalja edasi :) need kes sellest aru ei saa on ise süüdi.
    (ehk siis veel üks lugeja, kes sai küll aru, mida öelda taheti :))

    ReplyDelete
  8. Appi, mõni võib ikka tõesti pikkade juhtmetega olla... Eveliis mina sain väga hästi aru, mida Sa ütlesid, ka minu mees ei saa sellest naiste tilu-lilust aru, aga mehed ongi marsilt ja naised veenuselt. Simple!

    ReplyDelete